Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" vēlreiz piekāpjas SKA un noslēdz Baltijas līgas sezonu

Jānis Pārums

"Tenax" vēlreiz piekāpjas SKA un noslēdz Baltijas līgas sezonu
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šodien Baltijas Handbola līgas (BHL) ceturtdaļfināla otrajā spēlē Dobeles "Tenax" ar 27:31 piekāpās Minskas SKA un divu spēļu summā zaudēja ar 59:64 noslēdzot sezonu Baltijas līgā.

Jāatgādina, ka BHL regulārajā čempionātā SKA izcīnīja pirmo vietu A apakšgrupā, bet "Tenax" bija ceturtie B apakšgrupā, tādējādi ceturtdaļfinālā sacentās tieši savā starpā. Pirmajā spēlē, kas notika vakar, dobelnieki spēles gaitā atspēlējās no astoņu vārtu deficīta, tomēr galotnē ielaižot vārtus, piedzīvoja minimālu zaudējumu (32:33), tādējādi saglabājot labas izredzes uz panākumu divu spēļu summā.

Lai gan spēles rezultātu atklāja dobelnieki, ātri vien Minskas handbolisti pārņēma iniciatīvu un vadību. Desmitajā minūtē "Tenax" deficīts sasniedza trīs vārtus (4:7) un kādu laiku tāds arī saglabājās, bet puslaika izskaņā SKA handbolisti vēl vairāk palielināja pārsvaru – 11:16 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Otrajā puslaikā Minskas handbolisti sekmīgi noturēja iegūto pārsvaru, turklāt puslaika vidū gūstot vairākus vārtus pēc kārtas, palielinot savu atrāvienu jau līdz deviņiem vārtiem – 17:26. Tam gan sekoja četri dobelnieku vārti, kas ļāva pietuvoties līdz 21:26, tomēr pacīnīties par uzvaru tā arī nopietni neizdevās. Zaudējums ar 27:31 un divu spēļu summā neveiksme ar 59:64.

Savukārt Minskas SKA, kas ir pašreizējā Baltijas līgas čempione, iekļuvusi "Final 4".

Baltijas līga

Dobeles Tenax – Minskas SKA 27:31 (11:16)
Tenax: Lielais 7, Kreicbergs 6, Politers 4, Ērmanis 4, Straume 2, Blūms 2, Hovratovičs 1, Bilkštis 1.
Divu spēļu summā: Tenax 59 – 64 SKA

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv