Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Open" vadībā Dastins Džonsons, Vudss tikai 139. vietā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Open" vadībā Dastins Džonsons, Vudss tikai 139. vietā
Džordans Spīts un Dastins Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Šodien Sentendrjūsas vecajā laukumā Skotijā startēja 144. "The Open Championship" turnīrs. Pēc sacensību pirmās dienas viena sitiena pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem ir Dastinam Džonsonam (-7). Tikmēr ļoti neveiksmīgs jau kārtējais turnīrs Taigeram Vudsam, kurš ar rezultātu +4 ieņem tikai 139. vietu.

Dastins Džonsons bija ļoti tuvu uzvarai iepriekšējā "major" turnīrā, taču pamatīgi izgāzās "US Open" 72. bedrītes izspēlē. Ierodoties Skotijā, amerikānis sacīja, ka ir jau ticis pāri "Chambers Bay" laukumā piedzīvotajai neveiksmei. Un viņa sniegums pirmajā dienā Skotijā to apliecināja.

Džonsons trešo reizi karjerā "major" raundu izgāja bez "bogey", izceļoties ar rezultātu -7. Viņam 18. bedrītes izspēlē pietrūka pavisam nedaudz, lai būtu par vienu sitienu labāks rezultāts. 65 sitieni viņam ir atkārtots raunda rekords "major" turnīros (pirmais raunds "US Open").

Džosonam pēc pirmās dienas viena sitiena pārsvars ir pār sešiem golferiem, kuru vidū ir arī 1999. gada čempions Pols Lorijs. Džonsons pēc pirmā raunda vadībā ir jau otrajā "major" turnīrā pēc kārtas ("US Open" viņam bija dalīta 1. vieta).

Turnīra galvenais favorīts un sezonas pirmo divu "major" turnīru čempions Džordans Spīts pirmās deviņas bedrītes nospēlēja ar -5, bet raunda otrajā pusē viņam gan divi "birdie", gan arī divi "bogey". Vienubrīd dalot 1. vietu ar Džonsonu (abi spēlēja vienā grupā), Spīts bija spiests samierināties ar rezultātu -5. Turklāt jāatzīmē, ka viņā pēdējā bedrītē izcēlās ar sarežģītu "birdie" trāpījumu.

Tādējādi Spīts Džonsonam zaudē tikai divus sitienus, varēja būt trīs vai pat četri. Pēdējie seši "Open" čempioni pēc pirmā raunda bija divu vai mazāk sitienu attālumā no līdera. Interesanti, ka pēdējos 20 gados tikai trīs golferi, kuri bija vadībā pēc pirmā raunda, vēlāk kļuva par "Open" uzvarētāju. Tiesa, divas no šīm trim reizēm bijušas Senendrjūsā (1995, 2005).

Taigers Vudss pirms turnīra stāstīja, ka viņam šis ir mīļākais laukums, taču jau atkal labi nospēlēt neizdevās, turklāt dienā, kad bija labi apstākļi, lai uzstādītu augstvērtīgus rezultātus. Trīskārtējais čempions, kurš divus no saviem trim "Open" tituliem izcīnījis tieši šajā laukumā (2000, 2005), pirmo raundu izgāja ar 76 sitieniem, kas ir viņa sliktākais pirmais raunds "Open" turnīros, kā arī vispār sliktākais raunds Sentendrjūsas laukumā.

Vudsam jau pats sākums bija ļoti neveiksmīgs, jo viņš ar otro sitienu bumbiņu trāpīja grāvī. Taigers sešus no pēdējiem astoņiem "major" turnīriem sācis ar "bogey". Vēl viens sitiens zaudēts otrajā bedrītē. Ranga 241. numurs dienas laikā noslīdēja līdz +5 un pirmajā raundā spēja gūt tikai vienu "birdie". Pēdējā bedrītē ar tālu sitienu izglābts PAR. Vudss pēc pirmās dienas atrodas dalītā 139. vietā. Sezonas trešo "major" turnīru sāka 156 golferi.

Pagājušā gada čempions Rorijs Makilrojs titulu nevar aizstāvēt savainojuma dēļ. Pēdējais golferis, kurš neaizstāvēja "Open" titulu, bija Bens Hougans 1954. gadā. Makilrojs ir trešais ranga līderis (kopš 1986. gada), kurš spiests izlaist "major" turnīru. Pārējie divi ir Vudss (trīs reizes) un Gregs Normans. Viņš 1998. gadā "Open" turnīrā nevarēja spēlēt plaukstas locītavas savainojuma dēļ.

"The Open Championship 2015" līderi pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-
1.Dastins DžonsonsASV-7
2.Roberts StrebsASV-6
Retīfs GūsensDĀR-6
Pols LorijsSkotija-6
Džeisons DejsAustrālija-6
Zeks DžonsonsASV-6
Denijs VilletsAnglija-6

Visi rezultāti: The Open - Leaderboard