Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latkovskis un Ekkerte labākie LČ martā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latkovskis un Ekkerte labākie LČ martā
Edvīns Latkovskis (Jūrmalas Sports) un Elita Ekkerte (Stopiņu NHK)
Foto: Jānis Slišāns

Par Latvijas Virslīgas handbola čempionāta labākajiem spēlētājiem marta mēnesī pretinieku komandu vērtējumā atzīti Edvīns Latkovskis (Jūrmalas Sports) un Elita Ekkerte (Stopiņu NHK).

23 gadus vecais Edvīns Latkovskis jūrmalnieku sastāvā, gūstot 38/3 vārtus, martā aizvadīja piecas spēles, palīdzot savai komandai izcīnīt divas uzvaras. Arī rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Latkovskis ar 128/8 gūtajiem vārtiem 18 spēlēs pakāpies uz pirmo vietu. Diemžēl ar to bija par maz, lai Jūrmalas komanda nodrošinātu vietu Latvijas Virslīgas čempionāta labāko sešiniekā.

Līdz sezonas noslēgumam "Jūrmalas Sports" vienībai cīņā par 7.-9. vietu atlicis aizvadīt tikai divus mačus pret "RVR/Garšu darbnīca" (4. un 6. aprīlī).

Divās spēlēs martā 25 gadus vecā Elita Ekkerte guva 18 vārtus, bet "Stopiņu NHK" cīnījās neizšķirti ar "LSPA" un uzvarēja "SK Latgols", nodrošinot pirmo vietu Latvijas Virslīgas čempionāta regulārajā turnīrā un vietu uzreiz pusfinālā. Tajā Ulbrokas komanda tiksies ar Dobeles SS un "Skrīveri" pāra spēcīgāko komandu.

Par 1. līgas labāko spēlētāju martā tika atzīts 25 gadus vecais "Skrīveri" handbolists Artūrs Beļūns, kurš trijās spēlēs guva 15/1 vārtus. Diemžēl skrīverieši piedzīvoja trīs zaudējumus un turnīra tabulā šobrīd ieņem piekto vietu. Pēdējo čempionāta spēli komanda aizvadīs 20. aprīlī, kad savā laukumā uzņems otrā vietā esošo "RTU-S".

Labākie LČ spēlētāji 2012./2013. gada sezonā

Oktobrī: Gatis Kozlovs (SK Latgols), Anete Čeiča (Skrīveri), Andris Lazda (Stopiņi)
Novembrī: Andis Ērmanis (LSPA/NB SAN), Laura Ņeverovska (Dobeles SS), Toms Lielais (MSĢ/LAT-92)
Decembrī: Ivars Lācis (Dobeles Tenax), Baiba Baumane (Stopiņu NHK)
Janvārī: Edgars Rancāns (SK Latgols), Ivita Asare (Stopiņu NHK), Renārs Hovratovičs (Dobeles SS)
Februārī: Arvis Laganovskis (HK Ogre), Diāna Škļara (LSPA), Andris Mellups (Jūrmalas Sports-2)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-04-04 21:30, pirms 11 gadiem
Prieks par Edvīnu labākais mežraga spēlētājs Latvijā kas izcili spēlē handbolu!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-04 22:30, pirms 11 gadiem
Vai tiešām (pēc neofficiālām ziņām) latkovskis un vēl trīs spēlētāji pievienosies uz play-off LSPA komandai. Ja tā, tad tas ir tikai Latvijā iespējams. Atrodiet vēl vienu līgu kur tā varētu darīt?

  -3 [+] [-]

, 2013-04-04 23:14, pirms 11 gadiem
archellos rakstīja: Vai tiešām (pēc neofficiālām ziņām) latkovskis un vēl trīs spēlētāji pievienosies uz play-off LSPA komandai. Ja tā, tad tas ir tikai Latvijā iespējams. Atrodiet vēl vienu līgu kur tā varētu darīt?
NHL! Jāgrs UZ Bostonu un Iginla uz Pitsburgu. NBA arī var piemērus atlasīt.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-04 23:59, pirms 11 gadiem
students32 rakstīja: NHL! Jāgrs UZ Bostonu un Iginla uz Pitsburgu. NBA arī var piemērus atlasīt.
jā, bet tas ir līdz noteiktam datumam kamēr vēl iet regulārais čempionāts, nevis kad jau beidzies un jau jāsāk spēlēt play-off. varbūt nospēlējam ceturtdaļfinālu un pusfinālā vai finālā jau pārējam uz citu komandu!

     [+] [-]

, 2013-04-05 00:09, pirms 11 gadiem
archellos rakstīja: jā, bet tas ir līdz noteiktam datumam kamēr vēl iet regulārais čempionāts, nevis kad jau beidzies un jau jāsāk spēlēt play-off. varbūt nospēlējam ceturtdaļfinālu un pusfinālā vai finālā jau pārējam uz citu komandu!
Nolikums Tāds ir sports. Slikts sportists, kas nevēlās uzvarēt. Cik tas ir morāli pareizi nav mums spriest, bet tas palielina intrigu un spēles kvalitāti. Kāda jēga tagad no traumu vajātām LSPA un ASK? Tas ir play-off un tur jau ir pavisam cita spēle un noteikumi.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 00:32, pirms 11 gadiem
students32 rakstīja: Nolikums Tāds ir sports. Slikts sportists, kas nevēlās uzvarēt. Cik tas ir morāli pareizi nav mums spriest, bet tas palielina intrigu un spēles kvalitāti. Kāda jēga tagad no traumu vajātām LSPA un ASK? Tas ir play-off un tur jau ir pavisam cita spēle un noteikumi.
Par to uzvarēšanu tev taisnība. Bet īsti normāli tas nav. Nevienā citā līgā Eiropā tā nav. Maini komandu jebkurā brīdī. Varbūt uz 5.finālspēli vēl paņemt, no tiem kas pusfinālā izkrita??? kad federācijā pajautāja vai var paņemt spēlētājus no Lietuvas komandām. Ir viena spēcīga komanda Lietuvā. Tad atbilde bija ka nedrīkst. Kur tad taisnība???

  +4 [+] [-]

, 2013-04-05 07:46, pirms 11 gadiem
students32 rakstīja: Nolikums Tāds ir sports. Slikts sportists, kas nevēlās uzvarēt. Cik tas ir morāli pareizi nav mums spriest, bet tas palielina intrigu un spēles kvalitāti. Kāda jēga tagad no traumu vajātām LSPA un ASK? Tas ir play-off un tur jau ir pavisam cita spēle un noteikumi.
nu baigi tev lspa un ask daudz traumēti spēlētāji. ASK-naglis; un LSPA-Ērmanis. Zin nenormāli daudz traumēti.

LSPA jau tas nav nekas svešs, paņemt pus komandu no citiem lv klubiem, baltijas līgā jau to dara regulāri,tā ka nejūt,tie jau tikai blomes instinkti-visu sasūkt sevī.

varēja vismaz atļaut paņemt 1 vai 2 spēlētājus, nevis, cik grib!

latvijas handbols tāds pats kā latvijas politika

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 08:02, pirms 11 gadiem
Tas ir kaut kas nepieredzēts! Kā var turpināties transfēru tirgus, kad regulārais čempionāts jau beidzies? Man ir ideja - izvēlamies 4 kapteiņus, kuri izvēlās no visiem Latvijas handbolistiem (kā hoķī uz dīķa) un spēlējam play off. Tādām komandām kā latgols un vaiņode nemaz nav iespējams kaut ko papildināt, jo neviens nevarēs izbraukāt uz treniņiem. varbūt ir jau zināms, kuri spēlētāji papildinās attiecīgās komandas?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 08:02, pirms 11 gadiem
Nezinu nolikumu,cik jāmaksā par pāreju?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 11:35, pirms 11 gadiem
kurrat rakstīja: Tas ir kaut kas nepieredzēts! Kā var turpināties transfēru tirgus, kad regulārais čempionāts jau beidzies? Man ir ideja - izvēlamies 4 kapteiņus, kuri izvēlās no visiem Latvijas handbolistiem (kā hoķī uz dīķa) un spēlējam play off. Tādām komandām kā latgols un vaiņode nemaz nav iespējams kaut ko papildināt, jo neviens nevarēs izbraukāt uz treniņiem. varbūt ir jau zināms, kuri spēlētāji papildinās attiecīgās komandas?
Grēberis, Freibergs (RTU) jau ir LSPA. Runā ka Černousovs un Latkovskis arī būšot...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 19:00, pirms 11 gadiem
Protams, kā vienmēr viss tiek pakārtots LSPA. (runājot par tām pārejām) .
Tas ir smieklīgi. - Džeki kapājas par to savu 7. -9.vietu, spēles var teikt visas aizvadītas , ja arī nav aizvadītas, tad tam spēlēm nav nekādas vērtības un te sākas play-off 1.-6.vietai , uz play-off savāc no atkritušajām komandām labākos spēlētājus.. Mareks jau vienreiz ir pārgājis no LSPA uz Jūrmalas Sportu, tagad jau ies atpakaļ. Kāds varbūt atbildēs uz šiem jautājumiem .?- Cik reizes mūsu superīgajā HLA līgā var pāriet no vienas komandas uz otru ?? Kas ir sastādījis to superīgo nolikumu ?
Kādam tā lielā pumpa uz pleciem galīgi nestrādā ..
HLA vadība ir nožēlojama.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-05 22:40, pirms 11 gadiem
Latvijas čempim nav nekāda sakara ar citiem. Uzskatu, ka tas ir tikai normāli, ja klubi/komandas izrāda interesi par citu komandu spēlētājiem, domājot par pastiprināšanos uz sezonas svarīgākajām spēlēm. Katrai komandai ir sava iekšējā politika, raksturs un saimniecība, kas domā par saviem mērķiem, spēlētājiem, komandas prestižu utt. Ja komandas ir gatavas savus spēlētājus aizdot/pārdot/mainīt utt pa labi, pa kreisi, tad jautājumus var uzdot tieši tām. Nolikumā ir paredzētas spēlētāju pārejas līdz playoff sākumam, nez vai komandas, kas piedalās playoff spēlēs savus labākos spēkus būtu gatavas aizdot tiešajiem pretiniekiem. Runa šobrīd ir par LČ 7.-9. vietu... tieši kāpēc liegt spēlētājiem tupināt sezonu citā komandā un cīnīties par medaļām. Cik tas ir pareizi vai nepareizi, iederēsies vai nē, tas ir katra paša ziņā. Nez vai kāds no spēlētājiem tiek ar varu piespiests mainīt klubu, noteikti katram ir sava interese. Iespējams, ka varēja ielikt punktu par ierobežotu spēlētāju skaitu. Bet vēlos tikai atgādināt, ka nolikumu apstiprināja katras komandas pārstāvis. Pagājušajā sezonā bija cepiens par mājas spēles priekšrocību, ko arī apstiprināja iepriekš minētajā kārībā, par visu var vienoties, visu var izrunāt, bet brēku sacēla, kad spēlēt atlika vien finālspēles.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 22:52, pirms 11 gadiem
kentons rakstīja: Latvijas čempim nav nekāda sakara ar citiem. Uzskatu, ka tas ir tikai normāli, ja klubi/komandas izrāda interesi par citu komandu spēlētājiem, domājot par pastiprināšanos uz sezonas svarīgākajām spēlēm. Katrai komandai ir sava iekšējā politika, raksturs un saimniecība, kas domā par saviem mērķiem, spēlētājiem, komandas prestižu utt. Ja komandas ir gatavas savus spēlētājus aizdot/pārdot/mainīt utt pa labi, pa kreisi, tad jautājumus var uzdot tieši tām. Nolikumā ir paredzētas spēlētāju pārejas līdz playoff sākumam, nez vai komandas, kas piedalās playoff spēlēs savus labākos spēkus būtu gatavas aizdot tiešajiem pretiniekiem. Runa šobrīd ir par LČ 7.-9. vietu... tieši kāpēc liegt spēlētājiem tupināt sezonu citā komandā un cīnīties par medaļām. Cik tas ir pareizi vai nepareizi, iederēsies vai nē, tas ir katra paša ziņā. Nez vai kāds no spēlētājiem tiek ar varu piespiests mainīt klubu, noteikti katram ir sava interese. Iespējams, ka varēja ielikt punktu par ierobežotu spēlētāju skaitu. Bet vēlos tikai atgādināt, ka nolikumu apstiprināja katras komandas pārstāvis. Pagājušajā sezonā bija cepiens par mājas spēles priekšrocību, ko arī apstiprināja iepriekš minētajā kārībā, par visu var vienoties, visu var izrunāt, bet brēku sacēla, kad spēlēt atlika vien finālspēles.
Tad pēc tevis teiktā sanāk ka tas ir normāli ka šitā var darīt! Visās līgās ir noteikts datums līdz kuram var mainīt klubu un tas datums vienmēr ir kad vēl regulārais čempionāts nav beidzies, bet ne jau play-off priekšvakarā. Arī par 7.vietu skaitās play-off (tāpat kā Nadezdas kauss hokejā) a šie nospēlē tur un visi kā viens maina komandu. Tad jau finālā arī pieteiks spēlētājus kas būs izkrituši ceturtdaļfinālā un viss būs normāli.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-05 23:10, pirms 11 gadiem
Atkārtošos vēlreiz... pārejas jānokārto līdz playoff sākumam...pirms sezonas sākumā ir grūti noteikt pirmās spēles datumu, jo izlases un pārējie turnīri ievieš savas korekcijas. 7.-9. nav playoff, tur nav nekāda sakara ar Nadzeždas kausu, tās ir spēles par vietu sadalījumu.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 23:18, pirms 11 gadiem
Nu lai būtu. Tas lai paliek uz LSPA un HLA sirdsapziņas, bet ētiski tas nav. Ja būtu tas sezonas laikā, tad nebūtu nemaz šāda diskusija, bet kā jau te rakstīja. Latvijas handbols tāpat kā Latvijas politika, ka tik sev viss tiktu. Ir komandas kurām nav šādu iespēju kā jau te minēja- Latgols, Vaiņode.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-06 00:38, pirms 11 gadiem
M-ja, tik tiešām LSPA nolikumu saražoja un paši arī apstiprināja! Viens jautājums, kāpēc Latgols/Vaiņode nav atsūtījuši uz HLA savas pretenzijas, no augusta nolikums visiem bija zināms! Tas ka, kāds, kā vienmēr, negrib izlasīt līdz galam līgumus/nolikumus un piedāvāt mainīt dažus punktus pirms sezonas, protams vainīgi LSPA DDDDDDDDDDD

  +1 [+] [-]

, 2013-04-06 01:09, pirms 11 gadiem
Opāā, man kā fanam interesantas lietas te notiek. Tiešām iegāju izlasīt nolikumu un tavu brīnumu kadas lietas atklājas. Jaunus spēlētājus drīkst pieteikt līdz 4.posmam (tas ir pusfināli). Pieņemsim LSPA tagad dabū pa muguru un hopā, šie vēl var paspēt mainīt komandu un uzspēlēt pieņemsim pie citas komandas kas ir pusfinālā. Tā jau pa soli ejot pa čempionu var palikt Un jaa nesen runāju ar vienu no HK Vainodes komandas spēlētāju kurs a teica ka tas nav normali. Tika federacijai jautats vai taa driikst? drikstot, bet tas neesot normaali- tada bijusi atbilde. kaa paprasija ka HK Vainode panems speletajus no Lietuvas ligas (ir stipra komanda kas negaiditi izkrita 1.kaartaa play-off) atbilde bija ka nevarot! tad kur taisniba???

  +1 [+] [-]

, 2013-04-06 10:24, pirms 11 gadiem
M-ja, tik tiešām LSPA nolikumu saražoja un paši arī apstiprināja! Viens jautājums, kāpēc Latgols/Vaiņode nav atsūtījuši uz HLA savas pretenzijas, no augusta nolikums visiem bija zināms! Tas ka, kāds, kā vienmēr, negrib izlasīt līdz galam līgumus/nolikumus un piedāvāt mainīt dažus punktus pirms sezonas, protams vainīgi LSPA DDDDDDDDDDD
Piekrītu, ka lasīt vajaga, bet tomēr arī federācijai jāpieņem adekvāti lēmumi, citādi nākošajā nolikumā var saskarties ar to, ka pirmā komanda regulārajā čempionātā būs zaudētāja, bet pēdējā būs čempioni!h Jašķina kungs vienmēr bija pret Ludzu, Vaiņodi!!!!! Jāmaina federācijas valde!!!!!!!!!!!! Vaiņode , lai jums veicas!!!!!!!!!!! Jūs tiešām esat labi spēlētāji un cilvēki, ko bieži vien sportā grūti apvienot!!!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-06 12:06, pirms 11 gadiem
ko nozīmē adekvāti lēmumi? pēc šis sezonas, beidzot klubi piedomās pie līgumu slēgšanas ar spēlētājiem!!!!!! jo tas "amatieru bardaks", kas notiek Latvijas Handbolā ir jābeidz. Būs līgumi, tad varbūt komandas, kuras aizdos spēlētājus, varēs iegūt kādu labumu!!! Protams sākumā tie varētu būt pāris desmit latu, bet pēc 5gadiem, varbūt tās lietas aizies. bet uz doto mirkli, no sezonas sākuma, visi nostādīti vienādos apstākļos!!!!
starp citu, kas traucē Vaiņodei un Latgolam piedalīties Baltijas Līgā??????? un piesaistīt papildus spēlētājus ?

     [+] [-]

, 2013-04-06 12:32, pirms 11 gadiem
Palasot nolikumu rodas jautājums, līdz kuram laikam tad īsti var pieteikt šos spēlētājus, jo:
11.9. Komandas sezonas laikā ir tiesīgas pieteikt papildus spēlētājus, licencējot tos noteiktajā kārtībā:
11.9.1. Virslīga vīriešiem – līdz 4.posma sākumam

tātad, pusfināli!

Par Vaiņodi un Ludzu, neviens neliedz piesaistīt spēlētajus, bet jautajums ir vai tas ir vajadzīgs. Jautajums par treniņiem neiztur kritiku, jo cik zinams, daļa šo komandu spēlētāju tā pat netiek apmeklēt visus komandas treniņus, jo mācās, strādā Rīgā.

Baltijas līga šajā kontekstā ir cits stāsts, kas nav pinams kopā ar iekšējo čempionātu.

Kopumā, šobrīd ir izveidojusies interesanta situācija, sabīdīts kalendārs tā, lai var rasties šāda iespēja(apzinati vai neapzināti- nemāku par to spriest), komandām dažādi uzstādījumi(kuriem tikai medaļa, dažiem savu spēlētāju audzināšana un cīņa par medaļām...), galvenais nezaudēt mīlestību pret šo sporta veidu un turpināt darboties, lai arī nākamgad būtu interese piedalīties, un čempionāts attīstītos.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-06 17:08, pirms 11 gadiem
Pats smieklīgākais ir tas, ka Černousovu n0liek līdz ar zemi daži, pēc tam ņem atpakaļ Komandā laikam labs mikroklimats Man jau vienalga, lai tur pastiprinās. Būtu normāli, ja regulārajā sezonā aizvadītu vismaz 2-3 spēles, tad varētu spēlēt playoff. Es nezinu, vai ir patīkami spēlēt tādā komandā, kuru no malas vairumam cilvēku izraisa nepatiku pēc šādām izdarībām! Kam ir nauda, tas pasūta mūziku. ha ha Bet novēlu KOKA medaļas, nav arī peļami.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-06 17:35, pirms 11 gadiem
Kā normālam latvietim, šis viss liekas patiešām smieklīgi. Jo pat sabiedrībā, kurā ir tik maz cilvēku paspēj sataisīt pilnīgu sviestu. Es domāja, ka LSPA ar šo visu spēlētāju piesaistīšanu no citām komandām iegūs sev tikai nelabvēļus handbola sabiedrībā. Noteikti būtu ļoti daudz ko teikt, bet nav jau jēgas, jo bagāts dara kā tas grib. Bet ar naudu par čempionu nekļūsi, tur ir vajadzīgs daudz vairāk. Komanda uzvar spēles, un cerams, ka šoreiz tā arī notiks. Vajadzētu Blomem un Co šoreiz aprauties. Federācija, protams, bezspēcīga

  +1 [+] [-]

, 2013-04-06 22:45, pirms 11 gadiem
Ta ņemat ko jūs gribat,tāpat nekas jums nespīd!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-07 21:30, pirms 11 gadiem
Tieši tā. Esmu aprunājies ar vairāku komandu spēlētājiem par šo jautājumu. Ar latgols, ar Tenax un visi kā viens saka ka tas nav normāli un visi ir noskaņoti pret LSPA. Domāju ka ar šo gājienu, ja ne spēles zaudēs, tad cieņu citu acīs gan!!!