Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Veterānu galda hokeja izlases līderis Sergejs: "Mēs visi braucam uzvarēt!"

Jau šonedēļ tiks dots starta šāviens Pasaules čempionātam galda hokejā. Uz to aktīvi gatavojas arī Latvijas galda hokeja izlase, arī viens no visilgāk spēlējošajiem galda hokejistiem Sergejs Mihejevs jau kravā somu, lai dotos uz Čehiju un atgrieztos ar medaļām. Turpinot iepazīšanās rakstu sēriju, uzzināsim, kas sportistu piesaistīja sporta veidam agrāk un kāpēc azarts vēl nav zudis.

Sergejs Mihejevs tik tiešām ir viens no vispieredzējušākajiem Latvijas galda hokejistiem, jo turnīros piedalās kopš 2000. gada. Viņš ir piedalījies piecos Pasaules čempionātos un četros Eiropas čempionātos OPEN klasē, kā arī divos Pasaules čempionātos Veterānu klasē, kur ir iekrāta 9. un 10. vieta individuālajās sacensībās, kā arī 3. un 4. vieta komandu sacensībās. Šogad mērķis ir uzlabot šos rezultātus.

Vai Tu ikdienā nodarbojies ar sportu?
Man sports ir ļoti svarīgs. Ikdienā apmeklēju trenažieru zāli.

Vai savā ikdienas dzīvē Tu esi atvēlējis arī laiku galda hokeja treniņiem?
Jā, ik pa laikam es atvēlu laiku arī galda hokeja treniņiem. Treniņi nav bieži, bet tās varētu būt trīs reizes mēnesī.

Tu esi viens no visilgāk spēlējošajiem galda hokejistiem Latvijā. Kas tolaik Tevi ieinteresēja šajā sporta veidā?
Galda hokeju es spēlēju jau no bērnības. Kad man bija 13 - 14 gadi, es cīnījos kopā ar sava tēva kolēģiem šajā sporta veidā. Mani vispār piesaista hokejs. Ļoti cītīgi sekoju līdzi arī lielā hokeja rezultātiem.

Kāds ir iemesls, kāpēc Tu ar šo sporta veidu nodarbojies vēl joprojām?
Galda hokejs ir mans vaļasprieks. Tas ir viens no veidiem, kā es aizpildu un izbaudu savu brīvo laiku.

Vai visu šo gadu laikā ir kas mainījies? Spēlētāju attieksme pret spēli, attieksme vienam pret otru vai arī viss ir tāpat kā agrāk?
Tagad spēles ir pragmatiskākas, kā arī turnīru organizācija ir kļuvusi daudzreiz labāka.

Varbūt ir kāda spēle vai turnīrs, kurš ir palicis atmiņā ar kaut ko īpašu?
Ir daudz turnīru, kuri ir iespiedušies atmiņā. 2002. gadā izcīnīju uzvaru Latvijas čempionātā, esmu uzvarējis arī vairākos Latvijas Kausa posmos. Pēdējais, par ko priecājos, ir šogad iegūtā pirmā vieta Latvijas čempionātā veterānu konkurencē.

Kādām īpašībām, tavuprāt, ir jāpiemīt īstam galda hokejistam?
Īstam galda hokejistam noteikti ir jāpiemīt lielai izturībai un pacietībai, nesalaužamai nervu sistēmai, kā arī labai ne tikai morālajai, bet arī fiziskajai sagatavotībai.

Jau nākamajā nedēļā Tu kopā ar savu komandu startēsi pasaules čempionātā Čehijā. Kādi ir tavi personīgie mērķi? Un par kuru vietu, Tavuprāt, veterānu konkurencē var cīnīties Tava komanda?
Individuālajā turnīrā es vēlētos iekļūt play-off un cīnīties par augstāku vietu. Komandas mērķis noteikti būtu cīnīties par medaļām.

Ko Tu novēli sev, savai komandai un visai Latvijas izlasei cīnoties pasaules čempionātā Čehijā?
Protams, mēs visi braucam uzvarēt, tāpēc vēlos novēlēt visai Latvijas izlasei atvest mājās pēc iespējas vairāk medaļu!


Interviju sagatavoja: Elēna Rācenāja


Iepriekšējie raksti:

- Latvijas izlases sastāvs startam Pasaules čempionātā
- Latvijas sieviešu izlases līdere - Elēna Rācenāja
- Latvijas junioru izlases līdere - Raivis Miglinieks