Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

papildināts Labanovskis: "Pievīla neizmantotās iespējas"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: "Pievīla neizmantotās iespējas"
Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Pēc zaudējumu 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar Austrijas izlasi (25:28) Latvijas valstsvienības galvenais treneris Valdis Labanovskis atzina, ka labo spēli aizsardzībā sabojāja neizmantotās iespējas uzbrukumā.

"Mūs pievīla neizmantotās iespējas," pēc mača stāstīja Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis. "Vārtu gūšanas iespējas bija daudz, taču mēs neguvām vārtus. Esmu apmierināts ar komandas cīņassparu - labi cīnījāmies aizsardzībā, ieguvām bumbas, taču noslēguma uzbrukumā nebija."

Treneris skaidroja, ka pie nerealizētajiem momentiem vainojama ne tikai meistarības un koncentrēšanās trūkums, bet, iespējams, arī pārlieku lielā vēlme gūt vārtus: "Vietās, kur vajadzēja spēlēt ar vēsu galvu, mēs izdarījām sasteigtus metienus."

Arī pierdzējušākais Latvijas izlases handbolists Armands Uščins atzina, ka pie zaudējuma vainojami pārāk daudz nerealizētie momenti: "Ātrajos uzbrukumos, un no līnijas pozīcijām nemetām kādus desmit metienus. Ja kaut puse būtu iekšā, tad spēle varēja pārvērsties arī otrādāk. Austriešiem, liekas, šovakar nebija tā labākā diena, jo spēli uztaisīja viņu vārtsargs." Preses konferencē spēlētājs atzina, ka komanda kopā ar treneri bija labi izdarījusi mājas darbu, neļaujot austriešiem izvērsties uzbrukumā. "Arī Austrijā spēlēsim ar tādu pašu cīņassparu," solīja Uščins.

Latvijas valstsvienībā šovakar debitēja divi handbolisti Dainis Krištopāns un Austris Tuminkis. "Ar debitantu sniegumu esmu apmierināts," turpina Labanovskis. "Viņi labi padarīja savu darbu, varbūt nospēlējot labāk nekā es biju gaidījis." Viņam pievienojās arī Uščins, kurš atzina, ka šīs paaudzes spēlētāji izlasē nav par kapeiku sliktāki kā iepriekšējās.

"Bija grūti spēlēt," LNT telekanālam stāstīja Latvijas izlases handbolists Dainis Krištopāns. "Ļoti žēl, ka neiemetām tik daudz golus, trāpījām pa stabiem un neizmantojām ātros uzbrukumus."

"Savā pirmajā spēlē izlasē ļoti nervozēju," piebilda ludzānietis, kurš mūsu komandas labā guva trīs vārtus un tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā.

Austrijas izlases galvenais treneris Magnuss Andersons bija priecīgs par uzvaru: "Mēs spēlējām pret labu komandu. Jau gatavojāmies grūtai spēlei, tāpēc esmu ļoti priecīgs par izcīnītajiem diviem punktiem."

Nākošo savstarpējo spēli 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā komandas aizvadīs jau sestdien 12. martā, kad Austrijā aizvadīs otro maču.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija