Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" revanšējas "Ogrei", "Latgols" dāmas pārspēj LSPA

Jānis Pārums

"Latgols" revanšējas "Ogrei", "Latgols" dāmas pārspēj LSPA
Foto: Ritvars Raits

Latvijas vīriešu handbola čempionātā šodien trešo uzvaru izcīnīja "Latgols" handbolisti, kas savā laukumā ar 31:28 pieveica Latvijas vicečempionus "Ogre/Miandum", revanšējoties par zaudējumu pirms astoņām dienām. Pie uzvaras tika arī "Latgols" sieviešu komanda, principiālā spēlē pārspējot LSPA.

"Latgols" un "Ogre/Miandum" komandas tikās jau pirms astoņām dienām, kad Ogrē pārāki bija mājinieki – 31:29.

Ludzā "Latgols" vadību pārņēma jau pašā spēles sākumā. Pirmo minūšu laikā Austrim Tuminskim un Kasparam Lisovskim gūstot par diviem vārtiem mājinieki panāca 4:1 un kontrolēja notikumus laukumā visu pirmo puslaiku, to noslēdzot ar 12:9.

Pēc pārtraukuma ogrēnieši saasināja spēli, pēc Sandra Lepera rezultatīvā metiena pietuvojoties līdz minimumam (15:14), tomēr Raivja Gorbunova, Tuminska un Lisovska sniegums ļāva mājiniekiem atjaunot vairāku vārtu pārsvaru. Jo tuvāk bija spēles beigas, jo neatlaidīgāki kļuva "Ogre/Miandum" , pakāpeniski deldējot deficītu un nepilnas četras minūtes līdz beigām atkal pietuvojoties nieka vienu vārtu attālumā (27:26). Tomēr paglābties no zaudējuma ogrēnieši nespēja – "Latgols" uzvarēja ar 31:28, gūstot otro panākumu divās dienās un līdzsvarojot uzvaru-zaudējumu bilanci (3-3).

Vēl vienā spēlē Vaiņode savā laukumā ar 35:26 apspēlēja ASK/LU. Vaiņodes komanda pirmo un vienīgo reizi iedzinēju lomā bija spēle sākumā, bet vēlāk ieguva vadību, visu laiku turoties vairāku vārtu attālumā. Vienubrīd mājinieku pārsvars sasniedza sešus vārtus, bet puslaiks tika noslēgts 19:16.

Otrajā puslaikā ASK/LU tā īsti arī neizdevās apdraudēt mājinieku pārsvaru, kas spēles izskaņā vēl vairāk pieauga, sasniedzot deviņus vārtus – 35:26. Vaiņodei trešā uzvara piecās spēlēs, kamēr ASK/LU piedzīvoja ceturto neveiksmi.

Turnīra tabulā situācija izvērtusies ļoti saspringta – pārliecinoši līderi ir čempioni Dobeles "Tenax" (5-0), bet tad seko četras komandas ar trim uzvarām – "Jūrmalas Sports" (3-2), "Ogre/Miandum" (3-2), Vaiņode (3-2) un "Latgols" (3-2). Divas uzvaras ir "Celtnieks/LSPA", kas aizvadījusi par spēli vai divām mazāk nekā konkurenti.

Sieviešu Virslīgas vienīgajā spēlē Ludzā tikās pērnās sezonas sudraba un bronzas medaļnieces "Latgols" un LSPA. Egita Kiršteine un Agrita Nardiševa spēles sākumā vadībā izvirzīja viesu komandu (2:0), taču pakāpeniski iniciatīva pārgāja "Latgols" labā, kas desmitajā minūtē līdzsvaroja rezultātu, bet minūti vēlāk arī izvirzījās vadībā – 6:5. Diezgan līdzīgā cīņā puslaiku savā labā noslēdza ludzānietes – 12:10.

Arī otrajā puslaikā "Latgols" kontrolēja spēles gaitu, neļaujot LSPA handbolistēm atgūt vadību. Vienubrīd, pēc Kristīnes Daņiļenko gūtajiem vārtiem, ludzāniešu pārsvars sasniedza pat +5 (21:16). LSPA spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (21:20), tomēr "Latgols" uzvaru nosargāja – 23:21.

Virslīga vīriešiem

Latgols – Ogre/Miandum 31:28 (12:9)
Latgols: Tuminskis 11/1, Lisovskis 6, Gorbunovs 6, Kušners 3, V. Borisenko 2, Strazds 2, Kamzols 1.
Ogre: Straume 7/1, Arvis Laganovskis 7/1, Kurmēns 6, Lepers 3, Artis Laganovskis 2, Dravnieks 2, Mancurovs 1.

Vaiņode – ASK/LU 35:26 (19:16)
Vaiņode: Grundmanis 11, Lapiņš 7, A. Pāvils 7, O. Pāvils 6, Ķergalvis 2, Strēlis 2.
ASK/LU: Drobots 6/2, Grēberis 6, Miemis 5, Lubgāns 3, Vilsons 3, Sūnaitis 2, Mežulis 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Latgols – LSPA 23:21 (12:10)
Latgols: Šļubčenko 6/1, Daņiļenko 6, Kukurāne 5, Matisāne 3, Borisenko 1, Klementjeva 1, Fota 1.
LSPA: Kirejeva 9, Eihvalde 5/1, Nardiševa 3/1, Kiršteine 3, Ārmane 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv