Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas golferim uzvara "Volkswagen Masters" pasaules finālsacensībās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas golfa spēlētājs Einārs Mednis aizvadītās nedēļas nogalē Skotijā uzvarēja "Volkswagen Masters" pasaules finālsacensībās, kur trijās ieskaites grupās sacentās deviņu valstu dalībnieki.

Salienas golfa klubu pārstāvošais Mednis "Gleneagles Golf Resort" Karaļa laukumā (''Kings Course'') uzvarēja spēcīgākajā no trim handikapa grupām, sarežģītos laikapstākļos 18 bedrītes izspēlējot ar neto 76 sitieniem. Par vienu neto sitienu atpalika otrās vietas ieguvējs argentīnietis Roberto Gruneizens, bet trešais ar tādu pat rezultātu bija Vācijas golferis Olafs Grotejs.

Vēl viens Salienas kluba golferis Staņislavs Sabitovs noslēdza piecinieku trešajā handikapu grupā, savukārt otrajā grupā Baltiju pārstāvošais lietuvietis Martins Gedvils (Martynas Gedvilas) finišēja septītais. Vietu sadalījumu turnīrā noteica pēc vienas kārtas izspēles, kas katras kļūdas cenu padarīja vēl lielāku.

''Volkswagen'' rīkotajā turnīrā piedalījās golferi, kuri iepriekš šosezon uzvarēja nacionālajās un reģionālajās kvalifikācijas sacensībās. Baltijas reģionālais kvalifikācijas turnīrs notika augusta beigās Salienas golfa kompleksā.

Glenīglsā sacensību norisi finālistiem pamatīgi sarežģīja spēcīgs vējš, kas brāzmās pārsniedza 20 metrus sekundē. Netālajā Sentendrjūsā pēc tiesnešu lēmuma pat atlika vienas kārtas izspēli Profesionālo golferu asociācijas (PGA) "Dunhill Links" turnīrā, jo rīkotāji laikapstākļus uzskatīja par pārāk neprognozējamiem.

Mednim nebija viegli atsaukt atmiņā kādas sacensības, kas Latvijā būtu spēlētas tik izaicinošos apstākļos. Viņš gan uzskata, ka tieši skarbais vējš palīdzēja tikt pie uzvaras, jo Saliena bieži vien ir ļoti vējains laukums, turpretim sāncenšiem ko līdzīgu golfam komfortablākā klimatā nācies pieredzēt ļoti reti, vai pat nekad.

"Ja ne vējš, uzvarēt nebūtu izredzes, jo daudziem konkurentiem bija krietni iespaidīgāka sitiena distance," pēc laureātu apbalvošanas Skotijas vēsturiskajā Skones pilī teica uzvarētājs. Par neatkārtojamu un ļoti vērtīgu pieredzi iespēju spēlēt izcilajā Glenīglsas laukumā nosauca arī Sabitovs un Gedvils, sakot, ka pašu pieticīgākajiem rezultātiem tādēļ pat ir pakārtota nozīme.

Lai gan finālsacensību dalībnieku vidū netrūka meistarīgu spēlētāju, ekstremālajos apstākļos sniegums izrādījās nestabils pat golfā tik pieredzējušas valsts kā Zviedrijas spēlētājiem. Bez kļūdām neiztika arī Mednis, kam 17. bedrītē cerības uz uzvaru gandrīz izgaisa pēc bumbas pazaudēšanas, tomēr finišā viņš par viena sitiena tiesu izrādījās labākais.

Karaļa laukums ir viens no pasaulē skaistākajiem un tajā pat laikā sarežģītākajiem laukumiem, kas izveidots 1919. gadā, un īpašu ievērību izpelnījies ar lielisku bedrīšu dizainu, kas dabiski iekļaujas neatkārtojamā Skotijas kalnāju ainavā. Arī Baltijas viesi laukumu atzina par ļoti grūtu, it īpaši spēcīgajā vējā, bet tajā pat laikā interesanti spēlējamu.

Glenīglsā 2014. gadā notiks golfa pasaulē īpašs turnīrs – Raidera (Ryder) kausa izcīņa, kur labāko Eiropas golferu komanda cīnās pret ASV profesionālā golfa zvaigznēm.

Tradicionālais "Volkswagen Masters" turnīrs risinājās septīto reizi, taču Skotijā tā dalībnieki līdz šim nebija spēlējuši, jo iepriekš uzvarētājus noteica pasaules finālsacensībās Dienvidāfrikas Republikā.

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas mediju koordinators

  -2 [+] [-]

, 2009-10-05 23:22, pirms 15 gadiem
Kam negadās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-05 23:30, pirms 15 gadiem
mums pat tādi ir?!?!?

  +5 [+] [-]

, 2009-10-05 23:34, pirms 15 gadiem
andrisberzs rakstīja: mums pat tādi ir?!?!?
Tu neticēsi-cik daudzi to spēlē...
+ nerunāsim nemaz par sporta veidiem, kuru nosaukumu izrunāšana vien sagādā lielas problēmas... bet cilvēki cenšas-un tas priecē...

  +2 [+] [-]

, 2009-10-06 09:09, pirms 15 gadiem
Tas ir nereāls panākums, ja ņem vērā, ka mūsu golferiem starptautiskās sacensībās parasti ir vietas astes galā. Vai nu šie tomēr bija "sētas" mači, vai arī tas ir ļoti izcils panākums!

     [+] [-]

, 2009-10-06 09:36, pirms 15 gadiem
Heilijs rakstīja: Tas ir nereāls panākums, ja ņem vērā, ka mūsu golferiem starptautiskās sacensībās parasti ir vietas astes galā. Vai nu šie tomēr bija "sētas" mači, vai arī tas ir ļoti izcils panākums!
tie ir handikapa mači un tos spēlē tikai pilnīgi amatieri. respektīvi, pasaulē katram golferim ir kāds handikaps. tas ir piemēram tā - ja Bolts 100 metrus skrien vidēji 9 sekundēs, bet Tu vidēji 14 sekundēs, tad, handikapa sacensībās Tevi izlaistu no starta par 5 sekundēm ātrāk.

     [+] [-]

, 2009-10-06 12:46, pirms 15 gadiem
Ko čalis ieguva par šo uzvaru VW GOLF?