Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Startē handbola Virslīga, "Latgols" – "Vaiņode" Sportacentrs.com tiešraidē

Jānis Pārums

Startē handbola Virslīga, "Latgols" – "Vaiņode" Sportacentrs.com tiešraidē
"Latgols" handbolisti
Foto: Laura Grišāne

Sestdien ar spēlēm Ludzā, Aizkrauklē un Ogrē startēs Latvijas handbola Virslīga gan vīriešiem, gan sievietēm, kā arī 1.līgas turnīrs vīriešiem. "Latgols" un "Vaiņodes" komandu spēkošanos varēs vērot Sportacentrs.com tiešraidē.

Tieši Ludzas un Vaiņodes komandas plkst. 15:00 atklās 2014./2015.gada sezonas Virslīgas čempionātu. "Latgols" pēc triumfa 2012. un 2013.gadā šajā pavasarī ierindojās trešajā vietā, bet šobrīd sezonai izvirzījis piezemētus mērķus, kā pirmo uzdevumu uzstādot izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu regulārajā čempionātā, kas ļaus iegūt relatīvi vieglākus pretiniekus izslēgšanas spēlēs. Skaidrs, ka ludzānieši cīnīsies par uzvaru katrā spēlē un atkal tēmē uz goda pjedestāla augstāko pakāpienu.

Vaiņodes handbolisti Virslīgā startēs jau piekto sezonu un līdz šim bijuši ļoti stabili – trīsreiz izcīnīta sestā vieta (2011., 2012., 2014.), reizi – piektā (2013.). Vaiņodes komandas galvenais treneris Zigmunds Mickus pirms sezonas norādīja, ka aptuveni šajās pašās pozīcijās cer noturēties arī šogad, tomēr sola pacīnīties arī par labāko četrinieku.

Pirms nedēļas "Latgols" uzvarēja Ludzas atklātajā čempionātā, pa divām reizēm pārspējot "Latgols juniorus" (22:16, 25:17) un "ASK/LU" (31:24, 37:24). Kā ierasts, produktīvs bija aizvadītās sezonas Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Austris Tuminskis, kurš domājams sagādās vaiņodiešiem daudz problēmu.

"Latgols" – "Vaiņode" spēles tiešraide plkst. 15:00. Spēli no Ludzas komentēs Arvis Juzups.

Citā vīriešu Virslīgas spēlē plkst. 18:00 pagājušās sezonas vicečempioni "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems "ASK/LU".

Ogrēnieši pirmssezonā piedalījās divos turnīros – K. Vītola kausā ierindojoties ceturtajā vietā, bet Rīgas čempionātā izcīnīta otrā vieta, gan Vītola kausā, gan Rīgas čempionātā vairāk nekā ar desmit vārtu starpību zaudēts valsts čempioniem "Tenax".

Šosezon komandai pievienojušies aizvadītās sezonas rezultatīvākie "Celtnieks/LSPA" spēlētāji Artis Laganovskis un Artis Kurmēns, tomēr nav bijuši ieguvumi bez zaudējumiem – uz Vāciju pārcēlies vārtsargs Lauris Ozoliņš, bet savainojumu dēļ komandai nevarēs palīdzēt Arnolds Straume un Andris Pozņaks. Neskatoties uz robiem sastāvā ogrēnieši arī šogad ir apņēmības pilni cīnīties par godalgām.

"ASK/LU" komanda šogad tiek veidota no jauna, piesaistot handbolistus no RTU un Aizsardzības akadēmijas, bet mērķis ir iekļūt labāko sešiniekā.

Svētdien, plkst. 13:00 gaidāma aizraujoša spēle Spuņciemā, kur tiksies "Jūrmalas Sports" un "Celtnieks/LSPA". Abas komandas pirms nedēļas tikās Rīgas čempionātā par trešo vietu, un, lai gan "Celtnieks/LSPA" gandrīz visu spēli bija vadībā un uzvarēja ar 25:17, otrā puslaika gaitā Arņa Butana vadītajiem handbolistiem tomēr nācās panervozēt.

"Celtnieks/LSPA" aizvadītajā sezonā pirmo reizi desmit gadu laikā palika bez medaļām, ierindojoties ceturtajā vietā, bet šogad cer atgriezties starp medaļniekiem.

Kā jau minēts, uz Ogri pārgājuši Artis Kurmēns un Artis Laganovskis, komandu pametis arī Einārs Kiršteins, toties komandai pievienojies ukraiņu leģionārs Vladimirs Maslaks, Ričards Jablonskis un vēl vairāki jaunie spēlētāji. Aptuveni mēnesi komandai savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Guntis Ciematnieks, kas komandai ir būtisks zaudējums.

Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" sezonu uzsāks 24.septembrī savā laukumā uzņemot 1998.gadā dzimušo handbolistu (LAT-98) izlasi. Pirms sezonas "Tenax" apliecinājuši gatavību aizstāvēt Latvijas čempionu titulu – uzvaras gan K. Vītola kausa izcīņā, gan Rīgas čempionātam. Savukārt LAT-98 handbolistiem starts Virslīgā būs labs eksāmens pieaugušo handbolā.

Šodien plkst. 17:00 sāksies arī sieviešu Virslīgas čempionāts – Skrīveru komanda, kas atgriežas pēc gada pārtraukuma, savā laukumā uzņems "Dobeles SS/REIR", kas pēdējās četras sezonas ierindojusies ceturtajā vietā un šogad lūkos pakāpties augstāk. Skrīveru sastāvā spēlēs pērnās sezonas čempione Annija Ozoliņa, kura zemāk minētajā Latvijas čempionāta finālsērijā guva izšķirošos vārtus.

Dobelniecēm uzbrukuma spēks atkal būs Laura Ņeverovska, kura pēdējās sezonās bijusi neapstrīdami rezultatīvākā spēlētāja. Interesanti, ka pirms diviem gadiem, kad Ņeverovska un Ozoliņa pārstāvēja pašreizējās komandas, viņas bija rezultatīvākās spēlētājas čempionātā, tiesa, Laura savu tuvāko sekotāju apsteidza par... 97 vārtiem. Arī pērn Ņeverovskas pārsvars bija iespaidīgs – par 65 vārtiem apsteigta Elita Ekkerte.

Trijās no pēdējām četrām sezonām sieviešu Virslīgā uzvarējušas "Stopiņu NHK" handbolistes, taču nav šaubu, ka šogad viņām nopietnu konkurenci sastādīt gan 2013.gada čempiones LSPA, gan pērnā gada vicečempiones un 2010.gada čempiones "Latgols".

"Stopiņu NHK" sezonu gan sāks tikai 4.oktobrī, kad savā laukumā uzņems "Latgols". Pērn Latvijas čempionāta finālā starp šīm komandām izvērtās sīva cīņa – finālsērijas pirmajā mačā stopiņietes piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā (20:29), bet spēja revanšēties otrajā mačā (24:19) un uzvarēt arī trešajā (25:24), tiekot pie titula.

Vīriešu Virslīgā šogad startēs "Dobeles Tenax", "HK Ogre", "SK Latgols", "Celtnieks/LSPA", "Jūrmalas Sports", "HK Vaiņode", ASK/LU un "LAT-98" (ārpus konkurences), aizvadot triju apļu turnīru. Regulārā čempionāta uzvarētājs automātiski iekļūs pusfinālā, bet komandas, kas izcīnījušas no otrās līdz septītajai vietai sacentīsies ceturtdaļfinālā (2. vieta - 7. vieta, 3. vieta - 6. vieta un 4. vieta - 5. vieta). Komandas, kas ceturtdaļfinālā piedzīvos zaudējumus, tiks sarindotas no 5. līdz 8. vietai saskaņā ar regulārajā čempionātā izcīnītajām vietām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlē līdz divām uzvarām, finālā un spēlē par trešo vietu – līdz trijām uzvarām.

2014./2015.gada sieviešu Virslīgas čempionātā spēlēs "Stopiņu NHK", "SK Latgols", LSPA, "Dobeles SS/REIR", "Salaspils SS", "Skrīveri" un "LAT-98", kas piedalīsies bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nestartēs. Arī sievietes aizvadīs triju apļu turnīru. Izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificēsies regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnījušas no trešās līdz sestajai vietai aizvadīs ceturtdaļfinālus (3. vieta - 6. vieta un 4. vieta -5. vieta). Ceturtdaļfinālā uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā, pusfinālā, finālā un spēlē par trešo vietu – sērijā līdz divām uzvarām.

Visām spēlēm varēs sekot līdzi teksta tiešraidēs Latvijas Handbola federācija - Handball.lv, 25 spēles būs skatāmas arī Sportacentrs.com tiešraidēs.

Vīriešu 1. līgā turnīrā piedalīsies "Stopiņu NHK", "RTU-S", "Jūrmalas Sports 2", "Skrīveri/Aizkraukle", SK "Latgols juniori", "Dobeles SS", "Celtnieks/Vangaži", "ONSC/HK Ogre", "Salaspils SS". Pirmā spēle 1.līgas turnīrā notiks 20.septembrī plkst. 18:45 starp "Skrīveri/Aizkraukle" un "Celtnieks/Vangaži" komandām.

Kalendārs/Rezultāti

Virslīga vīriešiem
Virslīga sievietēm
1.līga vīriešiem

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv