Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lietuvas un Igaunijas handbolisti EČ kvalifikācijā piekāpjas Eiropas "top" izlasēm

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lietuvas un Igaunijas handbolisti EČ kvalifikācijā piekāpjas Eiropas "top" izlasēm
Portugāles izlases handbolists uzbrūk Lietuvas komandas vārtiem. Foto: Arnas Strumila/15min.lt/Scanpix

2022. gada Eiropas čempionāta handbolā kvalifikācijas turnīrā savus otros zaudējumus piedzīvojušas Lietuvas un Igaunijas valstsvienības, kas atzina attiecīgi Portugāles un Vācijas izlašu pārākumu.

Lietuvieši kvalifikācijas 4. grupas pirmajā spēlē izbraukumā ar 20:36 bez ierunām kapitulēja Islandei. Arī šodienas spēle mūsu dienvidu kaimiņiem neizdevās daudz cerīgāka, portugāļiem jau pirmā puslaika gaitā iegūstot sešu vārtu pārsvaru (18:12). Pēc pārtraukuma Portugāles pārākums brīžiem pārsniedza desmit vārtu atzīmi, tomēr cīņas izskaņā Lietuva spēja nedaudz pietuvoties, piekāpjoties ar 26:34.

Pa pieciem vārtiem šodien guva lietuvietis Mindaugs Urbons un portugālis Pedru Portela. Bez Lietuvas, Portugāles un Islandes 4. grupā spēlē arī Izraēla.

2. grupā pret Eiropas grandu Vāciju ļoti cienīgu sniegumu pirmajās 30 minūtēs parādīja Igaunija, kas puslaiku pārtraukumā devās pie minimāla deficīta - 12:13. Tomēr otrā puslaika ievadā vācieši "visu salika pa plauktiņiem", ieslēdzot nākamo ātrumu un veicot 10:2 izrāvienu, kas dzēsa jebkādus jautājumus par cīņas uzvarētāju. Spēles noslēgumā Vācijai uzvara ar 35:23. Vāciešu sastāvā ar deviņiem vārtu guvumiem produktīvākais bija Jūliuss Kīns.

Pirmā spēle tika aizvadīta 6. grupā, kur cīnīsies Latvijas izlase. Tajā favorīte Norvēģija viesos ar 39:24 sagrāva nominālo pastarīti Itāliju. Skandināvu labā pa septiņām reizēm izcēlās Magnuss Jēndāls un Kevins Māgero Guliksens. Vēl grupā atrodas Baltkrievija.

Visbeidzot 8. apakšgrupas priekšgalā nostiprinājās Zviedrijas izlase, izbraukumā ar 30:16 saraujot gabalos Kosovu un izcīnot savu otro uzvaru. Deviņi vārti Lukasam Pellasam. Paralēlajā cīņā uz otro pozīciju 8. grupā pakāpās Rumānija, kas savā laukumā ar 36:27 sakāva Melnkalni. Rumāņu pirmo panākumu ar astoņiem vārtiem kaldināja Gabriels Bujors.

2022. gada Eiropas čempionātam, kas notiks Ungārijā un Slovākijā, kvalificēsies visu astoņu grupu divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Bez rīkotājvalstīm vietu finālturnīrā nodrošinājušas arī pagājušā Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Horvātija.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohandball.com/en/new...