Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Labanovskis: "Pret Austriju spēlēs labākie Latvijas handbolisti"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: "Pret Austriju spēlēs labākie Latvijas handbolisti"
Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis atzinis, ka cīņai 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Austriju viņam izdevies sapulcināt šobrīd spēcīgākos Latvijas handbolistus.

Kopā ar Labanovski trenējas visi labākie Latvijas handbolisti, atskaito ilggadējos valstsvienības balstus savainotos Aivi Jurdžu un Margotu Valkovsku. "Bez viņiem izlase nav iedomājama," stāsta Labanovskis. "Taču šoreiz mums būs jāiztiek, taču, par laimi, izdevies dabūt visus pārējos izlases spēlētājus. Neskaitot savainotos, ierindā ir visi labākie spēki."

"Valkovska vietā līnijā spēlēs Ingars Dude, kurš līdz šim bija otrais numurs," turpina treneris. "Tagad viņam būs lielāka iespēja sevi parādīt arī uzbrukumā. Šajā pozīcijā tāpat var spēlē arī Uldis Lībergs un Edgars Vadzītis. Par Aivja Jurdža aizstāvēja pagaidām īstas pārliecības man nav, tāpēc spēles laiku kreisā ārējā spēlētāj pozīcijā dalīs vairāki spēlētāji - Jānis Gremzde, Artis Kurmēns un Austris Tuminskis."

Mačā ar Austriju mūsu izlasē debitēs divi Ludzas skolas audzēkņi 20 gadus vecie Austris Tuminskis un Dainis Krištopāns. "Abi spēlē nopietnos čempionātos - Tuminskis Portugālē, bet Krištopāns spēlē arī EHF Čempionu līgā," stāsta Austrijā strādājošais speciālists. "Trenējas normālos klubos un gūst arī starptautiska līmeņa pieredzi, tāpēc ceru, ka abi to spēs parādīt trešdien arī laukumā. Treniņā var redzēt, ka viņi zina, ko dara."

Garākais Latvijas handbolists Dainis Krištopāns (augums 214cm, svars 130kg) trešdienas mačā Dobelē noteikti dosies Latvijas izlases sākuma septītnieka aizsardzībā. Šoreiz labā puse mūsu trenerim sagādā vismazākās raizes.

Austrijas handbola izlase 2011. gada pasaules čempionātā janvārī finišēja 18. vietā, bet pirms gada pašu rīkotajā Eiropas čempionātā izcīnīja devīto vietu. "Austrijas izlase pēdējos gados ir labi attīstījusies," secina Labanovskis. "Komanda ir liela starptautisko spēļu un turnīra pieredze. Janvārī austrieši pasaules čempionātā nospēlēja vien septiņas spēles, kamēr mūsu komandai nebija iespējams." Mūsu pretinieku pamatsastāvu veido Vācijas 1. bundeslīgā spēlējošie handbolisti, tāpēc austrieši ir laba Eiropas vidusmēra komanda, ar kuru nopietni jārēķinās.

Sevišķi Valdis Labanovskis uzslavēja Viktoru Šilagi: "Viņa īpašumā ir vairāki Eiropas kausi. Tieši Šilagi organizē komandas spēli, savukārt pats handbolists var izmest no jebkuras, pat visneiedomīgākajām situācijas."

"Austrijas demonstrē labu organizētu spēli," par pretiniekiem stāsta mūsu treneris. "Viņu stiprā puse ir ātrie un pusātrie uzbrukumi, tāpēc nedrīkstam daudz kļūdīties, kā arī pašiem ātri jāatgriežas aizsardzībā. Pozicionālā uzbrukumā austriešu spēcīgākais ierocis ir ārējie spēlētāji."

Jau tagad zināms, ka no iepriekš nosauktajiem 18 spēlētājiem mačos ar Austriju nepiedalīsies Dobeles "Tenax" vārtsargs Artūrs Kuģis, kā arī "LSPA" handbolists Andis Ērmanis.

Pirmo spēli ar Austriju mūsu izlase aizvadīs trešdien 9. martā plkst. 19:30 Dobeles sporta hallē (ieejas maksa 2 lati). Maču tiešraidē demonstrēs arī LTV7.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm ar Austriju: Helmuts Tihanovs (LSPA), Edgars Kukša (GSV Eintracht Baunatal, Vācija), Andrejs Kuzmins (Grupo Pinta Torrelavega, Spānija), Edgars Vadzītis (LSPA), Ingars Dude (HG Saarlouis, Vācija), Jānis Gremzde (HK ASK), Artis Kurmēns (LSPA), Arnolds Straume (HSC Bad Neustadt, Vācija), Ģirts Lilienfelds (ThSV Eisenach, Vācija), Uldis Lībergs (HIT medalp Tirol, Austrija), Māris Veršakovs (VfL Edewecht), Austris Tuminskis (SC Horta, Portugāle), Armands Uščins (Dessauer HV, Vācija), Elvijs Borodovskis (Follo, Norvēģija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov), Ēriks Blūms (HK ASK)
Galvenais treneris: Valdis Labanovskis
Treneris: Edgars Švanks, Dmitrijs Bražņikovs
Ārsts: Andris Ronis

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

  +3 [+] [-]

, 2011-03-07 23:55, pirms 13 gadiem
kur Glušaks??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-08 08:20, pirms 13 gadiem
chadajsbabajs rakstīja: kur Glušaks??
labs jautajums..
manuprat labanovskis nedaudz parteicas kad dude ir 2nr..glushaks ir vsmz 2nr ja ne 1ais ka linija..

     [+] [-]

, 2011-03-08 10:08, pirms 13 gadiem
Kas ar Klešniku, Pavloviču, Glušaku, Al. Kuzminu?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 11:33, pirms 13 gadiem
nu ko veiksmi muusejiem!!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 16:38, pirms 13 gadiem
kapeec Kugi atkal nepanjeema?

     [+] [-]

, 2011-03-08 17:04, pirms 13 gadiem
Protams, ka labākie handbolisti Labākie tieši tāpēc, ka viņi tādi ir.
Un tie, kas ir guvuši traumas jutīs līdz saviem cīņu biedriem..
Veiksmīgi..
Tiekamies Dobelē..
Cerams, ka tik nebūs kā teātrī, bet gan fani spēs palīdzēt visas 60 minūtes...