Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Ševcovs: "Tādu gigantu kā Krištopāns ir grūti apturēt"

Ševcovs: "Tādu gigantu kā Krištopāns ir grūti apturēt"
Treneris Jurijs Ševcovs ar komandu
Foto: by.tribuna.com

Baltkrievijas izlases galvenais treneris Jurijs Ševcovs pirms gaidāmajām pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off spēlēm pret Latviju izteicis atzinīgus vārdus par pretinieku, savukārt Daiņa Krištopāna komandas biedrs Brestā brīdinājis baltkrievus nebūt vieglprātīgiem.

"Spriežot pēc mūsu spēles Rīgā domes kausā, Latvijai ir ļoti labi organizēta aizsardzība. Viņu atslēgas spēlētājs ir Dainis Krištopāns. Tādu gigantu nav viegli apturēt, pret viņu ir īpaši jāgatavojas. Pozicionālā uzbrukumā latvieši gudri kontrolē bumbu un spēles tempu, labi izvēlas brīdi, kad metienu izdarīs Krištopāns vai Jurdžs, " sacīja Jurijs Ševcovs. "Latvijai tagad ir parādījusies reta iespēja uz visaugstākā līmeņa turnīru. Viņu motivācija ir identiska tai, kāda mums bija pirms četriem gadiem spēlēs ar Slovākiju."

Ševcovs norādīja: "Mēs visi saprotam, ar kādu pašatdevi spēlēs latvieši, taču vairāk mani interesē mūsu komandas spēle, tas, kāda motivācija būs maniem spēlētājiem. Cienām ikvienu pretinieku, bet esmu pārliecināts, ka svētdien ar līdzjutējiem kaldināsim kopīgu uzvaru."

"Būsim godīgi – mēs šajā pārīt esam favorīti. Šo statusu mums ir jāpieņem un jāizmanto. Komanda šobrīd pārdzīvo paaudžu maiņu, ir svarīgi nenoturēt jaunos spēlētājus par ilgu rezervē. Taču mūsu spēks ir visaugstākā līmeņa turnīru pieredze," piebilda Baltkrievijas izlases galvenais treneris.

Savukārt Daiņa Krištopāna komandas biedrs Brestas "Meshkov" komandā Dmitrijs Ņikuļenkovs, kurš savainojuma dēļ (nesen pārcietis operāciju - aut.) mačos pret Latviju nepiedalīsies, uzskata, ka latvieši ir nopietns pretinieks un vieglprātīgi pret to nevajadzētu attiekties: "Mūsu presē un handbola aprindās redzu zināmu atslābinātību attiecībā uz pretinieku, bet gribētu visus brīdināt – Latvijas nav tas vieglākais pretinieks, un mums ir tikai divas spēles. Handbolā ne vienmēr uzvar tas, kas spēcīgāks uz papīra, ko pierāda arī Polijas "Vive Tauron Kielce" triumfs EHF Čempionu līgā."

Cits Krištopāna nu jau bijušais komandas biedrs Maksims Baranovs (pēc sešām sezonām Brestā nākamsezon spēlēs Minskas SKA) sarunā ar sportpanorama.by ir diezgan pārliecināts, ka uzvarētāja būs tieši Baltkrievija. Viņš atceras Rīgas domes kausa spēli, kur rezultāts, viņaprāt, varēja būt pārliecinošāks: "Latvieši saprot, ka viņiem parādījusies ilgi gaidītā iespēja tikt uz pasaules čempionātu. Man šajā sakarā ir savs viedoklis. Pērnā gada decembrī, gatavojoties Eiropas čempionātam, ar latviešiem spēlējām Rīgas domes kausā. Toreiz mūsu uzdevums bija nepielāgoties Latvijas spēlei un atstrādāt taktiku. Ja mūsu mērķis būtu uzvarēt par katru cenu, tad spēlētu pavisam citādāk un uzvara būtu krietni pārliecinošāka par 28:26. Tomēr neteikšu "hop", kamēr neesam "pārlēkuši" mūsu pretiniekus gaidāmajās spēlēs."

Latvijas un Baltkrievijas pirmā spēle notiks 12.jūnijā plkst. 17:00 Minskā, savukārt atbildes mačs 15.jūnijā plkst. 19:35 norisināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Abas spēles būs skatāmas kanālā Sportacentrs.com TV un interneta tiešraidē. Pasaules čempionātam kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Izmantotie resursi:
Прессбол - новости белорусского спорта
«СП-Онлайн» — новости спорта Беларуси и...
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-06-11 13:56, pirms 8 gadiem
tagad Baltkrieviem vieglāks uzdevums-jānosedz tikai Krištopāns, jo Jurdža nav vairs... būsim godīgi, citu metēju kreisajā insaidā sobrīd LV nav...Ceru, ka Lilienfelds sarežģīs dzīvi Baltkrieviem...
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.