Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Video: ''Celtnieks/LSPA'' uzvar nervozā galotnē

Egils Broks
Egils Broks
Vakar Latvijas vīriešu handbola čempionāta spēlē trešo uzvaru izcīnīja ''Celtnieks/LSPA'', kas izbraukumā dramatiskā un noraidījumiem bagātā spēles galotnē ar 33:32 pieveica pērnās sezonas bronzas medaļniekus "Latgols".
Vērtējums:

  +1 [+] [-]

, 2014-11-11 10:21, pirms 9 gadiem
Jautājums Latvijas Handbola federācijas pārstāvjiem, sakiet kāda ir spēles komisāra loma klātienē apmeklējot LČ spēles, kur var iepazīties ar pierakstiem, ko viņš veic, ir kādas sankcijas spēles tiesnešiem par kļudām, kas spēles laikā tiek pieļautas, kā notiek tiesnešu licenzēšana?

  +1 [+] [-]

, 2014-11-11 11:15, pirms 9 gadiem
Spēles inspektors Latvijas čempionāta spēļu laikā ir atbildīgs gan par spēles sarīkošanas procedūru, gan par tiesnešu darbības pilnveidošanu un darba novērtējumu. Tiesneša darbs tiek vērtēts pēc EHF noteiktajiem kritērijiem. Inspektors aizpilda vērtēšanas protokolu un pēc spēles visus spēles momentus izdiskutē ar spēles tiesnešiem. Ja ir nepieciešams arī izvērtē momentus ar video palīdzību. Tiesnešu darbu vērtē un nozīmē uz spēlēm atbildīgais par šo sfēru Ilmārs Kazinieks. Viņš ir atvērts jebkura veida diskusijai par spēļu momentu analīzi, gan no tiesnešu, gan treneru un spēlētāju viedokļa. Tiesnešu licencēšana notiek atbilstbilstoši šādiem kritērijiem: Sākumā tiesnesis sāk tiesāt jaunatnes čempionātus un viņam var tikt piešķirta LHF kategorija. Tālāk sevi apliecinot pieaugušo sacensībās tiesnesim var tikt piešķirta Nacionālā kategorija. Ja tiesnesis vēlas tiesāt starptautiskajā līmenī, tad ir EHF kategorija un vēlāk iespējama arī IHF kategorija. Tiesneši, katru gadu pirms sezonas kārto normatīvus(fiziskie testi, teorētiskie testi un video testi). Tātad svarīgi pie licencēšanas un nozīmējumiem ir gan pārbaudījumu rezultāti, gan, galvenokārt, praktiskā tiesāšana.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-11 12:04, pirms 9 gadiem
Paldies par atbildi!
Bet netika skaidrs par iespēju iepazīties ar spēles komisāra pierakstiem un sodiem par tiesnešu kļūdām. Ja papētot dziļāk LČ nolikumu uz otro punktu, daļēju atbildi uz sev interesējošu jautājumu atradu, tad par iespēju iepazīties ar sacensību komisāra redzējumu uz tiesnešu darbību atrasts neko nevarēju. Ja pareizi sapratu, no augstāk rakstītā, tad to ir iespējams izdarīt tikai ar Kazinieka kunga starpniecību? Ja tā, tad būtu interesanti uzzināt par iespējām šos pierakstus ievietot digitālā vidē?

     [+] [-]

, 2014-11-11 12:31, pirms 9 gadiem
Petrovics: "Tiesneši, katru gadu pirms sezonas kārto normatīvus(fiziskie testi, teorētiskie testi un video testi). Tātad svarīgi pie licencēšanas un nozīmējumiem ir gan pārbaudījumu rezultāti, gan, galvenokārt, praktiskā tiesāšana."
....
Vai šogad visi tiesneši ir nokārtojuši pirms sezonas testus?!

     [+] [-]

, 2014-11-11 13:17, pirms 9 gadiem
buciits rakstīja: Paldies par atbildi!
Bet netika skaidrs par iespēju iepazīties ar spēles komisāra pierakstiem un sodiem par tiesnešu kļūdām. Ja papētot dziļāk LČ nolikumu uz otro punktu, daļēju atbildi uz sev interesējošu jautājumu atradu, tad par iespēju iepazīties ar sacensību komisāra redzējumu uz tiesnešu darbību atrasts neko nevarēju. Ja pareizi sapratu, no augstāk rakstītā, tad to ir iespējams izdarīt tikai ar Kazinieka kunga starpniecību? Ja tā, tad būtu interesanti uzzināt par iespējām šos pierakstus ievietot digitālā vidē?
Jā, visi jautājumi, kas saistīti ar tiesāšanu ir uzdodami Kazinieka kungam. Viņš varēs sniegt kompetentu atbildi uz visiem jautājumiem.

     [+] [-]

, 2014-11-11 13:21, pirms 9 gadiem
kentons rakstīja: Petrovics: "Tiesneši, katru gadu pirms sezonas kārto normatīvus(fiziskie testi, teorētiskie testi un video testi). Tātad svarīgi pie licencēšanas un nozīmējumiem ir gan pārbaudījumu rezultāti, gan, galvenokārt, praktiskā tiesāšana."
....
Vai šogad visi tiesneši ir nokārtojuši pirms sezonas testus?!
Kā jau atbildēju iepriekš, visi jautājumi kas saistīti par tiesnešu aktivitātēm- nozīmējumi, strīdīgās epizodes, normatīvi utt. ir noskaidrojami pie Kazinieka kunga. Viņš labprāt vienmēr ir sniedzis atbildes un ir gatavs arī savu kompetenču ietvaros diskutēt par problemātiskajiem jautājumiem.

     [+] [-]

, 2014-11-11 21:12, pirms 9 gadiem
nosvilpa jau salīdzinoši normāli tik manā skatījumā bija divas rupjas kļūdas, kuras varēja izšķirt spēles rezultātu par labu Latgolam,tāpēc daļa spēlētāju ir dusmīgi pirmā kļūda kuru saskatīju bija,neizskaidrojama iemesla dēļ ,pēc bloka bumba tika piešķirta Ludzai..vienīgais izskaidrojums ir,ja vārtsargs pieskārās(bet video var redzēt,ka viņs pat tuvu nebija bumbai) otra kļūda manā skatījumā bija, pēc divām piespēlēm pacēla tiesnesis roku augšā?!?! man liekas ,ka tas bija kapitāli par ātru. viena piespēle bija tikai nedaudz uz atpakaļu,bet to var izskaidrot ar presingu,kurš notika Ludzas izpildījumā. Gribētu dzirdēt Ilmāra Kazinieka viedokli,bet tā kā maz ticams,ka viņš atbildēs...tāpēc uzdošu jaut. citam handbola ekspertam.... ko petrovics saka???? bija manis pieminētās tiesnešu kļūdas redzemas video vai nebija ??? jā vai nē ??? to ka tiesnesim vienmēr taisnība, mēs zinam..bet katrai darbībai jābūt izskaidrojumam!!!

     [+] [-]

, 2014-11-11 21:43, pirms 9 gadiem
Cik Austrim soļi pirms metiena pie rezultāta 28:31 spēles laiks 22:40 otrais puslaika?!

     [+] [-]

, 2014-11-11 22:27, pirms 9 gadiem
Skaidrs ir noteikti viens -uzvaru pelnīja Celtnieks, bet pědějais gols Maslakam - nu sit mani nost, bet....4 soļi....un tādus izpilda vairāki spělětāji,taču,ja abās pusěs to pieļauj,tad var būt es ko nesaprotu....taču Austrim bieži izlasě svilpj noskrietu - tas liek aizdomāties,ka toměr tiešām pěc dribla ar tiem soļiem jāuzmanās....
Par to,ka kļūdās gan tiesneši, gan arī mĕs paši,arī treneri,nenoliegsim,bet cerěsim,ka kopā attīstīsim visu šo laucińu,kā citā sadaļā vělěja viens no izlases vārtu vīriem!
Lai jauks vakars un veiksmi visiem turpmākajās spělěs!

     [+] [-]

, 2014-11-12 17:01, pirms 9 gadiem
flocis rakstīja: nosvilpa jau salīdzinoši normāli tik manā skatījumā bija divas rupjas kļūdas, kuras varēja izšķirt spēles rezultātu par labu Latgolam,tāpēc daļa spēlētāju ir dusmīgi pirmā kļūda kuru saskatīju bija,neizskaidrojama iemesla dēļ ,pēc bloka bumba tika piešķirta Ludzai..vienīgais izskaidrojums ir,ja vārtsargs pieskārās(bet video var redzēt,ka viņs pat tuvu nebija bumbai) otra kļūda manā skatījumā bija, pēc divām piespēlēm pacēla tiesnesis roku augšā?!?! man liekas ,ka tas bija kapitāli par ātru. viena piespēle bija tikai nedaudz uz atpakaļu,bet to var izskaidrot ar presingu,kurš notika Ludzas izpildījumā. Gribētu dzirdēt Ilmāra Kazinieka viedokli,bet tā kā maz ticams,ka viņš atbildēs...tāpēc uzdošu jaut. citam handbola ekspertam.... ko petrovics saka???? bija manis pieminētās tiesnešu kļūdas redzemas video vai nebija ??? jā vai nē ??? to ka tiesnesim vienmēr taisnība, mēs zinam..bet katrai darbībai jābūt izskaidrojumam!!!
Neesmu tiesīgs publiski norādīt uz kādu(treneru, spēlētāju vai tiesnešu) kļūdām vai neprecizitātēm. Ja šāda diskusija notiktu oficiāli, tad labprāt izteiktu savu viedokli.
Bet patīkami ir tas, ka to ko redzam spēles laikā(treneru darbs, spēlētāju meistarība vai tiesnešu pieņemtie lēmumi) daudzus neatstāj vienaldzīgus. Un ja regulāri analizēsim savu paveikto un meklēsim iespējas, kā savu darbību pilnveidot, tad tas noteikti dos progresu handbola attīstībai kopumā.