Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas handbolisti grupas cīņas lūkos noslēgt uz pozitīvas nots

Latvijas handbolisti grupas cīņas lūkos noslēgt uz pozitīvas nots
Dainis Krištopāns
Foto: Valeriy Solovyov

Svētdien plkst. 15:05 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā noslēdzošo 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas 3.apakšgrupas spēli aizvadīs Latvijas izlase, sacenšoties ar Ukrainas valstsvienību.

Latvijas handbolisti jau nodrošinājuši uzvaru grupā, kas garantē vietu izšķirošajā play off kārtā, taču cīņām apakšgrupā jāpieliek skaists un pozitīvs punkts. Īpaši pēc tam, kad iepriekšējā spēlē Grieķijā neizteiksmīgā spēlē Latvija cīnījās neizšķirti. Tiesa, izcīnītais punkts bija zelta vērtē, jo tieši tas nodrošināja pirmo vietu. Latvijas izlases galvenais treneris pēc spēles pauda sarūgtinājumu par sniegumu laukumā, norādot, ka komanda līdzjutējiem ir parādā uzvaru.

Ar Ukrainas valstsvienību latvieši pirmoreiz tikās pērnā gada novembrī, kad aizvadīja pagalam pieticīgu pirmo puslaiku (6:8), taču nākamajās 30 minūtēs Aivis Jurdžs, Dainis Krištopāns un Jānis Pavlovičs, piepalīdzot pārējiem, nokārtoja Latvijas uzvaru ar 23:18.

Diemžēl šoreiz nāksies iztikt bez Jurdža (pirmajā spēlē pret Ukrainu deviņi vārti – Aivja rezultatīvākā spēle šajā ciklā) un Pavloviča (2), kas dažādu iemeslu dēļ izlasei palīdzēt nevar. Jurdžs izbraukuma spēlē pret Grieķiju nopelnīja tiešo sarkano kartīti spēles pēdējā minūtē un pēc EHF disciplinārās komisijas lēmuma saņēma vienas spēles diskvalifikāciju, savukārt Pavloviča palīdzība nav iespējama ģimenes apstākļu dēļ. Jāpiebilst, ka Jurdžs un Pavlovičs šajā kvalifikācijas ciklā devuši būtisku pienesumu uzbrukumā – Jurdžs piecās spēlēs izcēlies ar 28 vārtu guvumiem, bet Pavlovičs ar 21.Viņiem nespēlējot, mūsu uzbrukuma līderim Dainim Krištopānam, kas ir ne tikai valstsvienības, bet arī visa kvalifikācijas turnīra rezultatīvākais spēlētājs (33 vārti), būs nepieciešami palīgi uzbrukumā. Vienlaikus labā līmenī būs jābūt arī aizsardzībai.

Pret Ukrainu ierindā būs trīs spēlētāji, kas nepalīdzēja vienā vai vairākās no iepriekšējām spēlēm. Palīdzēt varēs sadziedējušais Austris Tuminskis, Uldis Lībergs un Andis Ērmanis, kas izsaukts, lai aizvietotu Pavloviču. Visi trīs spēlētāji šajā kvalifikācijas ciklā jau ir spēlējuši – Tuminskis un Ērmanis piedalījās cikla pirmajās divās spēlēs, Lībergs – pagājušās svētdienas spēlē pret Kipru.

Ukraina Valmierā ieradusies 15 spēlētāju sastāvā, starp kuriem ir visi vadošie, ieskaitot Oleksandru Tilti, kurš pirmajā spēlē pret Latviju guva septiņus vārtus, bet kopumā kvalifikācijas ciklā sakrājis 28 vārtu guvumus. Produktīvas viņam bijušas arī pēdējās divas spēles pret Grieķiju izbraukumā un pret Kipru mājās, kurās gūti, attiecīgi, astoņi un septiņi vārti.

Latvijas pretinieki izslēgšanas spēlēs jūnijā tiks noskaidroti izlozē, kas notiks janvāra beigās. Pretiniekos būs kāda no Eiropas čempionāta komandām, izņemot turnīra medaļnieces (ja trijniekā iekļūs pasaules čempionāta organizatore Francija – arī ceturtās vietas īpašnieci).

Latvijas - Ukrainas spēle notiks 17. janvārī plkst. 15:05 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Tiešraidē spēli varēs vērot arī LTV7. Pieslēgšanās Vidzemes Olimpiskajam centram jau no plkst. 14:50.

Latvijas izlases sastāvs:

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Helmuts Tihanovs (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija).
Kreisā mala: Vitālijs Borisenko (SK Latgols), Nils Kreicbergs (Dobeles Tenax).
Kreisie ārējie: Artis Kurmēns (HK Ogre/Miandum), Austris Tuminskis (ASK/LSPA).
Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs (VT Zweibrücken - Saarpfalz, Vācija), Toms Lielais (Dobeles Tenax), Māris Veršakovs (S.V. Beckdorf)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija)
Labā mala: Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum), Andis Ērmanis (Dobeles Tenax)
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Mulhouse Sud Alsace, Francija), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports).

PČ kvalifikācija, 3. apakšgrupa

VIzlaseSUNZVārtiP
1.Latvija5410139:1009
2.Ukraina5302128:1036
3.Grieķija5212124:1335
4.Kipra500596:1510

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-01-17 09:48, pirms 8 gadiem
Jānospēlē no visas sirds un ar uzvaru jānoslēdz cikls! Sarauj Latvija
, 2016-01-17 11:42, pirms 8 gadiem
Šodienas spēle,bez Aivja,Jāņa un Ģirta ,reāli parādīs uz ko nākotnē iet Latvijas handbols. Lai viss iecerētais izdodas un faniem tiek uzvara
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.