Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks/LSPA", "Latgols", "Tenax" mērķis čempiontituls, Ogrei - fināls

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"Celtnieks/LSPA", "Latgols", "Tenax" mērķis čempiontituls, Ogrei - fināls
Andris Molotanovs, Dmitrijs Bražņikovs, Sandris Veršakovs, Andrejs Narnickis
Foto: handball.lv

Ar spēlēm Ogrē un Ludzā šajā nedēļas nogalē sāksies Latvijas Virslīgas handbola čempionāta pusfināla sērijas. "HK Ogre" handbolisti piektdien plkst. 18:00 spēlēs ar "Celtnieks/LSPA", bet sestdien plkst. 15:00 čempioni "SK Latgols" uzņems galvenos favorītus Dobeles "Tenax". Pirms svarīgajām spēlēm aprunājāmies ar komandu galvenajiem treneriem.

Ceturtdaļfināla sērijās "HK Ogre" divās spēlēs pieveica "HK Vaiņode", "Celtnieks/LSPA" tika galā ar ASK/LU, Dobeles "Tenax" - ar RTU, bet "SK Latgols" sīvā trīs spēļu sērijā pieveica "Jūrmalas Sports". Arī pusfinālos cīņa ritēs līdz divām uzvarām. Pirmo spēli Lielajā piektdienā no Ogres tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Regulārajā turnīrā pirmo vietu, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu, izcīnīja Dobeles "Tenax", otro - "Celtnieks/LSPA", trešo - "HK Ogre", bet ceturto "SK Latgols". 2014. gada Latvijas čempionus uzzināsim ne vēlāk kā 18. maijā. Iepriekšējās divas sezonas par čempioniem kļuva "SK Latgols", LSPA par čempioniem ir kļuvuši 2010. un 2011. gadā, Dobeles komanda vienīgo reizi triumfēja 1999.gadā, savukārt Ogres handbolisti ne reizi nav iekļuvuši labāko trijniekā.

HK Ogre - Celtnieks/LSPA
"Visi spēlētāji ierindā un gatavi cīņai," pirms spēles atzina Ogres komandas galvenais treneris Andris Molotanovs. "Pārliecinoši jānospēlē sava spēle un precīzi jāspēlē aizsardzībā. Jātiek galā ar pretinieku ātrajiem uzbrukumiem, kā arī jāsamet savi metieni. Mūsu mērķis ir iekļūt divniekā. "Celtnieks/LSPA" mums noteikti ērtākais pretinieks no visiem. Sastāvs ir nostabilizējies un neiespējami nav arī uzvarēt visā čempionātā. Jāizmanto pretinieku kļūdas un, ja ļaus uzvarēt, tad to arī izmantosim."

"Savu pretinieku vērtējam ļoti augstu, tāpēc nopietni gatavojamies pusfināliem," atzinīgi par Ogres komandu izsakās "Celtnieks/LSPA" galvenais treneris Dmitrijs Bražņikovs. "Gaidāma ļoti sīva cīņa. Pretinieki ir tehniska un gudra komanda, kura izmanto plašu taktisko arsenālu. Nedrīkstam pieļaut muļķīgas kļūdas, jo Ogre uzreiz sodīs ar pretuzbrukumiem. Līdzīgi spēlē arī Dobele. Mūsu galvenais ierocis būs aizsardzība, kā arī jāizmanto savas iespējas pretuzbrukumos. Pozicionāli mūsu sniegums progresē ar katru spēli, kas arī jāizmanto atlikušajās cīņās. Mērķējam uz čempiontitulu, arī komandas attieksme treniņos to parāda."

SK Latgols - Dobeles Tenax
"Esam noskaņojušies uz labāko iznākumu," sēriju komentēja dobelnieku galvenais treneris Sandris Veršakovs. "Visam jābūt kārtībā. Pirmajā mačā nebūs viegli. Ludzā vienmēr ir laba atmosfēra, vairākas stundas jāpavada ceļā, tāpēc kopā ņemot tur spēlēt ir grūti. Savainojuma dēļ sezona beigusies Kristapam Krivmanim, kā arī pēc traumas spēlēs otrs līnijas spēlētājs Egils Politers. Sērijā labi jānospēlē aizsardzībā, kā arī jātiek galā ar Kasparu Lisovski. Spēlēsim kā parasti, liekot akcentus uz ātrajiem un pusātrajiem uzbrukumiem. Mūsu mērķis šosezon viennozīmīgi ir čempiontituls. Šī iemesla dēļ arī attiecāmies spēlēt Baltijas līgā."

"Uz jautājuma zīmes šobrīd ir Agra Kušnera un Aleksandra Gavrilova dalība spēlē," stāsta "SK Latgols" galvenais treneris Andrejs Narnickis. "Lai uzvarēt dobelniekus, jānospēlē labi aizsardzībā, kā arī daudz būs atkarīgs no vārtsargu sniegumu. Diemžēl šoreiz nav laukuma priekšrocības, tāpēc atkāpšanās ceļa nebūs. Esam ar lielām ambīcijām un mērķējam tikai uz pirmo vietu."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv