Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudss savā mīļākajā laukumā izvairās no karjeras sliktākā raunda

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudss savā mīļākajā laukumā izvairās no karjeras sliktākā raunda
Taigers Vudss
Foto: AFP/Scanpix

Ļoti neveiksmīgi jauno sezonu sācis golfa reitinga līderis Taigers Vudss, kurš, spēlējot savā mīļākajā golfa laukumā "Torrey Pines", ne vien izstājies pirms pēdējā raunda "Farmers Insurance Open" turnīrā, bet ar milzu pūlēm izvairījies no karjeras sliktākā raunda.

Vudss La Holjā (Sandjego, Kalifornija) esošajā "Torrey Pines" klubā uzvarējis astoņas reizes, ieskaitot pērn un arī 2008. gadā, kad viņam šeit izdevās izcīnīt pēdējo no saviem 14 "major" tituliem, uzvarot "US Open". Pirms gada viņš "Farmers Insurance" turnīrā uzvarēja ar rezultātu -14, šajā turnīrā triumfējot septīto reizi.

Šajā nedēļas nogalē Vudss, kuram tas bija sezonas pirmais turnīrs, lūkoja kļūt par pirmo golferi, kuram vienā laukumā izdevies uzvarēt deviņas reizes. Taigeram spēle neko pozitīvu nesolīja jau pirmajā dienā. Ja tad ranga līderim bija uzkrītošas problēmas ar spēli uz "grīna", tad sacensību turpinājumā amerikānis vāji darbojās arī citos spēles komponentos, pat ar "draiveri".

Vudsam pēc trešā raunda bija rezultāts +6, kā rezultātā Taigers pirmo reizi karjerā netika pāri otrajam "cut". Kā ierasts, pēc pirmajām divām dienām tika atsijāta grupa ar sliktākajiem golferiem (parasti paliek ap 70 spēlētājiem). Ņemot vērā to, ka rezultāti pēc piektdienas raunda bija ļoti blīvi un sacensību trešo dienu uzsāka vairāk nekā 78 golferi, sestdien notika vēl viens "cut".

Vudss bija cietušo goleru pulkā, pirmo reizi karjerā netiekot pāri "otrajam cut". Tiesa, oficiālajā statistikā tas netiek skaitīts. Taigeram 3. raunds bija pamatīgs murgs, septiņās bedrītēs pēc kārtas izceļoties ar sliktāku rezultātu nekā PAR – divās bedrītēs pēc kārtas viņam divkāršs "bogey", kam sekoja pieci parastie "bogey".

Vien pašā raunda beigās saņemoties, Vudsam izdevās dienu pabeigt ar 79 sitieniem, kas ir Vudsa karjeras sliktākais raunds "Torrey Pines" golfa laukumā, kurā viņš spēlēja 14. reizi. 79 sitieni ir atkārtots Vudsa karjeras otrs sliktais rezultāts. 2002. gada "Open" turnīrā Skotijā pamatīgā vējā viņam bija 81 sitiena raunds.

"Farmers Insurance Open" turnīra vadībā pēc 3. raunda ar -8 atrodas Gerijs Vudlends, kuram ar -7 seko Marks Līšmans un Džordans Spīts. Fils Mikelsons pēc 36 bedrītēm izstājās muguras savainojuma dēļ.

Vudsa karjeras sliktākie raundi

GadsTurnīrsRez.
2002.The Open81
2013.Memorial79
2010.Wells Fargo Championship79
1996.Australian Open79
2014.Farmers Insuarance Open79
1996.Tour Championship78