Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Bez "Air France" un citiem...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bez "Air France" un citiem...
Bez "Air France". Francijas izlasei pasaules čempionātā būs jāiztiek bez Daniela Narsisa
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules 22. čempionātu handbolā vīriešiem Zviedrijā 13. janvārī atklās mājinieki un Čīles izlase. Pārējās komandas turnīru sāks 14. janvārī. Ir izcili spēlētāji, kuri nespēlēs Zviedrijā, jo finālturnīrā neiekļuva viņu izlases, ir izcili spēlētāji, kas beiguši savu karjeru izlasē, ir izcili spēlētāji, kurus nepaņēma komandā treneris, bet ir izcili spēlētāji, kuriem tikai savainojums liedz piedalīties 2011. gada pasaules čempionātā.

Handbola laukumos Zviedrijā neredzēsim vairākus pasaules klases un vienkārši augstas klases spēlētājus, kuru noteikti pietrūks viņu komandām un tikšanos ar kuriem gaidīja handbola līdzjutēji. Vēl daži spēlētāji ir, kā saka, zem jautājuma zīmes, jo uz viņu piedalīšanos treneris vēl cer un viņi ir iekļauti savu valstu izlašu sastāvos.

Pašreizējā pasaules čempione Francija jau kopš rudens rēķinās, ka būs jāiztiek bez "Air France" - proti bez Daniela Narsisa, kurš savu iesauku ieguva par augstu lēcienu un prasmi ilgi "karāties" gaisā. Olimpiskais, pasaules un Eiropas čempions, kā arī dārgākais handbolists pasaulē (Ķīle samaksāja par viņu 1,3 miljonus eiro) Narsiss vēl pirms sezonas guva krustenisko saišu traumu THW "Kiel" komandas pārbaudes spēlē un jau tad kļuva skaidrs, ka Francijai nāksies iztikt bez viņa. Toties jau neilgi pirms pasaules čempionāta Francija zaudēja vēl vienu no saviem labākajiem spēlētājiem, vienu no aizsardzības balstiem un saspēles vadītāju - Žuilomu Žilu no HSV "Hamburg". Viņam ir problēmas ar celi, turklāt savainota arī potīte. Šo savainojumu dēļ viņš nepiedalījās jau pēdējās Vācijas 1. bundeslīgas spēlēs. Tiesa, lielākā daļa speciālistu uzskata, ka arī bez Narsisa un Žila francūži vienalga ir galvenie pretendenti uz titulu.

Pleca traumas dēļ Polijas izlasē nevarēs spēlēt Kšištofs Lijevskis. HSV "Hamburg" kreilis bija viens no poļu līderiem gan 2007. gada pasaules čempionātā, gan 2009. gada pasaules čempionātā, kur Bogdana Ventas vadītā komanda ieguva attiecīgi otro un trešo vietu. Lijevska jaunākā (vecākais brālis Marcins ir izlases sastāvā) izkrišana ir būtisks robs Polijas izlases ārējā līnijā.

Mājiniekiem zviedriem nevarēs palīdzēt viens no viņu labākajiem līnijas spēlētājiem Markuss Alms - delnas trauma. THW "Kiel" divmetrinieks ir 2002. gada Eiropas čempions (līdz šim pēdējais zviedru tituls), seškārtējs Vācijas čempions un divkārtējs (arī pašreizējais) EHF Čempionu līgas uzvarētājs, kā arī viens no labākajiem līnijas spēlētājiem pasaulē.

Bez sava labākā līnijas spēlētāja palika arī 2008. gada Eiropas čempioni dāņi - Mihaels Knudsens mēģināja atgriezties izlases rindās, viņš piedalījās treniņos un pārbaudes spēlēs, tomēr ceļa traumas sekas 32 gadus vecajam SG "Flensburg-Handewitt" spēlētājam neļāva doties uz Zviedriju. Tiesa, Dānijas izlases galvenais treneris Ulriks Vilbeks klusībā vēl cer, ka varbūt Kundsens varēs palīdzēt čempionāta otrajā posmā vai izslēgšanas spēlēs, taču jau ir iekļāvis Knudsena vietā izlasē 19 gadus veco Laugi Šmitu. Pirmais numurs līnijā dāņiem būs Jespers Nēdesbo no FC "Barcelona Borges".

Horvātijas izlase lielas problēmas radušās labajā malā. Vispirms traumu dabūja Ivans Čupičs no "Rhein-Neckar Lowen", bet tada rī Zlatko Horvāts no C.O. "Zagreb". Tiesa, horvātu galvenais treneris Slavko Goluža cer, ka viens no 2008. gada Eiropas vicečempioniem - Čupičs - jau turnīra gaitā tomēr iekļausies komandā, jo citādi viņam labajā malā paliek tikai Vedrans Zrničs no VfL "Gummersbach". Kā lai te neatceras, cik muļķīgi Čupičs izlaida 2008. gada Pekinas olimpiskās spēles - viņš centās pa tuvāko ceļu šķērsot ielu, lēca pāri nožogojumam, ar laulības riņķi aizķēra drāts sētu un gandrīz norāva pirkstu...