Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīga: "Ogre/Miandum" uzņems "Jūrmalas Sportu"

Jānis Pārums

Handbola Virslīga: "Ogre/Miandum" uzņems "Jūrmalas Sportu"
"Ogre/Miandum" komanda
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 19:30 pēc divu nedēļu pauzes, kas saistīta ar vīriešu valstsvienības startu Eiropas čempionāta kvalifikācijā atsāksies Latvijas čempionāts Virslīgā vīriešiem – valsts vicečempioni "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems "Jūrmalas Sportu". Spēli tiešraidē varēs redzēt arī portālā Sportacentrs.com.

Līdz šim Latvijas čempionātā komandām klājies diezgan līdzīgi – abas piecās spēlēs izcīnījušas pa trim uzvarām, kas ļauj ieņemt otro un trešo vietu turnīra tabulā. Pozīciju augstāk gan ir ogrēnieši, kam ir nedaudz labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība.

Pēdējās spēlēs abas komandas piedzīvoja zaudējumus – "Jūrmalas Sports" Spuņciemā kapitulēja Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax" (15:28), bet "Ogre/Miandum" izbraukumā bija spiesta atzīt "Latgols" pārākumu (28:31), ko iepriekš bija pārspējuši savā laukumā.

Divi Ogres spēlētāji – Arnolds Straume un Artis Kurmēns – piedalījās arī Latvijas izlases spēlēs. Straume divos mačos atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem, savukārt Kurmēns piedalījās vienā mačā, paliekot bez gūtajiem vārtiem. Atgūt vārtu garšu gan Kurmēnam būs iespēja jau šovakar – viņš Latvijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem dalītu sesto pozīciju kopā ar komandas biedru un vārdabrāli Arti Laganovski – abi guvuši 27 vārtus. Rezultatīvākais Ogres spēlētājs ir otrs no dvīņubrāļiem Laganovskiem – Arvis – kurš ar 35 vārtiem ieņem trešo pozīciju čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Tieši pozīciju augstāk ar 38 vārtiem ir jūrmalnieku uzbrukuma līderis Rolands Ivanovs. Ja ogrēniešiem vārtu guvēji sadalās diezgan līdzīgi, tad "Jūrmalas Sportam" Ivanovs ir izteikts uzbrukuma spēks – tuvākais sekotājs, Raitis Ence, guvis par 25 vārtiem mazāk, tiesa, vairāk par desmit vārtiem, ieskaitot Ivanovu un Enci, guvuši kopumā septiņi Jūrmalas spēlētāji.

Šosezon šī būs pirmā abu komandu tikšanās, jo Rīgas čempionātā klubu ceļi nekrustojās. Savukārt iepriekšējā sezonā komandas cīnījās trīsreiz – vispirms Rīgas čempionātā, pēc tam arī divas reizes Latvijas čempionātā. Pērn bilance bija par labu "Jūrmalas Sportam", kas uzvarēja pirmos divus mačus, tiesa, pēdējā savstarpējā spēlē pārāki bija ogrēnieši.

Šī vakara spēli plkst. 19:30 tiešraidē varēs vērot portālā Sportacentrs.com (paralēli mačs būs skatāms arī Latvijas Handbola federācijas mājaslapā). Savukārt Lattelecom interaktīvās televīzijas 411.kanālā Sportacentrs.com TV spēle būs redzama ierakstā plkst. 21:30. Spēli komentēs Anatolijs Kreipāns.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv