Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudsam, Makilrojam un Spītam "US Open" pirmajā dienā kopā +26

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudsam, Makilrojam un Spītam "US Open" pirmajā dienā kopā +26
Taigers Vudss un Dastins Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Sauthemptonā (Ņujorka) sākās 118. "US Open" izcīņa golfā, prestižā turnīra pirmajai dienai paejot zvaigžņu neveiksmju zīmē.

Jau tā grūti spēlējamais "Shinnecock Hills" golfa kluba laukums vēl sarežģītāks kļuva lielā vēja dēļ, kas būtiski ietekmēja rezultātus. Ranga pirmā desmitnieka spēlētāju rezultāts pirmajā dienā bija +52!

Pirmajā raundā bija 200 "double bogey" vai sliktāki bedrīšu rezultāti. Salīdzinājumam – pagājušā gada "US Open" turnīrā četros raundos kopā bija 212.

Pirmās 18 bedrītes zem PAR nospēlēja tikai četri golferi, un labākais rezultāts bija -1. Līderu kvartetā ietilpst arī ranga pirmais numurs Dastins Džonsons, kurš "US Open" uzvarēja pirms diviem gadiem.

2015. gada čempionam Džordanam Spītam ļoti neveiksmīgs pirmais raunds ar +8, tāds pats rezultāts arī trīskārtējam uzvarētājam Taigeram Vudsam, bet vēl nepatīkamāka diena 2011. gada čempionam Rorijam Makilrojam, kuram ir +10.

Šonedēļ aprit 10 gadi kopš Vudsa pēdējā "major" triumfa – Taigers 2008. gadā savā iecienītajā "Torrey Pines" laukumā Kalifornijā izcīnīja pēdējo no saviem 14 "major" tituliem.

Vudss vakar sev dzīvi pamatīgi sarežģīja jau pirmajā bedrītē, kuru izspēlēja ar +3. Viņam divu sitienu vietā vajadzēja četrus, lai tiktu uz grīna, no kura divreiz pēc kārtas noripoja Vudsa sistās bumbiņas. Taigers vēl vienu sitienu zaudēja arī otrajā bedrītē, vēlāk nostabilizēja spēli, bet kritisku kļūdu pieļāva 13. bedrītē.

Vudsam bija "birdie" iespēja, lai tiktu līdz +3, tā vietā viņš izcēlās ar "double bogey", kas notika arī 14. bedrītē. Tā rezultātā Vudss raundu pabeidza ar +8. Šis rezultāts pirms otrā raunda dod tikai dalītu 101. vietu.

78 sitienu pirmais raunds nav rezultāts, kas dod pamatu cerēt uz uzvaru turnīrā. "Major" sacensībās pēc tik nelāga starta pēdējoreiz kādam izdevās uzvarēt 1927. gadā, kad "US Open" izcēlās Tonijs Ārmors.

Par vienu sitienu labāku rezultātu sasniedza Fils Mikelsons, kuram arvien trūkst "US Open" trofejas, lai noformētu "Grand Slam". Mikelsons sezonas otrajā "major" turnīrā sešas reizes finišējis 2. vietā.

Pirmās dienas neveiksminieku pulkā arī pagājušā gada čempions Brukss Kepka, kuram +5. Viņš pagājušajā gadā "Erin Hills" golfa klubā Viskonsinā triumfēja ar atkārtotu Makilroja "US Open" rekordu (-16), izcīnot pirmo "major" titulu.

Visi rezultāti Leader Board - 2018 U.S. Open Championship | USGA