Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" BHL ceturtdaļfināla cīņas aizvadīs 12. un 13. martā

Jānis Pārums

"Tenax" BHL ceturtdaļfināla cīņas aizvadīs 12. un 13. martā
Dobeles "Tenax" spēlētāji aizsardzībā
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Latvijas čempioni un LHF kausa pašreizējie īpašnieki Dobeles "Tenax" nākamajā nedēļas nogalē, 12. un 13. martā, aizvadīs ceturtdaļfinālu pret spēcīgo Minskas SKA komandu.

Jau ziņots, ka šogad Baltijas līgā startē 12 komandas, kas regulārajā čempionātā bija sadalītas divās apakšgrupās. "Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" startēja A apakšgrupā, bet Dobeles "Tenax" B apakšgrupā. Ceturtdaļfinālam kvalificējās četras labākās komandas no katras grupas. "Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" nespēja iekļūt labāko pulkā, bet "Tenax" B grupā ilgāku laiku bija labāko trijniekā, tomēr beigās ar piecām uzvarām un tikpat zaudējumiem ierindojās ceturtajā vietā.

Ceturtdaļfinālā dobelniekiem pretī stāsies A apakšgrupas uzvarētāja Minskas SKA, kas desmit spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras un piedzīvoja tikai divus zaudējumus (abus sezonas pirmajā pusē). Ilgāku laiku klīst runas, ka Minskas komandai varētu pievienoties viens no Baltkrievijas izlases līderiem Sergejs Rutenko, tiesa, pagaidām tas vēl nav noticis.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā. Ņemot vērā šīs sezonas Baltijas līgas nolikumu (visas turnīra spēles notiek Baltijas valstīs), abi mači pret SKA notiks Dobelē, attiecīgi, 12. un 13. martā. Sestdien (12.03.) spēles sākums 17:00, bet svētdien (13.03.) plkst. 15:30. Abas spēles tiesās Latvijas vadošais tiesnešu pāris Zigmārs Stoļarovs/Renārs Līcis, kas janvārī tiesāja arī Eiropas čempionātu.

Citos pāros par vietu "Final 4" sacentīsies "Riihimaen Cocks" (Somija) un "Kehra" (Igaunija), "Polva Serviti" (Igaunija) un "Dragunas" (Lietuva), kā arī "Viljandi" (Igaunija) un "Granitas" (Lietuva).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv