Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Serhio Garsija triumfē ''HSBC Champions'' turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Serhio Garsija triumfē ''HSBC Champions'' turnīrā
Serhio Garsija
Foto: AFP

Spānijas golferis Serhio Garsija izcīnījis uzvaru Šanhajā notikušajā ''HSBC Champions'' turnīrā, otrajā papildus bedrītē par vienu sitienu pārspējot angli Oliveru Vilsonu. Abi golferi 72 bedrītes bija veikuši ar vienādu sitienu skaitu – 274 (14 sitieni zem pāra).

Turnīrs šogad sakarā ar sliktajiem laika apstākļiem tika pabeigts dienu vēlāk nekā plānots – pirmdienā. Pēc trešās kārtas spēlēm vadībā ar vienu sitienu atradās anglis Olivers Vilsons. Šodien sacensību pēdējā dienā spānis Serhio Garsija Šešanas golfa kluba laukumu veica ar 68 sitieniem, panākot līderi Vilsonu. Lai to izdarītu, Garsijam pēdējā 18. bedrītē bija nepieciešams birdie, ko spānis izdarīja. Vilsons spēlēja pēdējā grupā, un viņam vēl 18. bedrīte bija jāspēlē. Lai uzvarētu turnīru, anglim arī bija nepieciešams birdie, taču beigās Vilsonam nācās samierināties ar par, kas nozīmēja to, ka abu pirmo vietu ieguvēji – Vilsons un Garsija finišējuši ar vienādu sitienu skaitu, uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešama papildus bedrītes izspēle.

Papildus bedrīte tika izvēlēta pēdējā 18. bedrīte. Pirmajā piegājienā Vilsona sistā bumbiņa bedrītei, kas veicama ar pieciem sitieniem (par) ar trešo sitienu nokļuva izdevīgākā pozīcijā nekā Garsijam, taču anglis nelielo priekšrocību nespēja izmantot – abi golferi šo bedrīti izspēlēja ar pieciem sitieniem, kas nozīmēja to, ka uzvarētājs nav noskaidrots, un bedrīte jāizspēlē atkārtoti. Otrajā reizē abu golferu sistās bumbiņas ar trešo sitienu nokļuva aptuveni līdzīgās pozīcijās pie bedrītes. Vilsona ceturtais sitiens gandrīz bija sekmīgs – viņa sistā bumbiņa aizripoja dažus centimetrus garām bedrītei, bet Garsija sita precīzi. Spānis līdz ar to uzvarēja turnīrā. Pēc šīs uzvaras Garsija pasaules golfa rangā pacēlās uz otro vietu, no tās izstumjot pērnā gada ''HSBC Champions'' turnīra uzvarētāju Filu Mikelsonu, kas šogad Šanhajā ieņēma dalītu astoto vietu, no uzvarētāja atpaliekot piecus sitienus. Pirmais pasaules rangā aizvien ir Taigers Vudss, kurš savainojuma dēļ šajā turnīrā nestartēja.

''HSBC Champions''

VietaGolferisValstsSitieni+/-
1.-2.Olivers VilsonsAnglija274-14
1.-2.Serhio GarsijaSpānija274-14
3.-4.Peters HansonsZviedrija275-13
3.-4.Džefs OgilvijsAustrālija275-13
5.Henriks StensonsZviedrija277-11
6.-7.Adams SkotsAustrālija278-10
6.-7.Karls ŠvorcersDĀR278-10

Visi ''HSBC Champions'' uzvarētāji

GadsGolferisValstsSitieni+/-
2005.Deivids HovelsAnglija268-20
2006.Jangs Jongs EunsKoreja274-14
2007.Fils MikelsonsASV278-10
2008.Serhio GarsijaSpānija274-14

Izmantotie resursi:
europeantour.com

Saistītie raksti:
Stensons vadībā ''HSBC Champions'' turnīrā
''HSBC Champions'' otrās dienas sacensības...
''HSBC Champions'' turnīrā divvadība
''HSBC Champions'' turnīrā jauns līderis

     [+] [-]

, 2008-11-10 16:27, pirms 16 gadiem
Malacis Garcia.Baigi labais golferis!Veel atceros laikam 5 gadus atpakal notikusajaa US open vina spraigo ciinu ar woodsu par uzvaru tajaa 4empii.