Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolistiem cīņa par vietu pusfinālā

Jānis Pārums

Handbolistiem cīņa par vietu pusfinālā
Latvijas handbolisti
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Jāņu dienā, 24.jūnijā plkst. 21:00, Uģa Vikštrema Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs Starptautiskās Handbola federācijas (IHF) attīstības turnīra ceturtdaļfināla spēli, sacenšoties ar Maltas valstsvienību.

Grupu turnīrā Latvijas izlase bija ielozēta D apakšgrupā kopā ar Bulgāriju, Andoru un Urugvaju. Pirmajā spēlē spraigā cīņā tika pieveikta Bulgārija (27:25), otrajā sagrauta Andora (41:13), bet spēlē par uzvaru grupā apspēlēta arī ceturtā spēcīgākā Panamerikas komanda Urugvaja (26:24).

Maltai liktenīga par iekļūšanu ceturtdaļfinālā izrādījās pirmā spēle, kurā ar 29:28 tika pieveikta Ķīna. Dienu vēlāk maltieši bez ierunām kapitulēja Moldovai (23:47), bet trešajā dienā itin viegli tika galā ar grupas pastarīti Īriju (29:25), jau pirmajā puslaikā iekrājot septiņu vārtu pārsvaru.

Uzvara D apakšgrupā Latvijai nodrošinājusi krietni vieglāku pretinieku nekā tas būtu bijis gadījumā, ja grupā būtu palikuši otrajā vietā un nāktos sacensties ar Moldovu.

Salīdzinoši nesen, pirms trim gadiem Latvija sacentās ar Maltu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā, kur latvieši izrādījās pārliecinoši pārāki, uzvarot ar 36:10 (17:4). No sastāva, kas toreiz spēlēja pret maltiešiem, Kosovā ir četri – Edgars Kukša, Austris Tuminskis, Vitālijs Borisenko un Elvijs Borodovskis. Maltas izlasē 2012.gada spēles dalībnieku ir pat vairāk – seši.

Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs līdz šim turnīrā ir Raimonds Trifanovs, kurš īpaši veiksmīgi nospēlēja grupas trešo spēli pret Urugvaju, gūstot deviņus vārtus. Kopumā viņam trijos mačos 15 vārtu guvumi, bet pa 13 vārtiem ir Rolandam Ivanovam un Artim Kurmēnam, kuri gan pēdējā spēlē palika bez vārtu guvumiem. Nozīmīgs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā ir Eināra Kiršteina devums – viņš trijās spēlēs atzīmējies ar 12 vārtu guvumiem un stiprinājis aizsardzību.

Grupu turnīrā, neskatoties uz trim panākumiem, Latvijas izlases sniegums ne tuvu nebija tik labs, kā to vēlētos treneri, taču tas nozīmē, ka vēl ir iespējas progresam un vislabāk, ja tas tiek sasniegts tieši turnīra izšķirošajā fāzē. Ar Maltas barjeras pārvarēšanu ceturtdaļfinālā nevajadzētu rasties nopietnām grūtībām, taču tas vēl būs jāapliecina laukumā.

Latvijas – Maltas pāra uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar Urugvajas – Moldovas ceturtdaļfināla spēles uzvarētāju. Pārējos divos ceturtdaļfināla pāros Fēru salas sacentīsies ar Kamerūnu, savukārt Igaunijai, kas ne bez grūtībām iekļuva ceturtdaļfinālā (trim komandām B grupā bija pa četriem punktiem, bet labākas vārtu attiecības dēļ tālāk tika igauņi un kamerūnieši, pateicoties panākumam savstarpējā spēlē Igaunija uzvarēja grupā) nāksies spēkoties ar Kosovu. Pusfināla cīņas paredzētas 25.jūnijā, bet fināls un spēles par vietām – dienu vēlāk.

Ceturtdaļfinālu pāri

13:30 Fēru salas – Kamerūna
16:00 Moldova – Urugvaja
18:30 Igaunija – Kosova
21:00 Latvija – Malta

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2015-06-24 12:27, pirms 9 gadiem
šamie jāņem un tad mybe ar Igauņiem fināla varētu uzkapāt!!