Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" pēdējā diena: "Grand Slam" kārojošais Makilrojs medīs Rīdu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" pēdējā diena: "Grand Slam" kārojošais Makilrojs medīs Rīdu
Rorijs Makilrojs
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien Ogastā tiks noskaidrots 2018. gada "Masters" turnīra čempions. Ļoti labā pozīcijā pirmā "major" titula iegūšanai nokļuvis amerikānis Patriks Rīds, kuram ir trīs sitienu pārsvars pār tuvāko sekotāju Roriju Makilroju.

Patriks Rīds līdera godā bija arī pēc otrā raunda, kad viņam bija minimāls viena sitiena attālums līdz Markam Līšmanam. Austrālijas golferis sestdienu lietainajā Ogastā izspēlēja ar +1, izstājoties no cīņas par titulu.

Tikmēr Rīdam vēl viens iespaidīgs raunds, trešo dienu izspēlējot ar -5. Tas viņam summā dod -14 un trīs sitienu pārsvaru pār Roriju Makilroju, kuram trūkst "Masters" titula "Grand Slam" sasniegšanai. Ziemeļīrijas golferim kopā ar amerikāni Rikiju Fauleru un spāni Džonu Ramu bija dalīts trešais labākais raunds, izceļoties ar 65 sitieniem jeb rezultātu -7.

Pēdējā grupā šodien spēlēs Rīds un Makilrojs, kuram ir "major" titulu iegūšana pieredze, tāpēc trīs sitienu deficīts nav katastrofa. Priekšpēdējās grupas dalībnieki Faulers (-9) un Rams (8) atrodas tālāk, bet ar izredzēm, ja Rīdam radīsies problēmas ar spriedzes izturēšanu.

Rīda pārsvars vienubrīd sasniedza jau piecus sitienus, kad viņš 13. un 15. bedrītē tika izcēlās ar "eagle", tiekot līdz -15. Makilrojam tobrīd bija -10. Līdz raunda finišam notika divu sitienu pavērsiens. Rīds otro dienu pēc kārtas 16. bedrītē pieļāva "bogey", bet Makilrojs 18. bedrītē trāpīja tālu "birdie" bumbiņu, parūpējoties par intrigu svētdienas cīņā.

Makilrojs visus savus četrus "major" titulus ieguvis, kad viņš konkrētajā turnīrā bija vadībā pēc 54 bedrītēm, bet trīs vai vairāk sitienu atspēlēšana pēdējā raundā un uzvara turnīrā viņam ir izdevusies citos PGA turnīros, to paveicot četras reizes.