Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ar piecu spēļu maratonu Jēkabpilī svinīgi atklāta sieviešu handbola virslīga

Ar piecu spēļu maratonu Jēkabpilī svinīgi atklāta sieviešu handbola virslīga
Elza Seržante metiena brīdī. Foto: Jānis Lācis

Sestdien, 19. septembrī, Jēkabpils 3. vidusskolas sporta zālē visas septiņas komandas atklāja sieviešu handbola virslīgas jauno sezonu. Visas dienas garumā vienuviet bija iespējams redzēt piecas spēles ar visu komandu dalību.

Lai gan pirmā sezonas spēle tika aizvadīta piektdien, kur "Jēkabpils" ar 40:22 pārspēja "LAT 2004", tomēr pa īstam sieviešu virslīga tika uzsākta sestdien ar piecām spēlēm visas dienas garumā, piedaloties visām komandām - "Stopiņiem", LSPA, "Latgolam", "Salaspilij", "REIR Dobelei", "Jēkabpilij" un "LAT 2004".

LAT 2004 - Stopiņu NHK 27:27

Pirmajā dienas spēlē "Stopiņiem" pašā sākumā nevedās uzbrukums, bieži vien tos sasteidzot un neizveidojot saspēli. Pēc aizvadītām 12 minūtēm "LAT 2004" bija izvirzījusies vadībā ar 5:1, un jāuzteic komandas vārtsardzes Kristas Zelčānes sniegums spēles sākumā, izvelkot vairākus bīstamus pretinieču metienus. Minūtes pārtraukumu pieprasīja "Stopiņu" trenere Ivita Asare. Dotie norādījumi veicināja komandas labāku saspēli uzbrukumā, un "Stopiņi" veica atspēlēšanos - 9:9. Turpinājumā abas komandas apmainījās ar veiksmīgiem uzbrukumiem, un pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti - 13:13.

Pēc pārtraukuma krietni veiksmīgāk spēlēja "LAT 2004", gūstot piecus vārtus pēc kārtas - 18:13. "Stopiņi" arī turpmākajās minūtēs deva pretiniecēm vieglas izdevības ātrajos uzbrukumos, nonākot iedzinējos jau ar 15:23. Komanda nepadevās un atbildēja četriem bezatbildes vārtiem - 19:23. Minūtes pārtraukumu pēc tam pieprasīja "LAT 2004" trenere Vita Brikmane. Tuvojoties spēles beigām, "Stopiņi" sadeldēja deficītu līdz -2, bet pēc tam divu minūšu noraidījumu saņēma "LAT 2004" spēlētāja. "Stopiņi" bija pārņēmuši iniciatīvu un divas minūtes pirms beigām panāca jau neizšķirtu - 27:27. Pēdējā uzbrukumā "Stopiņiem" bija iespēja izraut uzvaru, bet bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Mačs noslēdzās neizšķirti - 27:27.

Rezultātīvākā spēlētāja "Stopiņiem" ar deviņiem vārtiem bija Elza Seržante, bet sešus vēl guva Kristīne Dzenīte. Tikmēr "LAT 2004" septiņus vārtus guva Valērija Zarovska, kamēr Vitnijai Paulai Krodziniecei pieci precīzi metieni.

"LAT 2004" treneres Vitas Brikmanes pēcspēles komentārs: "Izdevās nospēlēt labi aizsardzībā. Pirms spēles viņām piekodināju, ka galvenais ir nostāvēt aizsardzībā, lai vēl varētu aizskriet ātrajā uzbrukumā. Komandas vārtsardzes nospēlēja savā elementā. Otrajā puslaikā mums bija +8, tad veicām maiņas un nenoturējām pārsvaru, ko norakstu uz jaunības un pieredzes trūkumu. Izdevās aizskriet daudzos ātrajos uzbrukumos, bet bija arī vairākas kļūdas piespēlēs. Vakardien varbūt viņas pret "Jēkabpili" jutās nedroši, jo laukuma abās pusēs bija Jēkabpils meitenes, un mēs trenējamies kopā. "Jēkabpilij" tomēr komandas kodols spēlē vairākus gadus, un viņas ir saspēlējušās, bet pagājušās sezonas līdere Simona Ārmane aizbrauca mācīties un spēlēt uz Dāniju."

Latgols - LSPA 36:17

Turpinājumā tikās "Latgols" un LSPA. Lai gan "Latgols" un LSPA mačā vēl devītajā minūtē rezultāts bija neizšķirts (2:2), tomēr pēc tam dominēja ludzānietes, veicot pamatīgu izrāvienu. LSPA treneris Rihards Leja pirmo minūtes pārtraukumu paņēma pie rezultāta 4:13, tomēr tas nenesa lielas pārmaiņas. "Latgols" aizsardzība bija tik spēcīga, ka LSPA no 14. līdz 24. minūtei nerealizēja nevienu metienu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 19:6 "Latgols" labā. Pēc pārtraukuma LSPA arī neklājās viegli, pretiniecēm turpinot dominēt. Spēle noslēdzās ar "Latgola" uzvaru - 36:17.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar deviņiem vārtiem bija Žanete Kukurāne. Pa sešiem rezultatīviem metieniem Lindai Krolei un Arinai Zaharānei, kamēr Laurai Rutkovskai - pieci. Tikmēr LSPA rindās Kristīne Daņiļenko iemeta vairāk nekā pusi komandas vārtu, realizējot deviņus no 16 metieniem.

Jēkabpils - REIR Dobele 34:24

Pēc tam tikās "Jēkabpils" un "REIR Dobele". Vakardien "Jēkabpils" handbolistes virslīgas sezonu atklāja ar 40:22 uzvaru pār "LAT 2004". Šodien mājiniecēm pretī stājās "REIR Dobele".

Maču labāk iesāka jēkabpilnieces, aktīvi uzbrukumā darbojoties Kristai Minovai, kura vakardien guva 12 vārtus. Pēc desmit aizvadītām minūtēm "Jēkabpils" bija vadībā ar 7:3. Dobelnieces braši cīnījās un no 6:11 spēja panākt neizšķirtu, gūstot piecus bezatbildes vārtus.

Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti (12:12), bet sīva cīņa kādu brīdi turpinājās arī pēc pārtraukuma, tomēr ne ilgi, jo pie 18:16 "Jēkabpils" veica izšķirošo izrāvienu, un 46. minūtē pēc Vitnijas Paulas Krodzinieces vārtiem mājinieces bija panākušas +7 (24:17). Līdz ar to mača liktenis bija praktiski izšķirts, "Jēkabpilij" iegūstot iniciatīvu un uzvarot ar 34:24.

Otrajā spēlē pēc kārtas rezultatīvākā bija Krista Minova, kura pret Dobeli realizēja 11 no 16 metieniem, bet komandas biedres Vitnijas Paula Krodziniece un Patrīcija Prūse guva pa sešiem vārtiem. Tikmēr "REIR Dobeles" komandā ar pieciem rezultatīviem metieniem izcēlās Agnese Virubka, bet pa četriem vārtiem guva Elīza Bilkšte, Kristiāna Blažēvica un Letīcija Veinberga.

Salaspils - Stopiņu NHK 17:28

Pulksten 17:00 pēc pagājušās sezonas labāko spēlētāju un trenera apbalvošanas tikās "Salaspils" pret "Stopiņiem". Ja dienas pirmajā mačā "Stopiņu" galvenā trenere un 2019./20 gada virslīgas vērtīgākā spēlētāja Ivita Asare mačā pret "LAT 2004" nepiedalījās, tad pret "Salaspili" nebija lielas izvēles, jo potītes savainojumu bija guvusi viena no komandas spēlētājām.

Laukumā ar treneri Ivitu Asari viņas vadītās meitenes noteikti jutās drošāk un pārliecinošāk, ko apliecināja spēles gaita. Var teikt, ka teju visu spēli "Stopiņi" bija vadībā. Mača astotajā minūtē rezultāts bija neizšķirts (3:3), bet turpinājumā "Stopiņi" veica 3:0 izrāvienu, iegūstot nelielu pārsvaru, tomēr 'Salaspils", pateicoties Renātes Salmanes vairākiem vārtu guvumiem, atspēlējās un panāca izlīdzinājumu - 9:9.

Bet tā bija pēdējā reize, kad rezultāts bija neizšķirts. "Stopiņi" atbildēja sešiiem bezatbildes vārtiem, panākot 15:9. Otrajā puslaikā nekas krasi nemainījās, uzvaru ar 28:17 gūstot Ivitas Asares vadītajai komandai. Uzvarētājām rezultatīvākā ar sešiem precīziem metieniem bija Darja Savčenko, kamēr komandas trenere mačā guva četrus vārtus. Tikmēr "Salaspilij" labākā vārtu guvēja bija 2019./ 20. gada sezonas labākā labās ārējās pozīcijas spēlētāja Renāte Salmane, kurai realizēti pieci no desmit metieniem.

LAT 2004 - SK Latgols 30:43

Dienas noslēdzošajā mačā tikās Latvijas U-16 meiteņu valstsvienība pret "Latgolu". "LAT 2004" tas jau bija trešais mačs šosezon. Ļoti pārliecinošu sniegumu pašā sākumā demonstrēja ludzānietes, izvirzoties vadībā ar 7:1. Turpmākajās minūtēs spēles gaita krasi nemainījās, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar 26:15 "Latgola" labā.

Pēc pārtraukuma spēle bija līdzīgāka, tomēr "LAT 2004" meitenēm krasi kaut ko izmainīt mača ritējumā neizdevās. Sestdien otro uzvaru ar 43:30 svinēja "Latgols". Uzvarētājām ar deviņiem vārtu guvumiem izcēlās Žanete Kukurāne, septiņi precīzi metieni pagājušās sezonas labākajai kreisās ārējās malas un jaunajai spēlētājai Madarai Cibuļskai, kamēr pa pieciem vārtiem Jutai Bindemanei un Lindai Krolei. "LAT 2004" rezultatīvākā bija Sindija Siliņa, realizējot septiņus metienus.

19. septembra spēles

LaiksKomandasRezultāts
10:50LAT 2004 - Stopiņu NHK27:27
12:40SK Latgols - LSPA36:17
14:30Jēkabpils SS - REIR Dobele34:24
17:00Salaspils SS - Stopiņu NHK17:28
18:50LAT 2004 - SK Latgols30:43

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/