Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Pasaules ranga līderis Caics uzvar sezonas pirmajā turnīrā Latvijā

Pasaules ranga līderis Caics uzvar sezonas pirmajā turnīrā Latvijā
Atis Sīlis, Edgars Caics un Dmitrijs Košmans
Foto: Vitālijs Skorobogatovs, St.Pēterburga

Septembris ir klāt un tas nozīmē, ka jaunā 2013./2014. gada galda hokeja sezona ir klāt. Un kā jau tas pēdējos gados ir ierasts, tad sezona tiek atklāta Inčukalnā, šoreiz ar Pasaules tūres 5. posmu – Latvia OPEN 2013.

Latvia OPEN turnīrs pirmo reizi notika pagājušajā gadā Ventspilī un arī toreiz tas bija viens no Pasaules tūres posmiem. Šogad Latvia Open ir viens no 19 Pasaules tūres posmiem (kopumā - 19 dažādās pilsētās 13 valstīs Eiropā un Ziemeļamerikā). Pasaules tūrē, līdzīgi kā tenisā, ir seši lielie posmi jeb BIG SIX, no kuriem viens decembrī norisināsies Rīgā.

Sacensībās piedalījās 96 spēlētāji no 5 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Viņu vidū bija arī Pasaules čempions Atis Sīlis un vicečempions Edgars Caics (viņš arī pašreizējais pasaules ranga līderis). Dalībnieki tika sadalīti sešās apakšgrupās balstoties pēc Pasaules reitinga. No katras grupas labākie astoņi (kopā 48) iekļuva finālgrupā, kur cīnījās par 16 vietām izslēgšanas kārtā. Tām kvalificējās veseli 12 mūsu spēlētāji, atlikušās vietas aizpildīja krievu spēlētāji. Labākais no Igaunijas bija Igors Saveļjevs (25. vieta), no Lietuvas – Simonas Pleikys (67. vieta) un vienīgais baltkrievs – Andrei Kniaziuk (62. vieta).

1/4 finālā mūsu un krievu pārstāvniecība saruka tieši uz pusi – 6 latvieši (Edgars Caics, Sergejs Mihejevs, Andris Liepiņš, Gints Lasmanis, Raivis Pukinskis un Atis Sīlis) un 2 krievi (Aleksejs Titovs un Dmitrijs Košmans). Pusfinālam bez problēmām kvalificējās Edgars Caics un Atis Sīlis, kuri sērijās līdz četrām uzvarām savus pretiniekus atstāja sausā. Pārliecinoši uzvarēja arī Dmitrijs Košmans, kas uzvarēja labāko turnīra junioru Andri Liepiņu no Rīgas. Sīvākā cīņa bija starp diviem skrundieniekiem – pieredzējušo Raivi Pukinski, kurš apritē atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma, un junioru Gintu Lasmani. Šajā pārī uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešamas visas 7 spēles, kurās pārāks bija tieši Raivis.

Finālam bez īpašām problēmām kvalificējās Atis Sīlis un Edgars Caics. Pēdējo četru mēnešu laikā šis jau ir trešais viņu savstarpējais fināls liela mēroga turnīros. Iepriekš Pasaules čempionātā (jūnijā) un Pasaules tūres posmā Bergenā (septembra sākumā) uzvaru izcīnīja Atis, tāpēc šoreiz Edgars lūkojās pēc revanša. Iegūstot pārsvaru sērijā ar 2:0 un 3:2 viņš bija tuvu arī trešajai uzvarai, tomēr Caics saņēmās un pārliecinoši uzvarēja atlikušās divas spēles ar 5:1 un 5:1.

Latvia OPEN 2013 – FINĀLS – 21. septembris, Inčukalns

Edgars Caics – Atis Sīlis
Sērijā: 4 - 3
Spēlēs: 2-5; 2-3; 6-2; 2-1 (pag.); 3-7; 5-1; 5-1

Interesanti – lai arī Caics pašreiz ir Pasaules ranga līderis, šī bija viņa pirmā uzvara kādā no Pasaules tūres posmiem kopš 2012. gada aprīļa, kad tika izcīnīta uzvara Prāgā, Čehijā.

Edgars Caics: „Vēlētos pateikties visiem cilvēkiem, kas piedalījās šī lieliskā turnīra organizēšanā, man kā spēlētājam ir ļoti patīkami, ja viss, kas no manis tiek prasīts ir tikai spēlēt, nav jādomā par blakuslietām. Esmu dzirdējis, ka ir skeptiski viedokļi par vēl vienu Pasaules Tūres posmu (Rīgas Kauss jau 10 gadus ir Pasaules Tūres ietvaros – aut.), bet, ja viss ir tik labā organizatoriskā līmenī, ar tik spēcīgu dalībnieku sastāvu kā sestdien Inčukalnā, tad šāds posms nāk tikai par labu mums un mūsu jauno spēlētāju izaugsmei.” Vaicāts, ar ko atšķiras pagājušā gada turnīrs no šī gada, Caics pasmēja: „Galvenais iemesls, kāpēc man Inčukalnā patika labāk ir tas, ka šoreiz finālā ar 4-3 uzvarēju es, nevis Atis.”

Par nākamajiem galda hokeja turnīriem Latvijā: Nākamais galda turnīrs norisināsies 12. oktobrī Ventspilī, kur notiks Latvijas kausa pirmais posms. Sīkāku informāciju par Latvijas kausu var meklēt mājaslapā – www.galdahokejs.lv/lk
Savukārt nākamais Pasaules tūres posms jau pēc nedēļas notiks Ukrainas pilsētā Mariupolē.
Sīkāku informāciju par galda hokeju Latvijā un pasaulē meklējiet Latvijas Galda hokeja federācijas mājaslapā – www.galdahokejs.lv


, 2013-10-02 16:27, pirms 10 gadiem
Vecīts.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.