Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu NHK revanšējas un panāk izlīdzinājumu finālsērijā

Jānis Pārums

Stopiņu NHK revanšējas un panāk izlīdzinājumu finālsērijā
Stopiņu NHK handbolistes līksmo
Foto: Jānis Slišāns

Šodien sieviešu Virslīgas otrajā finālspēlē regulārā čempionāta uzvarētājas Stopiņu NHK izbraukumā ar 24:17 pieveica pašreizējās valsts čempiones "Latgols", un sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-1.

Sērijas pirmajā spēlē uzvaru izbraukumā izcīnīja "Latgols", kas pēdējā desmit minūšu laikā atspēlēja četru vārtu deficītu un guva panākumu ar 27:26, sagādājot Stopiņu NHK pirmo neveiksmi sezonā. Tādējādi šodien stopiņietēm bija "būt vai nebūt" spēle – neveiksmes gadījumā regulārā čempionāta uzvarētājām nāktos samierināties ar sudrabu.

Spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka ludzānietes, vairākkārt izvirzoties minimālā vadībā, bet puslaika vidusdaļā iniciatīva pārgāja Stopiņu NHK pusē, kas pie rezultāta 4:5 guva četrus vārtus pēc kārtas un pārņēma vadību – 8:5. Vēlāk Ivita Asare viešņu pārsvaru palielināja līdz +4, bet pirmās 30 minūtes stopiņietes noslēdza ar 10:7.

Otrā puslaika sākumā pēc vairākām veiksmīgām epizodēm "Latgols" handbolistēm izdevās pietuvoties līdz minimumam, taču tad sekoja ilgstoša neveiksmju virkne – mājinieces nespēja gūt vārtus vairāk nekā desmit minūtes, bet Stopiņu NHK šajā laikā izcēlās septiņreiz, desmit minūtes līdz spēles beigām panākot 19:11. Atlikušajā laikā ludzānietes Stopiņu komandas uzvaru neapdraudēja un stopiņietes izcīnīja panākumu ar 24:17.

Tādējādi sērijā līdz divām uzvarām rezultāts tagad kļuvis 1-1. Sērijas trešā un izšķirošā spēle notiks 14.maijā plkst. 13:00 Ulbrokā. Jāatgādina, ka pērn par čempionēm kļuva "Latgols", bet 2014.gada čempiones Stopiņu NHK pirms gada ierindojās ceturtajā vietā.

Sieviešu Virslīga. Finālsērija

SK Latgols – Stopiņu NHK 17:24 (7:10)
Latgols: Rutkovska 6, Sidorova 3, Daņiļenko 2, Kukurāne 2, Oļipova 2, Daukste 1, Šļubčenko 1.
Stopiņu NHK: Asare 8/2, Nikolajeva 7/4, Seržante 4, Ekkerte 2, Sergejeva 2, Ozoliņa 1.
Sērijā: Latgols 1 – 1 Stopiņu NHK

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv