Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Lieliskais Makilrojs izvirzās "US Open" vadībā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lieliskais Makilrojs izvirzās "US Open" vadībā
Rorijs Makilrojs
Foto: Reuters/Scanpix

Ar fantastisku Rorija Makilroja sniegumu „Congressional Country Club” golfa klubā Merilendā startējis 111. „US Open” turnīrs. Ziemeļīrijas vadošais golferis pirmajā raundā iespēja lielisku rezultātu – 65 sitieni, iekrājot trīs sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

22 gadus vecais Makilrojs arī sezonas pirmo „major” turnīru – „Masters” sāka teicami un vēl pēdējā dienā viņam bija četru sitienu handikaps, taču tad pieredzes trūkums pievīla. Tagad ziemeļīrs ir noskaņojies uz veciem grābekļiem nekāpt, sākums izdevies cerīgs.

Makilrojam pirmajā raundā nebija neviena „bogey” un padevās seši „birdie”, ieskaitot divus pēc kārtas 17. un 18. bedrītē, kuras viņš gan veica pirmo deviņu bedrīšu gājienā. Tuvākie sekotāji Makilrojam ar -3 ir nesenie „major” čempioni – šī gada „Masters” čempions Čārlzs Švorcels un 2009. gada „PGA Championship” uzvarētājs I. E. Jangs.

„Ņēmu vērā „Masters” turnīrā iegūto pieredzi, no kuras ļoti daudz mācījos. Nospēlēju patiešām labi un nepieļāvu kļūdas, kas „US Open” ir ļoti būtiski. Tā arī jāturpina,” staroja Makilrojs.

Rorijs spēlēja vienā grupa ar Filu Mikelsonu. Taigera Vudsa prombūtnē Fils ir šī turnīra sastāvā „major” tituliem bagātākais golferis ar četriem tituliem. Vakar savā 41. dzimšanas dienā Mikelsons, kurš „US Open” piecas reizes bijis spiests samierināties ar otro vietu, iespēja tikai +3. Jau pati pirmā sistā bumbiņa no Mikelsona nūjas ielidoja ūdenī, bet ar trāpīšanu uz ferveja Mikelsonam bija pamatīgas problēmas visas dienas laikā. Mikelsonam dalīta 62. vieta.

Nelāgi pirmajās 18 bedrītēs gāja arī ranga līderiem. Pirmais numurs Lūks Donalds un 3. vietas īpašnieks Martins Kaimers izcēlās ar tādu pašu rezultātu kā Mikelsons, bet ranga vicelīderim Lī Vestvudam vēl bēdīgāks rezultāts ar +4, kas pašreiz dod dalītu 84. vietu. Provizoriski 3. un 4. dienai šobrīd varētu kvalificēties ar +5. Pērnā gada čempions Greiems Makdauls ar -1 atrodas dalītā 10. vietā.

"US Open" līderi

VGolferisValsts+/-
1.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-6
2.Čārls ŠvorcelsDĀR-3
I. E. JangsDienvidkoreja-3
4.Alešandre RošaBrazīlija-2
Skots HendsAustrālija-2
Kjuns Tae KimsDienvidkoreja-2
Serhio GarsijaSpānija-2
Luī UsteheizensDĀR-2
Raiens PārlmersASV-2

Izmantotie resursi:
MajorsChampionships.com

     [+] [-]

, 2011-06-17 09:06, pirms 13 gadiem
Es jau saprotu, ka termini ir domāti zinātājiem, bet nezinātājam ir tik smieklīgi lasīt par "bogey" un fervejiem.

     [+] [-]

, 2011-06-17 10:59, pirms 13 gadiem
nu tā Makilroja pieredze vairāk gan vajadzīga pēdējai dienai - tieši tur viņš sataisīja lielākās auzas pēdējoreiz, kad major titulu visi jau bija atdevuši viņam.

vēl traģiskāk diena beigusies pagājušās nedēļas "bez 5 minūtēm čempionam" zviedram Robertam Karlssonam, kurš pirmo dienu nogājis kā īstens amatieris ar +8!