Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks/LSPA" viesos sakauj vicečempionus

Jānis Pārums

"Celtnieks/LSPA" viesos sakauj vicečempionus
"Celtnieks/LSPA" vārtsargs Raitis Puriņš
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas vīriešu handbola Virslīgas spēlē turnīra vicelīderi "Celtnieks/LSPA" izbraukumā ar 32:21 sakāva vicečempionus "Ogre/Miandum", nostiprinoties otrajā pozīcijā.

Šī bija abu komandu pirmā tikšanās Latvijas čempionātā, taču augustā un septembrī komanda bija tikušās K. Vītola piemiņas kausa izcīņā un Rīgas čempionātā, dalot uzvaras uz pusēm – K. Vītola kausā uzvaru ar 25:24 izcīnīja "Celtnieks/LSPA", savukārt Rīgas čempionātā pie panākuma tika ogrēnieši – 27:26. Saspringtās pirmssezonas spēles solīja intriģējušo cīņu arī šovakar.

Jāatgādina, ka pēdējā spēlē "Celtnieks/LSPA" ar 15:30 kapitulēja Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax" (jāatgādina, ka "Ogre/Miandum" neilgi pirms tam dobelniekiem piekāpās itin saspringtā cīņā ar 26:30), bet šajā spēlē rīdziniekiem nācās iztikt bez diskvalificētā Normunda Blomes un savainotā Gunta Ciematnieka. Šo iemeslu un laukuma priekšrocību dēļ nelielu favorītu lomu varēja dot ogrēniešiem, taču tas vēl bija jāapliecina laukumā.

"Ogre/Miandum" gan spēli iesāka pagalam neveiksmīgi – pirmo deviņu minūšu laikā tikai vieni gūti vārti (tie paši no 7 metru soda metienu līnijas), kamēr "Celtnieks" iemeta četrus, panākot 4:1. Lai arī turpinājumā laukuma saimniekiem ar vārtu gūšanu veicās sekmīgāk, daudziem noraidījumi (astoņi pirmajā puslaikā, turklāt Artim Laganovskim trīs un tam sekojošā diskvalifikācija) neļāva līdzsvarot spēli. Puslaiku "Celtnieks/LSPA" noslēdza ar 13:9.

Otrajā puslaikā "Celtnieks/LSPA" demonstrēja pārliecinošu sniegumu – uzbrukumā rezultatīvs bija ne tikai ierastais komandas līderis Artūrs Lazdiņš, bet arī Aivars Čikuts, veicinot strauju pārsvara pieaugumu. "Ogre/Miandum" handbolistiem aizsardzībā tā arī neizdevās tikt galā ar viesu komandu. Turklāt neilgi līdz spēles beigām trešo noraidījumu un diskvalifikāciju izpelnījās arī Sandis Lepers, bet rīdzinieki tikmēr ne tikai sasniedza, bet arī pārsniedza desmit punktu pārvaru – 32:21. Uzvara, kas "Celtniekam" ļauj nostiprinātos otrajā pozīcijā.

Aivars Čikuts bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar deviņiem vārtiem, bet Artūrs Lazdiņš guva astoņus vārtus. Savukārt zaudētājiem deviņus vārtus guva Artis Kurmēns.

Ogre/Miandum – Celtnieks/LSPA 21:32 (9:13)
Ogre: Kurmēns 9/2, Arvis Laganovskis 5/1, Lepers 4, Dravnieks 2, Artis Laganovskis 1.
Celtnieks: Čikuts 9, Lazdiņš 8/3, Eglītis 4, Jablonskis 3, Freibergs 2, Rūtiņš 2/1, Ignatjevs 1, Lejnieks 1.

Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2014-12-17 22:30, pirms 9 gadiem
Ogrei 1 puslaika 16 min soda minūtes-LSPA tikai 2,hmm uzreiz rodas jautājums,kas tiesāja šito spēli un vai tik viņi nespēlē kādas aizliegtas spēlītes???Jo jau ne 1 reizi šosezon tādas šā pāra izpildījumā??

     [+] [-]

, 2014-12-17 23:26, pirms 9 gadiem
Tad kad es šito jau pirms tam komentārus stāstīju, tad visi teica ko tu te stāsti! Nu protams ka šis pāris izceļas ar tiesāšanu un par viņu smieklīgajām švilpēm, varētu veselu filmu uzņemt! Nu nemāk viņi konsenkventi tiesāt. Viņiem jau visas spēles ir kad apmēram 20 švilpes greizi vienai komandai, bet otrai tik dažas un tas tā čakarē spēli!

     [+] [-]

, 2014-12-18 00:10, pirms 9 gadiem
Pa lielam jāsaka ka Celtnieks komanda šodien bija labāka par Ogri un pelnīti uzvarēja. Šķiet ka palīdzēja tas ka nedrīkstēja spēlēt Blome, jo tas pierādijās jau pagajusho gad, kad viņš nedrīkstēja spēlēt tad Celtnieks mierigi uzvareja gan to pashu Ogri, Jūrmalu un šķiet BL ka kehru. Tas ka mierigak gan uz soliņa gan laukumā tas visiem ir skaidrs. Bet shoreiz stāsts par kaut ko citu. Nu nedrīkst šādas spēles tiesāt manuprāt vājākais tiesnešu pāris Latvijā. Viņi jau tiesā cik gadus un ir viņiem pat ir EHF kategorija (nesaprotu par kādiem sasniegumiem dāvāta) un tiesā vienārši drausmīgi. Žēl ka tas vecis no Ogres senioriem pirmā puslaika izskaņā tomēr neiedeva kādam no brīnumsoģiem pa tāfeli, moš kaut kas atlektu vaļā. Nezinu un nesaprotu LHF loģiku vai arī vājredzību šajā jautājumā. Labāk lai būtu tiesājušas Kirejeva/Brikmane (visu cieņu viņām) kas nesen uzsākušas tienešu gaitas, kas noteikti pieļautu diezgan kļūdas, bet uz abam pusēm vienādi, nevis šitie pāvi taisa mēslus uz abām pusēm un vel sazinoties pa rācijām izdomā kaut kādu hu...u. Un šādi viņi izlaiž spēli no rokām un rodas rupjības no abu komandu puses, kā piemēram šodien beigās Lepers pret Jablonski. Tīra sarkanā kartiņa. Paldies Dievam viss beidzas bez traumām un visi veiksmigi aizgaja majas ar savam kajām, bet, šo klaunu tiesāšana var novest pie tā ka kāds turpat ari paliks un kurš tad par to atbildēs. Mostaties LHF cik var gulēt un neredzēt to kas pat maziem bērniem ir redzams un saprotams???

     [+] [-]

, 2014-12-18 07:59, pirms 9 gadiem
Lai šis tiesnešu pāris,tiesā sievietes,lēnāks handbols,vairā laika pieņemt pareizo lēmumu. Katrā spēlē ko viņi tiesā ir dzirdamas sūdzības no komandām par tiesnešu nekvalitatīvo darbu. Kur skatās Latvijas Handbola federācija!

     [+] [-]

, 2014-12-18 09:38, pirms 9 gadiem
Manuprāt, vajadzētu pasekot šo tiesnešu darbībai vairāk gan ētikas komisijai, gan EHF komisāriem - iespējams, ir jāatņem viņiem EHF kategorija...Kas vispār bija uz šo spēli komisārs? Vēl nesen dzirdēju, ka bija iespējama situācija, ka komisārs uz spēli ir viena no šiem tiesnešiem tēvs. Tas vispār ir normāli??? Tāds termins kā "interešu konflikts" laikam nav dzirdēts?
Ja nemaldos pirms spēles favorīts bukmeikeru skatījumā bija Ogres komanda, taču ar 9 pret 1 noraidījumu 1. puslaikā ir grūti cīnīties arī pret 1. līgas komandu. Pārāk aizdomīga šķiet tā spēle un rezultāts...pārāk aizdomīga.
Un kur ir tiesnešu atbildība par paveikto laukumā? Cik man zināms, tad visos sporta veidos tiesnesis ir atbildīgs par spēlētāju veselību laukumā, bet ja tiesneši izlaiž spēli no rokām un turklāt svilpj vienas komandas interesēs (noraidījumi 9 pret 1 pirmajā puslaikā!), tad par ko mēs varam runāt - protams, ka nervi neizturēs agri vai vēlu... un tas pat nebūtu siktākais variants, ja kāds tādā veidā izpauž neapmierinātību ar tiesāšanu. Vēl sliktāks variants LV handbolam būtu, ka spēlētāji, redzot šādu tiesnešu ietekmi uz spēlēm, vienkārši nolaiž rokas un pamet handbolu.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-18 09:54, pirms 9 gadiem
Gan jau viņi tiesātu labi un atbilstīgi savai kategorijai, ja nepazītu spēlētājus un viņu iepriekšējās izdarības! Bet, ja nemāk atdalīt lietas, tad...
Par priekšrocībām un daudzām citām lietām, piekritīšu taksistam (Personīgā pieredze) un autors varēja pieminēt arī HK Ogre/Miandum iztrūkstošos spēlētājus, bet - sliktam dejotājam, pau.i traucē Jauku dienu

     [+] [-]

, 2014-12-18 10:49, pirms 9 gadiem
Runājot par traumētajiem spēlētājiem, tad pārsvarā pēc katras spēles tiek nosaukti TIKAI lspa iztrūkstošie spēlētāji

     [+] [-]

, 2014-12-18 11:10, pirms 9 gadiem
Video nav, tad runāt jau grūtāk, taču, nav noslēpums, ka Ogres komandas aizsarzība bieži ir balstīta uz asu sagaidīšanu, kas bieži vien robežojas ar noraidījumiem - (bez video nespriedīšu, kam taisnība, kam nē)...
Taču ticu tam, ka , ja Blome nav uz spēlētāju soliņa vai laukumā, tad visa komanda ir mierīgāka un neuzvelkas negatīvā nozīmē, kas traucē spēli...
Var būt Normundam pamēģināt spēles laikā savu lielo ES drusku apslāpēt, ļaut komandu vadīt trenerim, bet savas idejas apspriest ar treneri divatā, kas zin - var būt klimats un sniegums progresēs ātrāk, kā arī respekts un cieņa būs, jo pat no malas dažreiz žēl puišu, kurus gāna un strosto. Padomus var dot, mācīt - jā, bet ar cieņu pret spēlētājiem, dažreiz liekas, vai Normundam patiktu, ja pret viņu tā kāds izturētos - palstīt, vilkt un finansēt klubu - cepuri nost, visu cieņu, bet pārējais druku nepieņemams, taču kopumā komandai nav ne vainas!

     [+] [-]

, 2014-12-18 11:15, pirms 9 gadiem
1. par mūsu komandu raksta Raitis, tāpēc vairāk info arī par mūsu klubu
2. kas traucē justhandball7 rakstīt par piemēram HK-Ogre?
3. Ogre filmēja spēli, var izlikt Youtube kanalā

     [+] [-]

, 2014-12-18 11:39, pirms 9 gadiem
Tātad,gaidām no HK Ogre video, lai ieinteresětās personas nevis subjektīvi,bet objektīvi spriestu par spěles momentiem un noraidījumiem. Taču, zinot šo pāri,diez vau viñi pietiesāja par labu Celtniekam, jo tieši vińi vairāk reağě gan uz Lspa trenera bļaušanu,gan Normunda komentāriem. Pats Normunds ir teicis -tiem.labăk neko neteikt,uzreiz noraida....

     [+] [-]

, 2014-12-18 12:21, pirms 9 gadiem
Par kuru tiesnešu pāri iet runa????????????????????

     [+] [-]

, 2014-12-18 12:22, pirms 9 gadiem
Tiesneši:

Ivars Čerņavskis un Edmunds Bogdanovs (EHF/Eiropas)

Renārs Līcis un Zigmārs Stoļarovs (IHF/Starptautiskā)

Eduards Žabko un Vadims Jaškins (EHF/Eiropas)

Aleksandrs Rutkovskis un Uldis Dzērve (EHF/Eiropas)

Atis Gailis un Aigars Vingris (Nacionālā)

Mareks Šakola un Aleksandrs Radčenko (Nacionālā)

Linda Brikmane un Kristīne Kirejeva (EHF jaunie tiesneši)

Kaspars Lisovskis un Ivars Brcis (LHF)

Ēriks Blūms un Renārs Kozlovskis (LHF)

Mārtiņš Leitis un Ralfs Pērsis (LHF)

     [+] [-]

, 2014-12-18 12:24, pirms 9 gadiem
Virslīga vīriešiem
HK Ogre/Miandum-Celtnieks/LSPA
Tiesneši: Jaškins/Žabko
Spēles inspektors: Kazinieks