Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Ogilvijs otrreiz uzvar "Accenture Match Play Championship"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ogilvijs otrreiz uzvar "Accenture Match Play Championship"
Džefs Ogilvijs un Pols Keisijs
Foto: AFP

Austrālijas golferis Džefs Ogilvijs otro reizi uzvarējis ikgadējā "Accenture Match Play Championship" turnīrā, finālā viņš ar 4&3 pieveica angli Polu Keisiju. Cīņā par trešo vietu amerikānis Stjuarts Sinks pārspēja angli Rosu Fišeru.

Ogilvijam "Accenture Match Play Championship"ir īpaši veiksmīgs turnīrs – šogad austrālietis trešo reizi pēdējo četru gadu laikā bija iekļuvis finālā. "Accenture Match Play Championship" atšķirībā no tradicionālajiem 72 bedrīšu turnīriem atšķiras ar to, ka tā izspēles princips ir nedaudz savādāks – turnīrs notiek pēc izslēgšanas spēļu principa, proti, katrā spēlē piedalās pa diviem golferiem, uzvar tas, kurš 18 bedrītēs guvis vairāk uzvaru.

Ogilvijs ceļā līdz finālam tika galā ar amerikāni Kevinu Sazerlandu, pēc tam pieveica Japānas pārstāvi Šingo Katajamu, kolumbieti Kamillo Vijehasu un Ziemeļīrijas jauno talantu Roriju Makilroju, bet pusfinālā 16 bedrītēs tika pieveikts arī Stjuarts Sinks no ASV. Ogilvija, kurš "Accenture Match Play Championship" uzvarēja arī pirms trim gadiem, pretinieks finālā bija anglis Pols Keisijs, kuram bija salīdzinoši spēcīgāki pretiniek. Pirmajās divās kārtās gan viegli tika pieveikti austrālieši Ārons Bedelijs un Metjū Gogins. Bet trešajā kārtā Keisijam bija pirmais patiešām spēcīgais pretinieks ''uz papīra'' - 2007.gada čempions zviedrs Peters Hansons, kura uzvarai gan bija nepieciešamas vien 15 bedrītes. ¼ finālā Keisijs vēl pārliecinošāk – 14 bedrītēs tika galā ar amerikāni Šonu O'Heiru, bet pusfinālā viņam pretī stājās vēl viens jaunās paaudzes pārstāvis – anglis Ross Fišers, kurš tika pieveikts 17 bedrītēs.

Finālā, atšķirībā no iepriekšējām kārtām, bija paredzētas 36 bedrītes. Taču tik daudz nebija nepieciešams, jo Ogilvijs uzvaru panāca 33.bedrītes izspēlē, kad bija ieguvis neatspēlējamu četru bedrīšu pārsvaru pret Keisiju. Spēlē par trešo vietu Sinks pieveica Fišeru.

Šogad "Accenture Match Play Championship" turnīram pastiprināta uzmanība tika pievērsta tāpēc, ka tajā startēja trīskārtējais čempions Taigers Vudss, kuram šīs bija pirmās sacensības pēdējo astoņu mēnešu laikā pēc atlabšanas no ceļgala operācijas. Vudsam turnīrs beidzās ar zaudējumu otrajā kārtā.

Visi "Accenture Match Play Championship" uzvarētāji

GadsČempionsValsts
2009.Džefs OgilvijsAustrālija
2008.Taigers VudssASV
2007.Peters HansonsZviedrija
2006.Džefs OgilvijsAustrālija
2005.Deivids TomssASV
2004.Taigers VudssASV
2003.Taigers VudssASV
2002.Kevins SazerlandsASV
2001.Stīvs StrikersASV

Izmantotie resursi:
pga.com
pgatour.com