Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Dastins Džonsons arvien vadībā, Toms Vatsons atvadās no "Open" turnīra

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dastins Džonsons arvien vadībā, Toms Vatsons atvadās no "Open" turnīra
Leģendārais Toms Vatsons savu pēdējo "Open" turnīru nospēlējis
Foto: Reuters/Scanpix

ASV golferis Dastins Džonsons saglabājis viena sitiena pārsvaru 144. "Open" turnīrā, tiesa, viņš ir viens no vairāk nekā 40 spēlētājiem, kuri vēl nav pabeiguši otro raundu. Karjeras pēdējo "Open" turnīru piektdien pabeidza pieckārtējais čempions Toms Vatsons.

Sentendrjūsa turnīra otro dienu sagaidīja ar pamatīgām lietusgāzēm, kas radīja milzīgas peļķes. Tā rezultātā tika zaudētas četras stundas. No rīta (otrais raunds sākās 6:32) pirms lietus ierašanās paspēja nospēlēt vien 15 minūtes, kad golfa nūjas nācās nolikt malā uz vairākām stundām. Otro raundu piektdien neizdevās pabeigt, vairākiem golferiem tas būs jādara sestdien no rīta.

Ceturtdienu līdera godā pabeidza Dastins Džonsons, kuram bija rezultāts -7 un viena sitiena pārsvars pār sešiem golferiem. Divus sitienus tālāk bija vēl pieci golferi, ieskaitot sezonas pirmo divu "major" turnīru čempionu Džordanu Spītu.

Džonsons startēja vienā no vēlajām grupām. Brīdī, kad pirmās dienas līderis sāka savu otro raundu, viņam garām bija ticis anglis Denijs Vilets. Viņam pirmajam šajā turnīrā izdevās tikt līdz -10. Vilets turpinājumā divus sitienus zaudēja, bet otro raundu pabeidza ar "birdie", tā rezultātā 36 bedrītēs iegūstot rezultātu -9. Tas tobrīd bija par diviem sitieniem labāks rezultāts nekā tuvākajiem sekotājiem.

Džonsons Viletu noķēra jau piektajā bedrītē, kurā viņam pavisam nedaudz pietrūka, lai izceltos ar "eagle", kas ļautu jau tobrīd kļūt par vienīgo līderi. Ar Dastinu vienā grupā spēlējošais Spīts šajā bedrītē izcēlās ar "bogey", no tautieša atpaliekot piecus sitienus.

Džonsona kļūšana par vienīgo līderi bija tikai laika jautājums. Dastins piektdien tika līdz rezultātam -11, bet savu pirmo sitienu šī turnīra ietvaros zaudēja 11. bedrītes izspēlē. Jāatzīmē, ka golferi tobrīd spēlēja slikta apgaismojuma apstākļos, situāciju vēl vairāk pasliktināja vēsais laiks un lielais vējš. Zīmīgi, ka Džonsons vēja dēļ kavējās ar PAR sitiena izdarīšanu 11. bedrītē. Kad tomēr saņēmās, tas izdevās neprecīzs.

Pirmās dienas līderis piektdien paspēja iziet 13 bedrītes un ar rezultātu -10 ieguva viena sitiena pārsvaru pār Viletu. Džonsona grupas biedram Spītam pa trim "birdie" un tikpat "bogey", paliekot ar rezultātu -5, kāds viņam bija pēc pirmā raunda. 42 golferi nepaspēja izspēlēt otro raundu, to plānots pabeigt sestdien plkst. 7:00 pēc vietējā laika. "Cut" līnija pašreiz ir uz PAR.

Samērā droši var prognozēt, ka turnīrs jau pēc 36 bedrītēm beigsies Taigeram Vudsam. Viņam rezultāts +5, bet otrajā raundā atlikušas septiņas bedrītes. Jāuzsver, ka šajā laukumā "birdie" vieglāk gūt pirmajās deviņās bedrītēs. Taigers pusotra raunda laikā spējis sakrāt tikai divus, bet sestdienas rītā viņam vajadzēs vismaz piecus septiņās bedrītēs!

Karjeras pēdējo "Open" turnīru piektdien pabeidza pieckārtējais čempions Toms Vatsons (1975, 1977, 1980, 1982, 1983). 65 gadus vecajam Vatsonam pirmo divu dienu summā rezultāts +12, kas viņu ierindo pēdējā vietā 156 golferu konkurencē. Vatsons savu pēdējo jeb 128. raundu "Open turnīrā pabeidza dziļā tumsā un skaļu ovāciju pavadījumā.

"The Open Championship 2015" līderi pēc otrās dienas

VGolferisValsts+/-R1R2Summa
1.Dastins DžonsonsASV-106513-
2.Denijs ViletsAnglija-96669135
3.Pols LorijsSkotija-86612-
Džeisons DejsAustrālija-86611-
5.Marks VorensSkotija-76869137
Zeks DžonsonsASV-76671137
Adams SkotsAustrālija-77067137
Roberts StrebsASV-76671137
Luī UstheizensDĀR-76711-

Visi rezultāti: The Open - Leaderboard