Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vācija un Norvēģija uzvar papildlaikā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Vācija un Norvēģija uzvar papildlaikā
Vācieši Holgers Glandorfs un Hens Paskāls svin kārtējos vārtus
Foto: Scapnix Sweden

Abās vakardienas 2011. gada pasaules čempionāta spēlēs par 9. un 11. vietu uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams vismaz viens papildlaiks. Tikai otrajā pagarinājumā vācieši par 11. vietu pieveica Argentīnu, bet norvēģiem pietika ar papildus desmit minūtēm, lai pieveiktu Serbiju un izcīnītu devīto vietu.

Argentīna izrādīja sīvu pretestību Latvijas izlases pretiniecei Vācijai 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Spēles sākumā vācieši pakāpeniski palielināja rezultāta starpību (6:4, 9:5 un 11:6), tomēr līdzīgā veidā turpināt eiropieši neprata, bet gan ļāva argentīniešiem līdz pārtraukumam rezultāta starpību samazināt līdz minimumam 12:13.

Arī otro puslaiku Heinera Branda trenētā Vācijas izlase iesāka labi, panākot 16:13, tomēr argentīnieši rezultātu izlīdzināja 17:17. Viļņainajā spēlē ar daudziem noraidījumiem vācieši deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca +4 (23:19), taču dienvidamerikāņi četras sekundes līdz mača beigām rezultātu izlīdzināja - 27:27.

Pirmajā papildlaikā Argentīnas valstsvienībai bija iespēja nodrošināt uzvaru, taču pie +2 (29:27) viņi neprata izmantot divu vīru pārsvaru laukumā, un Vācijas izlase rezultātu izlīdzināja (31:31), pagarinot spēli vēl par desmit minūtes. Tajā labāk spēlēja Vācijas handbolisti, kas septiņu minūšu laikā panāca +3 (36:33), spēles beigās nodrošinot uzvaru un 11. vietu turnīrā ar 40:35.

Arī spēle starp Serbiju un Norvēģiju aizritēja līdzīgā cīņā. Spēli veiksmīgāk iesāka Skandināvi, taču serbi ātri uzsāka pakaļdzīšanos un līdz puslaika beigām panāca +2 (16:14). Arī otrajā puslaikā Serbijas izlase turpināja spēlē veiksmīgi un tikai 48. minūtē norvēģiem izdevās rezultātu izlīdzināt - 23:23. Turpinājumā serbi atkal pārņēma vadību, taču pēdējā pamatlaika minūtē Norvēģija panāca pat +1, bet serbi pēdējās sekundēs izlīdzināja - 29:29. Mazrezultatīvajā papildlaika desmit minūtēs vadībā pamanījās būt abas komandas, tomēr laimīgie uzvarētāji bija norvēģi, izcīnot 9. vietu čempionātā ar 32:31.

Šovakar 2011. gada pasaules čempionātā divos pusfinālos noskaidrosim finālistus, kā arī 5. - 8. spēcīgāko komandu. Mačā par 7. vietu un pēdējo ceļazīmi uz olimpisko kvalifikācijas turnīru plkst. 19:00 tiksies Polijas un Ungārijas izlases, bet par 5. vietu plkst. 21:30 cīnīsies Īslande un Horvātija.

Attiecīgi pirmajā pusfinālā plkst. 19:00 Malmē mājinieki Zviedrijas handbolisti tiksies ar pašreizējiem pasaules čempioniem Franciju, bet plkst. 21:30 Kristianstadā spāņi uzsāks cīņu ar Dānijas vienību, kas vienīgā šajā turnīrā vēl nav zaudējusi ne punktu.

Izmantotie resursi:
22nd Men's Handball World Championship | 13th -...