Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Puisīte un Puksts vadībā pirms pēdējās kārtas Latvijas Amatieru golfa čempionātā

Jānis Pārums

Puisīte un Puksts vadībā pirms pēdējās kārtas Latvijas Amatieru golfa čempionātā
Krista Puisīte

Dāvis Puksts pēc sestdien "Ozo Golf Club" laukumā aizvadītās otrās sacensību dienas pārliecinoši pārņēma vadību 24. LMT Latvijas amatieru golfa čempionātā vīriešu konkurencē, savukārt sievietēm līderpozīcijās nostiprinājās Krista Puisīte.

Gan Puksts, gan Krista Puisīte otrajā kārtā laukumu izspēlēja ar teorētiski nepieciešamajai normai (PAR) atbilstošiem 72 sitieniem, un pēc divām sacensību dienām ieguva ievērojamu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem.

Puksts ir līderis ar summā iekrāto +3 virs PAR, bet uz 2.vietu noslīdējušais Harijs Bariss atpaliek par 10 sitieniem. Trešie ar +19 virs PAR ir Svens Ermansons un Mārcis Broders.

Divu kārtu summā Kristas Puisītes rezultāts -1 zem PAR ļauj viņai par 18 sitieniem apsteigt savu jaunāko māsu un 2010.gada čempioni Māru Puisīti, kura 2.vietu dala ar Lindu Dobeli. Teksasas valsts universitātē ar golfa stipendiju studējošā Krista Puisīte pērn uzvarēja „Latvian Open” turnīrā, taču LMT Latvijas amatieru čempionātā viņa līdz šim ir palikusi nepārspēta tikai vienu reizi 2008.gadā.

Svētdien vīriešu konkurencē cīņu turpinās 55 labāko rezultātu īpašnieki un visas dalībnieces sievietēm. Trešajai sacensību dienai nekvalificējās 56.vietu dalījušais Armands Bērziņš un vēl viens Latvijas valstsvienības hokejists Lauris Dārziņš, kurš dalīja 62.vietu. Pērn par Latvijas amatieru čempionu kļuvušais Kārlis Broders pēc neveiksmīgas pirmās kārtas sestdien pakāpās uz 6.vietu, taču izredzes uz uzvaru viņam praktiski ir zudušas.

Sacensības svētdien noslēgsies ap plkst. 15.30, un uzreiz pēc pēdējo dalībnieku finiša „Ozo Golf Club” notiks apbalvošanas ceremonija.

LMT Latvijas amatieru čempionāta rezultāti (pēc 2.sacensību dienas)

Vīrieši

1.Dāvis Puksts (75-72) +3 virs PAR
2.Harijs Bariss (74-83) +13
3.Svens Ermansons (82-81) +19
3.Mārcis Broders (80-83) +19

Sievietes

1.Krista Puisīte (71-72) -1 zem PAR
2.Linda Dobele (77-84) +17
2.Māra Puisīte (77-84) +17

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins, Latvijas Golfa federācijas sabiedrisko attiecību un mediju koordinators