Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jurdžs: "Trenerim apstiprināju, ka būšu uz spēlēm pret Nīderlandi"

Jānis Pārums

Jurdžs: "Trenerim apstiprināju, ka būšu uz spēlēm pret Nīderlandi"
Aivis Jurdžs
Foto: Edgars Vaivads

"Esmu trenerim devis apstiprinošu atbildi par dalību Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Nīderlandes izlasi," sarunā ar Latvijas Handbola federācija - Handball.lv apstiprinājis Aivis Jurdžs, Latvijas izlases spēlētājs un viens no trijiem latviešu spēlētājiem pasaules spēcīgākajā handbola virtuvē – Vācijas 1. Bundeslīgā.

Trešdien Jurdža "DHfK Leipzig" savā laukumā uzņēma Ģirta Lilienfelda pārstāvēto "2000 Coburg", tomēr latviešu duelis izpalika, jo Lilienfelds spēlē nepiedalījās. Leipcigas komanda savu līdzjutēju priekšā izcīnīja uzvaru ar 33:28, bet Jurdžs uzvaru kaldināja ar pieciem gūtajiem vārtiem. Intervijā Jurdžs stāsta par klubu sezonu, kā arī līdzjutējiem tik aktuālo jautājumu par dalību gaidāmajās Latvijas izlases spēlēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

"Es ļoti gaidīju tikšanos ar Ģirtu un cerēju uz to līdz pēdējam brīdim. Taču tieši pirms spēles uzzināju, ka pēdējā treniņā Ģirtu savainojuši paša komandas spēlētāji, un viņš nevarēs spēlēt. Viņš tobrīd bija palicis vienīgais ārējais labās puses spēlētājs sastāvā, jo otrs šīs pozīcijas spēlētājs nesen salauza potīti. Bet pēdējā treniņā “salauza” arī pēdējo ārējo labās malas spēlētāju," atklāja Jurdžs.

Viņš arī atzina, ka pašam šobrīd situācija ar veselību ir apmierinoša: "Problēmas ar ceļgaliem ir jau ilgāku laiku, it īpaši ar kreisās kājas celi. Tas ir ticis operēts jau četras reizes, bet nu kaut kā vēl turas, un strādājam tālāk. Pēdējā laikā nekādas īpašas problēmas nav bijušas. Handbolā, protams, neiztikt bez nelielām mikrotraumām, bet kopumā viss bijis labi."

Tāpat Jurdžs neslēpa, ka pēc šīs sezonas plānojis beigt karjeru, taču izdevies vienoties ar Leipcigas klubu uz vēl vienu sezonu.

"Ja godīgi, biju domājis beigt karjeru jau pēc šīs sezonas, bet klubs izrādīja interesi pagarināt līgumu," sacīja Jurdžs. "Pats teicu, ka ilgāku līgumu par vienu gadu nevēlētos slēgt – klubs respektēja manas vēlmes, piedāvāja līgumu uz vienu gadu, un es ar lielāko prieku šo piedāvājumu pieņēmu."

Latvijas handbola līdzekļiem noteikti laba ziņa ir arī tā, ka Jurdžs apņēmies palīdzēt gaidāmajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Nīderlandi, kas notiks maijā: "Ar treneri [Uģi Vikštremu] esmu runājis un devu apstiprinošu atbildi par spēlēm ar Nīderlandes valstsvienību. Dānija un Ungārija? Tik tālu nākotnē vēl nevēlētos skatīties. Handbols tomēr ir specifisks sporta veids, un daudz kas vēl var notikt līdz spēlēm ar šīm izlasēm. Nevēlos neko šobrīd solīt bez garantijas, ka tiešām būšu ierindā."

Visu sarunu ar Aivi Jurdžu lasi šeit: Latvijas Handbola federācija - Aivis Jurdžs par...

Pēc pirmajām divām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Latvija ar diviem zaudējumiem (16:24 viesos pret Ungāriju un 23:36 savā laukumā pret Dāniju) atrodas pēdējā, ceturtajā, vietā. Bez uzvarām ir arī Nīderlande, bet turnīra tabulas galvgalī ar četriem punktiem ir Dānija un Ungārija. Eiropas čempionātam, kas 2018.gadā notiks Horvātijā, kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece. Pirmajās divās spēlēs dažādu iemeslu dēļ valstsvienībai nevarēja palīdzēt trīs vadošie spēlētāji - Aivis Jurdžs, Dainis Krištopāns un Ģirts Lilienfelds. Spēles pret Nīderlandi notiks 3. maijā Valmierā un 7. maijā viesu laukumā, bet mači pret Ungāriju un Dāniju - jūnijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv