Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

TV skatītāja pamanīts pārkāpums atņem ASV golferei "major" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

TV skatītāja pamanīts pārkāpums atņem ASV golferei "major" titulu
Nelaimīgā Leksija Tompsone
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sezonas pirmais sieviešu "major" sērijas turnīrs, Kalifornijā notikušais "ANA Inspiration", noslēdzās ar skandālu, kad četru sitienu sodu saņēma vadībā esošā ASV golfere Leksija Tompsone, vēlāk pārspēlē zaudējot Dienvidkorejas pārstāvei Sojeunai Riu.

Tompsonei "Rancho Mirage" golfa laukumā notikušajā turnīrā pirms pēdējā raunda bija divu sitienu pārsvars pār tuvākajām sekotājām. Pabeidzot 12. bedrīti, viņa uzzināja par sev piespriesto četru sitienu sodu par iepriekš nepamanīto pārkāpumu turnīra trešajā dienā.

Zīmīgi, ka pārkāpumu piefiksēja nevis sacensību tiesneši, bet gan acīgs TV skatītājs, kurš par to informēja LPGA. Tompsone 3. raunda 17. bedrītes izspēlē pirms pēdējā sitiena uz grīna nepareizi novietoja bumbiņu. Par to viņai pienācās divu sitienu sods, vēl tikpat sitienus savam rezultātam pievienojot par nepareizi parakstītu golfa rezultātu kartīti.

Neskatoties uz bargo sodu, Tompsonei vēl bija iespēja otro reizi uzvarēt prestižajā turnīrā (viņa ir 2014. gada čempione), taču pietrūka dažu centimetru. Leksijai 72. bedrītē gandrīz izdevās trāpīt "eagle" bumbiņu, taču tā apstājās pie bedrītes malas. Tas nozīmēja samierināties ar "birdie", kas viņai deva "play off" ar Riu. Āzijas golfere bija pārāka jau pirmajā papildus bedrītē. Riu izcīnīja savu otro "major" titulu, pirmais viņai bija 2011. gadā "US Open".

Sieviešu tūrē ir pieci "major" sērijas turnīri (augstākā kategorija), kamēr vīriešiem četri, no kuriem pirmais notiks šonedēļ, kad pasaules labākie spēlētāji Ogastā sacentīsies par "Masters" titulu.

Tompsones pārkāpuma video

     [+] [-]

, 2017-04-03 19:33, pirms 7 gadiem
Kāds var normāli paskaidrot kas tur notika?

     [+] [-]

, 2017-04-03 22:35, pirms 7 gadiem
Bumbiņa jāsit no tās vietas kur tā apstājusies bet dāma to nedaudz pārvietoja. Uz grīna bumbu drīkst pacelt bet tā jānovieto atpakaļ tajā pašā vietā. Video var labi redzēt ka marķieris tiek nolikts blakus bet bumbiņa vēlāk nolikta marķiera priekšā.