Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Rouzs ar lielisku finišu kļūst par "US Open" līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rouzs ar lielisku finišu kļūst par "US Open" līderi
Džastins Rouzs un Taigers Vudss. Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Peblbīčā (Kalifornija) sākās sezonas trešais golfa "major" sērijas turnīrs. "US Open" pirmās 18 bedrītes ar vislabāko rezultātu (-6) izspēlēja 2013. gada čempions Džastins Rouzs.

"US Open" līderi pēc pirmā raunda: -6 Džastins Rouzs, -5, Rikijs Faulers, Zanders Šofelī, Luī Ustheizens un Erons Vaizs, -4 Skots Pīrsijs un Neits Lešlijs, -3 Zeps Straka, Emiliano Griljo, Rorijs Makilrojs, Gerijs Vudlends, Čezs Rīvijs, Česons Hedlijs, Henriks Stensons un Frančesko Molinari.

Turnīra pirmajā dienā ilgi par labāko rezultātu turējās -5, kas bija izdevies vairākiem golferiem. Ar teicamu finišu to pārspēja Džastins Rouzs, kuram raunda izskaņā bija trīs bērdiji pēc kārtas. Anglijas golferis tieši "US Open" izcīnījis savu vienīgo "major" titulu, pirms sešiem gadiem uzvarot Filadelfijā.

Pēdējo divu gadu čempions Brukss Kepka cenšas kļūt par tikai otro golferi, kurš "US Open" uzvarējis trīs gadus pēc kārtas. Ranga līderim, kurš maijā uzvarēja šīs sezonas otrajā "major" turnīrā "PGA Championship", pirmajā dienā pēc lieliska sākuma vairākas neveiksmes, finišējot ar -2. Kepka pirmajās sešās bedrītēs tika līdz -4, bet turpinājumā divus sitienus zaudēja, esot dalītā 16. vietā.

Trīskārtējais "US Open" čempions Taigers Vudss savu pirmo "US Open" titulu izcīnīja tieši Peblbīčā, kur 2000. gadā bija iznīcinošā formā, uzvarot ar 15 sitienu pārsvaru. Tas bija viens no viņa sešiem rekordiem tajā turnīrā. Šī gada "Masters" čempions Kalifornijā pirmajās divās dienās spēlē vienā grupā ar Rouzu un ceturtdienu pabeidza ar rezultātu -1, kas viņam dod dalītu 28. vietu.