Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" un "Jūrmalas Sports" uzsāks izslēgšanas spēļu maratonu

Jānis Pārums

"Latgols" un "Jūrmalas Sports" uzsāks izslēgšanas spēļu maratonu
Foto: Laura Grišāne

Šodien plkst. 13:00 Ludzā ar spēli starp vietējo "Latgolu" un "Jūrmalas Sportu" startēs Latvijas vīriešu Virslīgas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrs, bet svētdien play off cīņas uzsāks arī dāmas.

Tieši "Latgola" un "Jūrmalas Sporta" duelis ceturtdaļfinālā varētu būt potenciāli interesantākais. Lai gan regulārajā čempionātā ludzānieši finišēja tikai sestajā vietā, izslēgšanas spēlēm, objektīvi spriežot varēja būt arī augstāk. Izslēgšanas spēlēs "Latgols" parasti rāda saturīgāku sniegumu, kam pierādījums bija pērnais gads, kad regulārajā čempionātā ludzānieši bija ceturtie, bet izslēgšanas spēlēs cīņā par trešo vietu apspēlēja "Celtnieku", kas regulāro čempionātu, tāpat kā šosezon, noslēdza otrajā vietā.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā "Latgols" un "Jūrmalas Sports" tikās trīsreiz un ne reizi ludzāniešiem neizdevās uzvarēt – divas uzvaras Jūrmalai (31:18, 34:21) un neizšķirts (23:23). Komandas tikās pēdējā regulārā čempionāta spēlē, kad jūrmalniekiem uzvarēja ar +13, taču šis pārsvars noteikti neataino reālo spēku samēru, kas sola spraigu cīņu par vienu pusfinālā.

Jāatgādina, ka abas komandas ceturtdaļfinālā tikās jau pērn – toreiz pirmo spēli uzvarēja jūrmalnieki (30:28), bet nākamajos divos mačos pārāki bija "Latgols" (26:25, 35:20), iekļūstot pusfinālā un vēlāk izcīnot bronzu. Jūrmalniekiem šogad noteikti alks reabilitēties, jo pērn sērijā esot vadībā ar 1-0, viņi bija tuvu pusfinālam, jo otrā mača pirmo puslaiku uzvarēja ar 16:11 un vadībā bija līdz pat otrā puslaika vidum, taču atdeva iniciatīvu un piekāpās mačā, bet trešajā spēlē vairs nebija cīnītāji...

Cīņa notiks sērijā līdz divām uzvarām – pirmā spēle šodien plkst. 13:00 Ludzā, nākamais mačs 28.martā plkst. 18:00 Spuņciemā (tiešraidē Sportacentrs.com), bet trešā spēle, ja nepieciešams, 29.martā plkst. 13:00 Spuņciemā.

Svētdien otro ceturtdaļfinālu sāks arī "Celtnieks/LSPA" (2.vieta regulārajā čempionātā) un ASK/LU (7.). Šajā pārī diezgan drošu favorītu statusu var atdot "Celtniekam", kas uzvarēja visās trijās spēlēs regulārajā čempionātā – 30:18, 32:25 un 40:26. Tiesa, norakstīt ASK handbolistus noteikti ir par agru, jo šosezon viņiem izdevās izcīnīt arī pāris zīmīgas uzvaras – pār "Latgolu" (27:24) un "Vaiņodi" (40:26). Pirmā "Celtnieka" un ASK/LU spēle 22.martā plkst. 17:30 ASK zālē, otrais un trešais (ja nepieciešams), attiecīgi, 26. un 28.martā Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā, Skrindu ielā 1.

Rīt startē arī vēl viena potenciāli interesanta sērija – "Ogre/Miandum" (4.) pret "Vaiņodi" (5.). Šosezon divās no trim spēlēm uzvarēja ogrēnieši – 26:28, 27:25 un 30:26. Vienīgo neveiksmi savstarpējās spēlēs "Ogre/Miandum" piedzīvoja sezonas sākumā Vaiņodē, kur sāksies arī abu komandu play-off sērija. Ogres komanda gan reti kad bijusi optimālajā sastāvā, turklāt arī rezervistu soliņš ir diezgan īss. Sezonas gaitā ogrēnieši palika bez Arnolda Straumes, nesen savainojumu guva arī Dzintars Dravnieks, tādēļ nāksies iztikt bez šiem spēlētājiem. Pavisam nesen ierindās atgriezās viens no uzbrukuma līderiem Artis Kurmēns, kas kopā ar brāļiem Laganovskiem veidos galveno uzbrukuma jaudu. Pirmā spēle 22.martā plkst. 13:00 Vaiņodē, otrā un trešā (ja nepieciešams), attiecīgi, 28. un 28.martā Ogrē.

Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas uzvarēja regulārajā čempionātā, pusfinālam kvalificējušies automātiski un gaida jau savu pretinieku, kas noskaidrosies tieši "Ogre/Miandum" un "Vaiņodes" duelī.

Virslīga vīriešiem

Izslēgšanas spēļu kalendārs
Statistika

22.martā izslēgšanas spēles sāks arī dāmas, kad Aizkrauklē "Skrīveru" (finišēja 7.vietā, bet piedalās play off, jo LAT98 jaunatnes izlase, kas ieņēma pozīciju augstāk, izslēgšanas mačos nestartē) komanda plkst. 19:30 cīnīsies pret Dobeles SS/REIR (3.). Dāmām uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā, otrais mačs 2.aprīlī Dobelē.

Otrā ceturtdaļfināla pārī spēkiem mērosies čempiones Stopiņu NHK (4.) un Salaspils sporta skola (5.), kas mačus aizvadīs 24.martā Salaspilī un 31.martā Ulbrokā. Šī varētu būt potenciāli aizraujoša sērija, jo šosezon komandas cīnījušās līdzīgi (divas uzvaras Stopiņiem – 31:23 un 34:31, viena Salaspilij – 30:23).

Regulārā čempionāta divas labākās komandas – LSPA un Ludzas Latgols – automātiski iekļuvušas pusfinālā un jau gaida savas pretinieces.

Virslīga sievietēm

Izslēgšanas spēļu kalendārs
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv