Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pertija ieguvis UEFA Pro licenci

Pertija ieguvis UEFA Pro licenci
Tamazs Pertija kursu laikā

Viens no labākajiem Latvijā bāzētajiem jaunās paaudzes treneriem, gruzīns Tamazs Pertija, neilgi pirms Ziemassvētkiem nokārtojis UEFA Pro licenci.

UEFA Pro licences (augstākā kvalifikācija treneriem) iegūšanas process ilga 7-8 mēnešus, vairākas reizes apmeklējot kursus. Kulminācija bija šajā nedēļā notikušā eksāmena kārtošana Kijevā, kur pie Pro licences pārsvarā centās tikt bijušās Padomju Savienības treneri, taču bija arī daži censoņi no Vācijas zemākajām līgām. Kā atklāja Pertija, viņa grupā bijis 21 licences kārotājs, bet eksāmenu izturējuši tikai 13.

37 gadus vecais Pertija (starp citu, pirms divām dienām atzīmēja dzimšanas dienu) pagājušajā sezonā vadīja Daugavpils "Daugavu", kas neilgi pēc gruzīna aiziešanas kļuva par Virslīgas līderi un vēlāk izcīnīja bronzas medaļas, un Rīgas "Olimpu", kas izkrita no augstākās divīzijas, pārspēlēs zaudējot Jūrmalas "Spartakam".

Šobrīd Pertija izbauda svētkus un ziemas brīvdienas, bet par trenera karjeras turpināšanu skaidrības neesot. Tai vajadzētu parādīties nākamā gada sākumā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Skuju-Janis
, 2011-12-25 18:47, pirms 12 gadiem
pagrieziens rakstīja: Tagad jātiek par Latvijas izlases treneri
Tak viņš ir guņas farmu kluba treneris!
Ja guņam petroviča vietā būs vajadzīgs aizstājējs ,tad lūk, mēs zinām kurš būs šis aizstājējs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-25 19:34, pirms 12 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Tagad arī Latvijai būs licenzēts futbola toto spečuks. Lietas iet uz augšu. Priecīgus Ziemassvētkus, Gunti!
Shodien jau kož kopā,atzīmē.Nosapņoju ka rīt uzaicinās Gunta preses pārstāvjus Askoldu un Giru.Pēc jaunā gada žurnālā ,,Sports"lasīsim interviju ar Gunti,kur paziņos svaigākos jaunumus par izlases treneri.
Lielā ,,latvieša"Askolda dēls tagad jau ir īsts skontietis.Ar ko arī apsveicam.Ne velti pāris gadus atpakaļ Starkova prēmija tika piešķirta Robertam Uldriķim.
, 2011-12-25 21:34, pirms 12 gadiem
Teiksim nav jau tik daudz Gunta favorīts, bet jāskatās dziļāk, vai Indriksons ir neatkarīgs vecis , kāds vairāk vai mazāk bija pirms 4-5 gadiem, tur arī atbilde, ja Pertiju virzīs izlases trenera amatā, bet sakarā ar izbijušiem Indriksona izdomātiem grēkiem izlases trenera amatam viņš tā kā nederētu
, 2011-12-25 22:21, pirms 12 gadiem
Ja Pertija kļūtu par izlases treneri, tas būtu kārtējais apsmiekls mūsu valstij. Sākumā treneris par spēļu sarunāšanu tiek diskvalificēts uz mūžu , tad diskvalifikāciju atceļ, un beigās viņam vēl iekārto par izlases galveno treneri
, 2011-12-25 22:52, pirms 12 gadiem
Man gan šķiet ticamāk ,ka Pertija iesākumā kļūs vien par Skonto treneri.
Latvijas izlases soliņš viņam vēl par augstu.
, 2011-12-25 23:12, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Man gan šķiet ticamāk ,ka Pertija iesākumā kļūs vien par Skonto treneri.
Latvijas izlases soliņš viņam vēl par augstu.
Ieraksrs CV arī būtu skanīgāks, kā augsne izlases vadīšanai. Raug, aizvedis klubu līdz Latvijas čempionu titulam (kas ar Skonto nemaz nav tik nereāli), tagad varētu trenēt izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-25 23:14, pirms 12 gadiem
Starkovu jau nu gan nevajag uz kārtējo ciklu atstāt. Atkāl spelēs visādi Rubīni un Laizāni spēļu statistikas celšanai. Lai dabūn labāk Grigorčuku.
, 2011-12-25 23:27, pirms 12 gadiem
Apsveicu. Šķiet visai paredzams nākamais solis. Neba jau bez iemesla pērn no Daugavpils Pertiju pārvilināja uz Rīgu... Tagad būs labs ieraksts CV un nākamā darba vieta jau droši vien nojaušama. Sāka ar Olimpu, tagad pakāpsies augstāk - Skonto. Izlasi viņš jau netrenēs (vēl pagaidām), bet Skonto - tas liekas ļoti, ļoti reāli.
, 2011-12-26 09:13, pirms 12 gadiem
Shii licence atlauj trenerim piedaliities totalizatoraa!
, 2011-12-26 10:11, pirms 12 gadiem
Pertija ka specialists ir viens no labakajiem, ja ne pats labakais LV, ar tadiem resursiem salidzinajuma ar parejiem top3 klubiem, dabut bronzu ir liels sasniegums, un liels ieguldijums saja ir tiesi Pertijas...
, 2011-12-26 10:58, pirms 12 gadiem
Kulminācija bija šajā nedēļā notikušā eksāmena kārtošana Kijevā

Starp citu, viņš kādreiz spēlēja arī Ukrainā (R.Dzodzuašvili komandā). Vai tagad viņam nav piedāvājumu no Ukrainas?
, 2011-12-26 11:30, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Starp citu, viņš kādreiz spēlēja arī Ukrainā (R.Dzodzuašvili komandā). Vai tagad viņam nav piedāvājumu no Ukrainas?
Ukrainā? Moldovā gan.
, 2011-12-26 13:36, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Ukrainā? Moldovā gan.
en.wikipedia.org
1995 Temp Shepetovka 4 (0)
Lamins Korrea atzīmē vārtus. Foto: FK Metta

Virslīgas pirmā apļa noslēgumu ievadīs "Mettas" un "Audas" duelis

Šovakar sāksies Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošā kārta. Pulksten 18:00 laukumā dosies "Metta" un "Auda". Tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.