Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" uzvar Kauņā, "Celtnieks/LSPA" kapitulē Lietuvas čempioniem

Jānis Pārums

"Tenax" uzvar Kauņā, "Celtnieks/LSPA" kapitulē Lietuvas čempioniem
Nils Kreicbergs (ar bumbu)
Foto: handbols-dobele.lv

Šodien Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kausā pirmo uzvaru izcīnīja Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", viesos pārspējot Kauņas "Granitas", savukārt otrā neveiksme pēc kārtas "Celtnieks/LSPA" handbolistiem.

Dienu iepriekš abi Latvijas klubi BHL Izaicinājuma kausu iesāka ar zaudējumiem – dobelnieki ar 29:31 atzina "Dragunas" pārākumu, bet "Celtnieks/LSPA" spēles izskaņā salūza pret "Granitas".

Šīs dienas maču pret "Granitas" dobelnieki iesāka pārliecinoši un astotajā minūtē panāca jau 8:3, tomēr drīz vien mājinieki iespēlējās un izlīdzināja gan spēles gaitu, gan rezultātu. "Tenax" bija iespēja puslaiku noslēgt savā labā, tomēr galotnē veiksmīgāki bija mājinieki – 15:16.

Otrā puslaika sākums bija līdzīgs, tomēr tā otrajā pusē dobelnieki demonstrēja pārliecinošāku sniegumu un vairāki rezultatīvi Anda Ērmaņa un Nila Kreicberga (attēlā ar bumbu) uzbrukumi ļāva "Tenax" izcīnīt pirmo uzvaru šosezon Baltijā – 31:28.

Pa septiņiem vārtiem guva Andis Ērmanis un Ansis Bilkštis, savukārt seši – Nila Kreicberga rēķinā.

"Celtnieks/LSPA" handbolistiem cīņā pret Lietuvas čempioniem "Dragunas" tik labi negāja. Spēles sākumā pabijuši minimālā vadībā, puslaika vidū "Celtnieki" atdeva iniciatīvu, bet puslaika otrajā pusē, izmantojot viesu kļūdas guva 12 vārtus (bieži – ātrajos uzbrukumos), uz ko rīdzinieki spēja atbildēt tikai ar trim – 11:20 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Otrajā puslaikā laukumā norisinājās jau līdzvērtīgāka cīņa, tomēr izlieto ūdeni sasmelt tā arī neizdevās – "Dragunas" prasmīgi noturēja iekrāto pārsvaru un pat nedaudz to palielināja. "Celtnieks/LSPA" komandai otrais zaudējums divās spēlēs – 27:38.

Rezultatīvākais "Celtnieks/LSPA" rindās, tāpat kā dienu iepriekš, bija Artūrs Lazdiņš, kurš atkal guva 12 vārtus un šobrīd rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem trešo vietu.

BHL Izaicinājuma kauss

Kauņas Granitas – Dobeles Tenax 28:31 (16:15)
Tenax: Ērmanis 7, Bilkštis 7/5, Kreicbergs 6, Arājs 5, Krastiņš 2, Lielais 1, Krivmanis 1, Juzups 1, Politers 1.

Klaipēdas Dragunas – Celtnieks/LSPA 38:27 (20:11)
Celtnieks: Lazdiņš 12, Ciematnieks 4, Rūtiņš 4, Maslaks 2, Ignatjevs 1, Lejnieks 1, Freibergs 1, Jablonskis 1, Blome 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv