Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kabrera uzvar "The Masters" turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kabrera uzvar "The Masters" turnīrā
Pēdējo divu gadu čempioni Trevors Imelmans un Anhels Kabrera tradicionālajās čempionu zaļajās žaketēs
Foto: AFP

Gada pirmais major turnīrs - ''The Masters'' noslēdzies ar Argentīnas golfera Anhela Kabreras uzvaru, kurš otrās play off bedrītes izspēlē pārspēja amerikāni Keniju Periju, kuram pamatsacensībās pirms divām pēdējām bedrītēm bija divu sitienu pārsvars.

Mikelsons ar Vudsu sāk iedzīšanu

Sākot sacensību pēdējo dienu, turnīra vadībā atradās argentīnietis Anhels Kabrera un amerikānis Kenijs Perijs, abiem -11. Divus sitienus no viņiem atpalika amerikānis Čads Kempbels. Cīņu par uzvaru prognozēja tieši šo trīs golferu starpā. Vēl divi ASV pārstāvji – golfa ranga līderi – Taigers Vudss un Fils Mikelsons no Kabreras un Perija atpalika septiņus sitienus. Vudss ar Mikelsonu pēdējo 18 bedrīšu izspēli sāka stundu agrāk nekā divi līderi. Mikelsons startēja fantastiski, pirmajās astoņās bedrītēs iespējot sešus birdie un atstarpi līdz līderiem samazinot līdz tikai vienam sitienam, -10. Vudsam labas izredzes saglabāja eagle astotajā bedrītē – viņam tobrīd -7. Perijs ar Kaberu bija veicis par četrām bedrītēm mazāk nekā Mikelsons ar Vudsu.

Kabreras divi pēc kārtas pieļautie bogey izstūma viņu no līderpozīcijām, kur viņu nomainīja Kempbels pēc ar birdie veiktās 8.bedrītes Kempbels ar Periju bija vadībā arī pēc pirmās dienas. 12.bedrītes izspēlē rupju kļūdu pieļāva Mikelsons, trāpot bumbiņu ūdenī. Tas viņam maksāja divu sitienu zaudēšanu un atkrišanu uz piekto vietu. 13.bedrītē gan Vudss, gan Mikelsons iespēja birdie un atguva vienu sitienu. Mikelsonam bija iespēja pietuvoties līdz vienam sitienam, taču viņa sistajai bumbiņai 14.bedrītē pavisam nedaudz pietrūka, lai tā ieripotu iekšā un Filam bija jāsamierinās ar pāru – 9, par diviem sitieniem atpaliekot no Perija.

Perijs saglabā vadību

15.bedrītē Mikelsonam un Vudsam bija eagle iespēja, taču abi to neizmantoja, pie tam Mikelsons aizsita garām no neliela attāluma. Abi tomēr šīs bedrītes izspēli pabeidza ar birdie, kā rezultātā Mikelsons par vienu sitienu atpalika no Perija, kuram gan bija jāveic vēl par četrām bedrītēm vairāk. Vudss Perijam zaudēja divus sitienus. Perijs 11.bedrītē tikai dažus centimetrus neaizvilka līdz birdie, kas viņam būtu devis tobrīd divu sitienu pārsvaru.

Mikelsons izšķirošos brīžos kļūdās

Pakaļdzīšanās turpinājās, un 16.bedrītē Vudss guva vēl vienu birdie, Kempbels un Perijs to pašu iespēja 12.bedrītē, un situācija līderu saraksta augšgalā bija kļuvusi vēl saspringtāka. Perijs bija vadībā ar -12, par pāris sitieniem atpalika Mikelsons, Vudss un Kempbels. Vudsa izredzes uz uzvaru zuda 17.bedrītē, kur viņš izpildīja sliktu pirmo sitienu un beigās bija spiests samierināties ar bogey. Mikelsons neizmantoja vēl vienu birdie iespēju. Arī pēdējās – 18.bedrītes izspēlē Vudss ar Mikelsonu nospēlēja vāji - katram pa bogey un sapnis par uzvaru izsapņots. Cīņu par uzvaru turpināja Perijs, Kempbels un Kabrera, kuriem vēl bija jāveic četras bedrītes. Situācija pirms pēdējām četrām bedrītēm bija sekojoša: Perijs: -12, Kempbels: -11, Kabrera: -10.

Perijs divās bedrītēs zaudē divu sitienu pārsvaru

16.bedrītē, pateicoties izcilam otrajam sitienam, Perijs guva birdie un divas bedrītes līdz sacensību beigām par diviem sitieniem apsteidza Kempbelu un Kabreru, kuram arī 16.bedrīti izdevās veikt ar vienu sitienu zem pāra. Perijs parūpējas par to, lai intriga saglabātos līdz pat pēdējai bedrītei, 17.bedrīti veicot ar vienu sitienu virs pāra, tādējādi viņa pārsvars pār Kempbelu un Kabreru saruka līdz vienam sitiena. Palika pēdējā – 18.bedrīte. Kempbels 18.bedrītē nerealizēja birdie iespēju un sacensības pabeidza ar -12. Laukumā vēl bija palicis Perijs un Kabrera. Neticami, bet Perijs pamanījās pasēt savu pārsvaru, pēdējo bedrīti veicot ar vienu sitienu virs pāra – bumbiņa pēc sitiena, kurš būtu nodrošinājis uzvaru, apstājās dažus centimetrus pie bedrītes. Rezultātā trīs golferi – Perijs, Kempbels un Kabrera pabeidza ar -12, un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama pārspēle.

"Play off" pārāks Kabrera

Pēdējo reizi pārspēle ''The Masters'' tika veikta pirms četriem gadiem, kad Vudss pieveica Krisu Dimarko. Pārspēles princips ļoti vienkāršs – tiek veikta 18. un 10. bedrīte līdz brīdim, kamēr kāds kļūdās, un tiek noskaidrots uzvarētājs. Pēc pirmās izspēles no cīņas par titulu izstājās Kempbels, kurš vienīgais nespēja veikt 18.bedrīti ar četriem sitieniem. Palika Kabrera un Perijs, kuri devās uz desmitās bedrītes izspēles vietu. Tajā precīzāks izrādījās argentīnietis Kabrera, iegūstot savu otro major titulu – 2007. gadā viņš uzvarēja "US Open".

Pagājušā gada uzvarētājs no DĀR Trevors Imelmans ar -2 ieņēma dalītu 20.vietu. Pēdējo divu major turnīru uzvarētājs īrs Podregs Haringtons ar ''vienādi'' dalītā 35.vietā. No turnīra debitantiem vislabāk nostartēja amerikānis Džons Meriks, kurš ar -8 ieņēma dalītu 6.vietu.

"The Masters"

VietaGolferisValsts+/-Sitieni
1.-3.Anhels KabreraArgentīna-12276
1.-3.Kenijs PerijsASV-12276
1.-3.Čads KempbelsASV-12276
4.Šingo KatajamaJapāna-10278
5.Fils MikelsonsASV-9279
6.-9.Džons MeriksASV-8280
6.-9.Stīvs FlešsASV-8280
6.-9.Taigers VudssASV-8280
6.-9.Stīvs StrikersASV-8280

Pēdējie desmit "The Masters" uzvarētāji

GadsGolferisValsts
2009.Anhels KabreraArgentīna
2008.Trevors ImelmansDĀR
2007.Zaks DžonsonsASV
2006.Fils MikelsonsASV
2005.Taigers VudssASV
2004.Fils MikelsonsASV
2003.Maiks VīrsKanāda
2002.Taigers VudssASV
2001.Taigers VudssASV
2000.Vīdžejs SingsFidži

Saistītie raksti:
"The Masters" vadībā pēc pirmās dienas Kempbels
"The Masters" vadībā Kempbels un Perijs
Kabrera un Perijs vadībā "The Masters" turnīrā

Izmantotie resursi:
masters.org