Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Virslīgas klubi, sastāvi, zvaigznes un izredzes

Virslīgas klubi, sastāvi, zvaigznes un izredzes
Ventspilnieku gāšana no troņa būs daudzu klubu prioritāte
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Sestdien ar divām spēlēm startē Latvijas futbola Virslīgas sezona. Pienācis pēdējais brīdis, lai atminētos un piefiksētu tās pārmaiņas, kuras skārušas vienības. Par sastāviem, izredzēm, zvaigznēm, leģionāriem un komandu vidējo vecumu - mūsu nelielajā rakstā.

Šajā nedēļas nogalē startē Latvijas futbola Virslīgas kārtējā sezona. Iepriekšējā gadā čempioni un pārējo godalgu ieguvēji tika noskaidroti vien pēdējās kārtās, kas viennozīmīgi patika visiem futbola cienītājiem Latvijā. Arī šogad cerēsim uz tikpat saistošu un aizraujošu sezonu. Desmit komandas savā starpā izspēlēs četru apļu turnīru, kopumā aizvadot pa 36 spēlēm. Pirmās čempionāta spēles startēs 24. martā, bet sezonai punkts tiks pielikts 10. novembrī.

Arī šogad eksperti galveno favorītu lomu atvēl jau ierastajam četriniekam – „Ventspils”, „Liepājas Metalurgs”, „Skonto” un Daugavpils „Daugava”. Arī portāla Sportacentrs.com redakcijā valda vienprātība, ka medaļas savā starpā dalīs tieši šīs vienības, taču viedoklis par uzvarētāju atšķirās. Daudzi steidz norakstīt tādas vienības kā „Metta/LU”, Rīgas „Daugava”, „Gulbene”, taču arī šie klubi ir gatavi pārsteigt. Īsumā iepazīsimies ar pārmaiņām, kas skārušas vienības starpsezonā.

Ventspils

Pirmais gada fiasko jau ir piedzīvots, jo zaudēta cīņa par Latvijas kausu. Tas gan nemazina komandas ambīcijas, jo mērķis ir triumfēt Latvijas čempionātā. Sastāvs nokomplektēts tā, ka titulu patraucēt iegūt var tikai pretinieku nenovērtēšana. Visās līnijās ir pa augstas klases izpildītājiem. Aleksandram Vlasovam vārtsarga postenī konkurenci sastādīs no Ungārijas atbraukušais Vitālijs Meļņičenko. Aizsardzībā lielākais zaudējums ir Jevgēņijs Postņikovs un viņa partneris Igors Savčenkovs. Viņu vietu ieņems Vitālijs Smirnovs ar Oļegu Timofejevu, kurus papildinās Raivis Hščanovičs. Vislielākās pārmaiņas skārušas vidējo līniju, jo prom devušies Ritvars Rugins, Jevgēņijs Kosmačovs un Oļegs Laizāns. Visiem viņiem bija nozīmīga loma, taču atpakaļ uz Ventspili atbraukušais Maikls Tukura vien ir ko vērts. Pēc zināma pārtraukuma klāt nācis arī aktīvais Igors Cigirlašs, bet jau tā spēcīgo uzbrukumu (atkal sagaidām uzbrūkošu futbolu) papildinās Daniils Turkovs, kuram Ungārijas „ZTE” negāja tik spoži, kā Artjomam Rudņevam.

Komandas galvenais pluss ir dziļais rezervistu soliņš, kas jebkurā laikā var nomainīt pamatspēkus, pastiprinot spēli. Komandā palicis iepriekšējā gada supersnaiperis Vadims Jančuks, garais urugvajietis Federiko Martiness, krievu pussargs Eduards Suhanovs, aizsargs ar Skotijas futbola pieredzi Antons Kurakins. Augstā līmenī sevi alkst pierādīt tikko junioru vecumu pāraugušie spēlētāji. Komanda sezonai gatavojās ļoti cītīgi, aizvadot treniņnometnes Lietuvā un Turcijā. Rezultāti bijuši ļoti labi, taču tas, kā zināms, ne vienmēr garantē panākumus sezonas gaitā. Paskatīsimies, kā klāsies Sergeja Podpalija vadītajai vienībai. Iepriekšējā gadā šis treneris bieži izcēlās ar nesavaldību, šogad būšot labāk. Uz pēcspēles preses konferenci pēc zaudējuma Latvijas kausa izcīņā viņš gan sūtīja savu asistentu. Lai nu kā, uz papīra „Ventspilij” konkurentu nav.

Galvenie ieguvumi: Tukura, Smirnovs, Hščanovičs, Meļņičenko, Cigirlašs.
Nopietnākie zaudējumi: Rugins, Postņikovs, Kosmačovs, Laizāns.
5 zvaigznes: Smirnovs, Tukura, Suhanovs, Jančuks, Martiness.
Leģionāri: 9
Galvenais treneris: Sergejs Podpalijs

Liepājas Metalurgs

Pavisam maz liepājniekiem pietrūka līdz pirmajai vietai 2011. gadā, tādēļ šogad mērķis skaidrs – 1. vieta. Tāds ir arī komandas vadības uzdevums. Runā, ka tā neizpildīšanas gadījumā pārmaiņas 2013. gadā būšot milzīgas... Uzmetam aci komandas sastāvam – jā, uzdevums ir reāli izpildāms, TAČU. Komandas rezervistu soliņš ir pārāk īss tik garam čempionātam, kāds tas būs šogad. Nedod Dievs, ja sāksies traumu epidēmija. Pamatsastāvs gan ir ļoti solīds, pie tam visās pozīcijās. Jāsaka, ka liepājnieki starpsezonā pārmaiņas praktiski neveica, piesaistot klāt tikai vienu leģionāru – aizsargu Mindaugu Baguži. Vidējās līnijas nostiprināšanai klāt nācis Valērijs Afanasjevs, bet aizsardzības – Oskars Kļava. Prom aizgājušie futbolisti nepārprotami bijuši vājāki par klāt nākušajiem. Soliņa dziļumu tas gan nepadziļina.

Vārtos pirmā numura pozīcija atvēlēta Pāvelam Šteinboram, kuram aizsardzībā piepalīdzēs Kļava, Bagužis, Mihadjuks, Krjauklis, Zirnis, Kuzņecovs. Ar šiem futbolistiem principā varētu pietikt pat Latvijas izlases aizsardzības nostiprināšanai. Pussargu līnijā ne mazāk iespaidīgs skats: Tamošausks, Afanasjevs, Prohorenkovs, Soloņicins, Surņins, savukārt viņu piespēles vārtu guvumos pārvērtīs Kalns un Kamešs. Uz maiņu gatavi doties Golovins, Savaļnieks, Askerovs, Hmizs, Gucs, bet tas arī viss. Starpsezonā komandas sekmes pārbaudes mačos bija ļoti mainīgas, bet pirmajā oficiālajā spēlē ar 1:0 pārspēta Daugavpils „Daugava”. Ja nevajās traumas, „Metalurgs” var izrādīt vairāk nekā nopietnu pretestību „Ventspilij”.

Galvenie ieguvumi: Afanasjevs, Kļava, Bagužis
Nozīmīgākie zaudējumi: Kavaļausks, Jemeļins, Vaļskis.
5 zvaigznes: Kļava, Tamošausks, Soloņicins, Afanasjevs, Kalns.
Leģionāri: 3
Galvenais treneris: Vladimirs Osipovs

Daugavpils Daugava

Daugavpils komanda Latvijas čempionāta medaļu izcīnīja pēc 14 gadu pārtraukuma. Šogad klubs cer šo panākumu vismaz atkārtot. Komanda cītīgi sezonai sāka gatavoties jau janvārī, aizvadīja vairāk nekā 20 pārbaudes spēles, pārbaudīja milzīgu skaitu leģionāru, bet, pagaidām, nav skaidrības, vai jaunā trenera Ravila Sabitova vadībā izdosies sasniegt augstu līmeni. Klāt nākuši vairāki ļoti pieredzējuši futbolisti, kuriem būtu jāuzņemas līderu loma – Maksims Rafaļskis, Guntars Silagailis, Sergejs Jašins, Andrejs Streļcovs, Jurijs Mamajevs. Beidzot izdevies atrisināt pirmā vārtsarga problēmu, jo komandai pievienojies Kaspars Ikstens. Lielākās bažas būs par brīvmākslinieka lomu uzbrukumā, jo bez Valērija Afanasjeva šajā ziņā varētu klāties grūti. Uzbrukums papildināts ne pa jokam (Streļcovs, Silagailis), tādējādi tā tik prasās pēc uzbrūkoša spēles stila. Ne bez problēmām, bet sastāvā tika noturēts snaiperis Mamuka Gongadze. Aizsardzībā tornim Georgijam Uļjanovam palīgā nāks tikai nedaudz īsākie Andrejs Ivanovs un horvāts Matija Mihaļs. Šis angļu mēlē runājošais spēlētājs varētu būt viens no sezonas lielākajiem pārsteigumiem. Labajā aizsardzības malā tiek iespēlēts Vadims Logins, bet tikai spēles parādīs, vai šis balsta pussargs spēs tikt galā ar jaunajiem pienākumiem. Standartus turpmāk izpildīšot Jašins un Simonovs, bet, protams, netiks aizmirsts arī veterāns Mihails Ziziļevs, kurš būs galvenais komandas motors. Ja izdosies saspēlēties, „Daugava” var ielauzties cīņā par augstākā kaluma godalgām.

Ieguvumi: Ikstens, Mihaļs, Mamajevs, Rafaļskis, Silagailis.
Zaudējumi: Afanasjevs, Čihradze, Timofejevs, Alans.
5 zvaigznes: Ikstens, Uļjanovs, Ziziļevs, Rafaļskis, Gongadze.
Leģionāri: 9
Galvenais treneris: Ravils Sabitovs

Skonto

Vienas sezonas laikā no pirmās vietas „Skonto” nolaidās līdz ceturtajai, taču komanda ir apņēmības pilna šo situāciju labot. To paveikt varētu traucēt daudzo pamatsastāva spēlētāju aiziešana. Vārtos vairs nav Kaspara Ikstena, kurš pirmā vārtsarga vietu atstājis Māliņam. Aizsardzības centrā nebūs Kaspara Dubras un Vitālija Smirnova, pussargu līnijā iztrūks Fabiņju un Igors Tarasovs, bet vārtus vairs nesitīs Natans Žuniors. Komanda sezonai gatavojās tepat Latvijā, uz siltajām zemēm nemaz nedodoties.

Pirmo reizi Latvijā redzēsim kādu no Panamas futbolistiem, par to kļūstot Hulio Riosam. Aizsardzības stiprināšanai paņemts pieredzējušais Igors Savčenkovs un krievs Aleksandrs Kukanoss. Jāizceļ arī talantīgais maķedonietis Bojans Gjorgijevskis. Savu artavu komandas panākumos var dot gados jaunais bijušais „Olimpa” aizsargs Vjačeslavs Isajevs, kuram bija vairākas labas spēles iepriekšējā sezonā. Pussargu līnijā būs jābalstās uz Aleksandru Fertovu, Alanu Siņeļņikovu, Ruslanu Mingazovu un Minori Sato, bet uzbrukumā uz Kristapu Blanku, Valēriju Šabalu un lietuvieti Tadu Labuku. Uz papīra rīdzinieki atpaliek no pārējiem trīs medaļu pretendentiem, bet visu izšķirs sniegums laukumā.

Ieguvumi: Labuks, Savčenkovs, Kukanoss, Gjorgijevskis.
Zaudējumi: Ikstens, Smirnovs, Dubra, Tarasovs, Žuniors.
5 zvaigznes: Māliņš, Savčenkovs, Fertovs, Siņeļņikovs, Labuks.
Leģionāri: 9
Galvenais treneris: Marians Pahars

FC Jūrmala

Jūrmalnieki iepriekšējā gadā vairākās spēlēs prata pārsteigt, tomēr sezonas izskaņai pietrūka gan spēku, gan arī emociju. Piektā vieta tika nosargāta, bet augstāk tikt nebija reāli. Komandā regulāri mainījās sastāvs, tajā skaitā arī leģionāri. Šogad tādu būs krietni vien mazāk, savukārt pārmaiņu bijis daudz. Vits Rimkus futbola laukumā vairs neatgriezīsies, prom devies viens no gada labākajiem leģionāriem Konstantīns Belovs, no aizsargiem vairs neredzēsim Denisu Sokoļski un Rolandu Krjaukli, zaudējums būs arī Vadima Gospodara došanās prom. Vārtos būs jāmeklē aizvietotājs Pāvelam Naglim, un, izskatās, ka tas ir atrasts – Uzbekistānā un Baltkrievijā pabijušais Pāvels Davidovs.

Visvairāk papildinājumu nāk no jau neeksistējošās „Jūrmalas-VV”, no kuriem spilgtākais ir aizsargs Sergejs Golubevs. Ierindā palicis pieredzējušais Daniels Ola, klāt nācis Staņislavs Pihockis. No „Olimpa” pārcēlies vārtsargs Jānis Krūmiņš, kurš būs labs dublieris Davidovam. Pussargu līniju stiprinās Igors Aleksejevs un Vadims Žuļevs. Sastāvs interesants, bet pietrūkst stabila vārtu guvēja. Galvenais kandidāts labākā snaipera titulam ir madonietis Maksims Daņilovs. Paskatīsimies, kā sevi pierādīs no Krievijas atbraukušie leģionāri. Komanda sezonai gatavojās gan tepat Latvijā, gan Turcijā.

Ieguvumi: Davidovs, Pihockis, Golubevs, Žuļevs, Rečickis.
Zaudējumi: Naglis, Krjauklis, Sokoļskis, Gospodars, Rimkus.
5 zvaigznes: Davidovs, Ola, Žuļevs, Rečickis, Daņilovs.
Leģionāri: 4
Galvenais treneris: Vladimirs Pačko

Jelgava

Sestās vietas ieguvēja „Jelgava” arī šogad nebrauca uz siltajām zemēm, bet gan pārsvarā sacentās ar mūsu kaimiņvalstu pārstāvjiem. Komandas pamatkodolu izdevies saglabāt, klāt piesaistīti arī trīs leģionāri (uz pārbaudēm bija krietni vien lielāks skaits), kuriem tiek atvēlēta vieta pamatsastāvā. Sastāva stabilitāte priecē, kaut gan tāda spēlētāja kā Gints Freimanis došanās prom, protams, ir zaudējums. Nozīmīgākais papildinājums solās būt japānis Rejs Išikava, tāpat no „Ventspils” tiks īrēts Oļegs Žatkins, savukārt aizsardzībā noderēs savulaik par perspektīvo uzskatītais Vadims Gaiļus, kuram beidzot jāatkopjas no traumām.

Divi leģionāri nāk no Lietuvas, un abi ir gados jauni – Mindaugs Grigarāvičs un Deivids Lukošis. Uzbrukums galvenokārt tiks balstīts uz Vladislava Kozlova meistarību, bet pussargu līnijā uz sevi liktās cerības centīsies attaisnot Artis Lazdiņš. Vārtos pirmais numurs joprojām Marks Bogdanovs, bet aizsardzības šefa lomu gatavi uzņemties Jevgēņijs Kazura un Mārcis Ošs. Ar pašaizliedzīgu spēli jelgavnieki var sarūpēt ne vienu vien prieka mirkli saviem atbalstītājiem. To arī novēlam!

Ieguvumi: Išikava, Kļimovičs, Grigaravičs, Žatkins, Gaiļus.
Zaudējumi: Freimanis, Savinovs, Kalniņš.
5 zvaigznes: Bogdanovs, Kazura, Lazdiņš, Žatkins, Kozlovs.
Leģionāri: 3
Galvenais treneris: Dainis Kazakevičs

Gulbene

Pusprofesionāla kluba statuss ir saglabāts, taču tas netraucē arī šogad sastāvam piepulcināt sešus(!) Āzijas futbolistus. Skaidrs, ka šie sakari komandai iet uz „urrā”! Spēlēšana Gulbenē Āzijas futbolistiem dod iespēju noslēgt līgumu ar kādu augstāka līmeņa klubu Eiropā. Izdevīgi abiem, jo vieni iegūst labus futbolistus, bet citi iespējas karjeras izaugsmei. Šogad Gulbenē redzēsim piecus japāņus un vienu dienvidkorejieti. Vietējo spēlētāju pamatkodols ir saglabājies, kas ļauj cerēt uz snieguma uzlabošanos. No pamatvīriem prom devies tikai Kristaps Priedēns. Sezonai futbolisti gatavojās tepat Latvijā.

No plašākam lokam pazīstamajiem vietējiem futbolistiem varētu izcelt Anatolija Maksimenko pievienošanos Vidzemes brigādei. Komandas sastāvs ir stabils, tādēļ šogad prieka mirkļu vajadzētu būt pat vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Arī abi vārtsargi Igors Labuts un Alberts Nikoļskis šogad ir gatavi paveikt brīnumus. Skatīsimies, kādus pārsteigumus 2012. gadā sagādās Mihaila Koņeva vadītais klubs.

Ieguvumi: Maksimenko, Saito, Irie, Jo.
Zaudējumi: Takeda, Priedēns.
5 zvaigznes: Nikoļskis, Korabļovs, Mišins, Hačatrjans, Saito.
Leģionāri: 7
Galvenais treneris: Mihails Koņevs

Daugava Rīga

Jaunizveidoto komandu jau daudzi paspējuši norakstīt, sakot, ka ne uz ko lielu šī vienība nebūs spējīga. Nenovērtējiet par zemu Juriju Popkovu un viņa bāleliņus. Labu futbolistu sastāvā netrūkst, bet cita lieta, ka komanda sezonai pa īstam sāka gatavoties vien pāris nedēļas iepriekš, kad īsti nebija skaidrības par komandas sastāvu un nākotni. Pieteikumā eksjūrmalniekiem ir 22 spēlētāji, starp kuriem ir vairāki skanīgi vārdi. Bijušais izlašnieks Igors Semjonovs, pieredzējušais Volodimirs Meļņiks, Edgars Kārkliņš, Dmitrijs Šiļuks, Deniss Sokoļskis, Skotijā un Kiprā uzspēlējušais Artūrs Vaičulis, rezultatīvais krievs Aleksejs Aleksejevs, Vadims Gospodars, Vitālijs Ziļs, Toms Mežs un Nikolajs Kozačuks. Šie futbolisti, sasniedzot optimālo fizisko kondīciju, var parūpēties par stabilu sniegumu sezonas turpinājumā. Būs interesanti!

Ieguvumi: Aleksejevs, Vaičulis, Kozačuks, Mežs, Gospodars, Sokoļskis, Dzelme.
Zaudējumi: Golubevs, Hščanovičs, Jagodinskis, Šlampe, Leonardo.
5 zvaigznes: Vaičulis, Sokoļskis, Semjonovs, Meļņiks, Kozačuks.
Leģionāri: 4
Galvenais treneris: Jurijs Popkovs

Metta/LU

Klubs, kas iegūs daudzu futbola cienītāju simpātijas ar stabilu komandas pastāvēšanas piramīdu. Vairāku gadu garumā pakāpeniski tika iets uz iekļūšanu Virslīgā, un nu mērķis ir sasniegts. Studenti būs vienīgie, kuriem sastāvā nebūs piesaistīts neviens leģionārs. Lai sekmīgi startētu Virslīgā, bez pieredzējušajiem bukiem gan nevar iztikt. Šī iemesla dēļ komanda pastiprinājās ar Gati Kalniņu, Vladislavs Gabovu, Artūru Biezo, Kristapu Priedēnu, Māri Savinovu. Lai arī lielākā daļa no viņiem ir gados jauni, augstākās līgas pieredzes viņiem netrūkst.

Karjerai punktu pielicis talantīgais Toms Aizgrāvis, bet citi iepriekšējo sezonu līderi palikuši ierindā. Daudziem sekmīgs sniegums šajā sezonā varētu būt kā atspēriena punkts turpmākajai karjerai, tādēļ iedvesmas netrūks. Gatavošanās sezonai noritēja Baltijas jūras krastos. Galvenais pārvarēt starta drudzi un nepārdegt. Lielus brīnumus no „Mettas” neviens negaida, bet cīņu par punktiem un atdevi katrā spēlē gan.

Ieguvumi: Kalniņš, Priedēns, Biezais, Gabovs, Savinovs.
Zaudējumi: Kārkliņš, Aizgrāvis.
5 zvaigznes: Biezais, Gabovs, Pallo, Grāveris, Vapne.
Leģionāri: 0
Galvenais treneris: Andris Riherts

Spartaks

Nomināli „Spartaks”, ņemot vērā iepriekšējās sezonas rezultātus, startē no 10. pozīcijas, taču komandas mērķis ir krietni vien augstāks. Jūrmalniekiem ir pa spēkam paspēkoties pat par vietu labāko pieciniekā. Lai to paveiktu, komandai piesaistīti pieci kolumbieši, divi ganieši, itālis un viens krievs. Daļu publikas piesaistīs pat tikai iespēja pavērot šos daudzos ārzemniekus vienkopus. Tieši uz leģionāriem balstīsies komandas uzbrukuma potenciāls, bet netrūkst arī kvalitatīvu vietējo kadru. No labāk pazīstamajiem vīriem komandu papildinājuši Antons Jemeļins, Pāvels Naglis, Dmitrijs Plukaitis, bet jau iepriekš klubā bija Nauris Bulvītis, Aleksandrs Gramovičs, Romāns Mickevičs, Jevgēņijs Kačanovs. „Spartaks” būs tā vienība, kuru oficiālās spēlēs gribēs redzēt daudzi eksperti, jo tikai tad radīsies īsta skaidrība par tās varējumu.

Par to, ka klubs māk atrast labus leģionārus liecina divi starpsezonas darījumi. Vienu no līderiem Dani izdevās pārdot Krievijas Premjerlīgas vienībai Naļčikas „Spartak”, bet Ezekvels Mena karjeru turpinās Čehijas vienā no labākajiem klubiem „Sigma Olomouc”.

Ieguvumi: Naglis, Jemeļins, Kortess, Diass.
Zaudējumi: Dani, Biezais, Mena.
5 zvaigznes: Naglis, Jemeļins, Bulvītis, Gramovičs, Kortess.
Leģionāri: 9
Galvenais treneris: Oļegs Blagonadeždins

Sportacentrs.com redakcijas viedoklis

VietaKomandaPunkti
1.Ventspils97
2.Liepājas Metalurgs89
3.Daugava (D)81
4.Skonto73
5.Jelgava53
6.Spartaks52
7.Jūrmala37
8.Gulbene29
9.Daugava (R)24
10.Metta/LU15

Jaunākā komanda "Skonto", vecākās - "Daugavai" un "Metalurgam"

Šogad Virslīgā spēlēs ļoti daudz jauno futbolistu. Par to liecina Sportacentrs.com apkopotā vidējā vecuma statistika. Kā izrādās, visjaunākā spēlētāju kopa sapulcināta "Skonto" - vidējais vecums ir tikai 21,5 gadi. Arī ventspilniekiem šis rādītājs ir ļoti zems - 22,2 gadi. Vecākās komandas ir Daugavpilij, Liepājai un Jelgavai, bet arī šajos klubos vidējais vecums nepārsniedz 26 gadus. Jaunākais pieteiktais futbolists ir tikai 15 gadus vecais gulbenietis Mareks Kozlovskis, bet vecākais būs Mihails Ziziļevs, kurš, sākoties sezonai, būs 38 gadus vecs. Būs interesanti!

KlubsVecumsJaunākaisVecākais
Ventspils22.2Svārups (17)Jančuks (29)
Liepājas Metalurgs25.9Vīksna (17)Krucs (36)
Daugava (D)25.9Jermolajevs (19)Ziziļevs (38)
Skonto21.5Rajeckis (17)Savčenkovs (29)
Jūrmala24.3Grigorovs (19)Davidovs (31)
Jelgava25.3Andrejevs (19)Ksenzovs (30)
Gulbene22.8Kozlovskis (15)Nikoļskis (31)
Daugava (R)23.3Bokta (18)Meļņiks (32)
Metta/LU22.6Loginovs (18)Ķikāns (32)
Spartaks22.5Tvumasi (17)Terentjevs (36)

P.S. Spēlētāju vecums aprēķināts uz brīdi, kad sāksies sezona, nevis pēc dzimšanas gada.

Virslīgas leģionāru saimē dominē Krievija, Japāna un Kolumbija

Arī šogad par Latvijas futbola līmeņa celšanu rūpēsies pamatīgs skaits leģionāru. Kā zināms, leģionāru limits Virslīgā joprojām nav atcelts, tādējādi vienlaicīgi uz laukuma nedrīkst atrasties vairāk par pieciem ārzemniekiem, tomēr tas nav traucējis klubiem komplektēt sastāvu ar lielu leģionāru skaitu. Kopumā čempionām pieteikti 57 ārzemju futbolisti, no kuriem tieši viena trešā daļa sastāviem no Krievijas spēlētājiem. Šajā ziņā rekordiste ir Daugavpils „Daugava” – 6 apaļbumbu dzenātāji no mūsu kaimiņvalsts. Aiz Krievijas! seko.... Japāna, Kolumbija! Lūk, kā mainījies Latvijas futbols pēdējās sezonās. Pieci leģionāri būs no Lietuvas, bet tikai četri no Gruzijas. Toties varēsim baudīt arī spēlētājus no tādām valstīm kā Gana, Itālija, Horvātija un pat Panama! Latvijas Futbola federācijas mājaslapa mēģina pierādīt, ka „Ventspilī” būs arī viens rumānis, bet, patiesību sakot, Igors Cigirlašs ir moldāvs.

Klubu leģionāri

KlubsSkaitsValsts
Ventspils9Krievija (4); Nigērija (3); Urugvaja; Moldova
Metalurgs3Lietuva (2); Azerbaidžāna
Daugava (D)9Krievija (6); Gruzija (2); Horvātija
Skonto9Krievija (3); Lietuva (1); Ukraina (1); Turkmenistāna (1); Maķedonija (1); Panama (1); Japāna (1)
Jūrmala4Krievija (3); Nigērija (1)
Jelgava3Lietuva (2); Japāna (1)
Gulbene7Japāna (5); Dienvidkoreja (1); Gruzija (1)
Daugava (R)4Krievija (2); Ukraina (1); Gruzija (1)
Metta/LU0-
Spartaks9Kolumbija (5); Gana (2); Itālija (1); Krievija (1)

Leģionāri pa valstīm

ValstsSkaits
Krievija19
Japāna7
Kolumbija5
Lietuva5
Nigērija4
Gruzija4
Ukraina2
Gana2
Horvātija1
Itālija1
Panama1
Turkmenistāna1
Azerbaidžāna1
Dienvidkoreja1
Moldova1
Urugvaja1
Maķedonija1

Sportacentrs.com novēl visiem futbolistiem, treneriem un stadiona uzturētājiem veiksmīgi un panākumiem bagātu sezonu. Mēs mīlam Virslīgu, mīliet un baudiet to VISI!


, 2012-03-22 21:24, pirms 12 gadiem
Latvijas Futbola federācijas mājaslapa mēģina pierādīt, ka „Ventspilī” būs arī viens rumānis, bet, patiesību sakot, Igors Cigirlašs ir moldāvs.

Vēl ir Tomas Tamošauskas 22.05.1983. 181 80 Lietuva LAT
LFF: SK Liepājas Metalurgs
, 2012-03-22 21:25, pirms 12 gadiem
Un vai ''Daugavai'' nebūs D.Kozlova (šeit LFF: FC Daugava nav)?
, 2012-03-22 21:26, pirms 12 gadiem
Opā, japāņi strauji sāk ieplūst Latvijas futbolā..
, 2012-03-22 21:27, pirms 12 gadiem
Par interesantu sezonu!
, 2012-03-22 21:27, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Un vai ''Daugavai'' nebūs D.Kozlova (šeit LFF: FC Daugava nav)?
nebūs.
Tamošauskam nepareiza pilsonība. Tur ir vēl dažas kļūdas.
, 2012-03-22 21:27, pirms 12 gadiem
Patīkams raksts ar nepacietību gaidu jauno sezonu domāju būs viena no labākajam
, 2012-03-22 21:28, pirms 12 gadiem
Intrigas:

Valērijs Afanasjevs LM sastāvā pret ''Daugavu''.
Maksims Rafaļskis ''Daugavas'' sastāvā pret LM.
Vitālijs Smirnovs ''Ventspils'' sastāvā pret ''Skonto''.
Igors Savčenkovs ''Skonto'' sastāvā pret ''Ventspili''.
, 2012-03-22 21:31, pirms 12 gadiem
4.6. Piesakot leģionāru, katru gadu jāiemaksā biedrības ‘’Latvijas Futbola Virslīga’’ bankas kontā:
- par 5 futbolistiem – 300 LVL par katru;
- par sesto futbolistu – 500 LVL;
- par septīto – 800 LVL;
- par katru nākamo – 1000 LVL.
Spēlētājs (leģionārs) var piedalīties Latvijas Virslīgas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas spēlēs pēc iepriekš minētās apmaksas veikšanas.


''Ventspils'': 9 leģionāri = 4800 LVL
''Daugava'' (D): 9 leģionāri = 4800 LVL
''Skonto'': 9 leģionāri = 4800 LVL
''Spartaks'': 9 leģionāri = 4800 LVL
''Gulbene'': 7 leģonāri = 2800 LVL
''Jūrmala'': 4 leģionāri = 1200 LVL
''Daugava'' (R): 4 leģionāri = 1200 LVL
LM: 3 leģionāri = 900 LVL
''Jelgava'': 3 leģionāri = 900 LVL
''Metta/LU'': 0 leģionāri = 0 LVL

Biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'': 26 200 LVL.
, 2012-03-22 21:36, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: 4.6. Piesakot leģionāru, katru gadu jāiemaksā biedrības ‘’Latvijas Futbola Virslīga’’ bankas kontā:
- par 5 futbolistiem – 300 LVL par katru;
- par sesto futbolistu – 500 LVL;
- par septīto – 800 LVL;
- par katru nākamo – 1000 LVL.
Spēlētājs (leģionārs) var piedalīties Latvijas Virslīgas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas spēlēs pēc iepriekš minētās apmaksas veikšanas.


''Ventspils'': 9 leģionāri = 4800 LVL
''Daugava'' (D): 9 leģionāri = 4800 LVL
''Skonto'': 9 leģionāri = 4800 LVL
''Spartaks'': 9 leģionāri = 4800 LVL
''Gulbene'': 7 leģonāri = 2800 LVL
''Jūrmala'': 4 leģionāri = 1200 LVL
''Daugava'' (R): 4 leģionāri = 1200 LVL
LM: 3 leģionāri = 900 LVL
''Jelgava'': 3 leģionāri = 900 LVL
''Metta/LU'': 0 leģionāri = 0 LVL

Biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'': 26 200 LVL.
Biedrības budžets esot 10 tūkst. Būs labi ienākumi.
, 2012-03-22 21:38, pirms 12 gadiem
Manuprāt šogad komandu sastāvi uz papīra izskatās pat labāk,nekā pērn.Redzēsim ko špīleri rādīs laukumā un pēc 1.riņķa šis tas kļūs skaidrāks.Nezinu,kā ar finansēm Rīgas Daugavai,bet šķiet šis klubs būs virslīgas šī gada vājais ķēdes posms.Tomēr ļoti ceru,ka kļūdos.Mettai arī izskatās būs grūti konkurēt ar pārējām komandām,bet lai veicās!Šogad daudz spēļu,būs interesanti.Autoram sakarīgs apskats.Paldies!
, 2012-03-22 21:40, pirms 12 gadiem
Kas ir TMS menedžeris (tādi pieteikumos ir ierakstīti LM, ''Daugavai'' (D), ''Jūrmalai'', ''Jelgavai'', ''Gulbenei'', ''Spartakam'')?
, 2012-03-22 21:45, pirms 12 gadiem
Sezona būs laba
, 2012-03-22 22:03, pirms 12 gadiem
Vnk smieklīgs rangs. Gulbene un Metta stabili būs daudz augstāk..
, 2012-03-22 22:07, pirms 12 gadiem
WOW, Sporta avižes cienigs raksts.
, 2012-03-22 22:15, pirms 12 gadiem
X6 Yo rakstīja: Vnk smieklīgs rangs. Gulbene un Metta stabili būs daudz augstāk..
daudz augstāk nebus gan, bet mazliet, gan, vienigi var apsteigt Rigas Daugavu... bet tā mettai neparedzu vietu augstaku par 8
, 2012-03-22 22:19, pirms 12 gadiem
Nu šita sezona jau nu izskatas būs viena no pedejo gadu interesantakajam sezona , plus vēl šie eksotiskie leģionāri , nu ar nepacietību gaidu jauno sezonu un plus , protams , par savejiem Gulbeni!
, 2012-03-22 22:20, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Latvijas Futbola federācijas mājaslapa mēģina pierādīt, ka „Ventspilī” būs arī viens rumānis, bet, patiesību sakot, Igors Cigirlašs ir moldāvs.

Vēl ir Tomas Tamošauskas 22.05.1983. 181 80 Lietuva LAT
http://www.lff.lv/lv/virsliga/klubi/liepajasmetalurgs/
Cigirlašam patiešām tagad Rumānijas pase
, 2012-03-22 22:47, pirms 12 gadiem
Varēja sportacentrs sarīkot kādu konkursu !
, 2012-03-22 22:49, pirms 12 gadiem
''Lai nu kā, uz papīra „Ventspilij” konkurentu nav.''

''Ventspilij'' taču jauns vārtsargs, jauni aizsargi, izmaiņas arī pussaru līnijā. Papīrs, bet kā ar saspēlētību?
, 2012-03-22 22:49, pirms 12 gadiem
Šogad tiešām būs interesants čempis. Jācer arī, ka virslīgas organizācija augs un attīstīsies. Veiksmi visiem klubiem!
, 2012-03-22 22:58, pirms 12 gadiem
Jā, un tiešām labs raksts
, 2012-03-22 23:02, pirms 12 gadiem
k44 rakstīja: Jā, un tiešām labs raksts
ja tik labs , tad varēja , tā starp citu, pieminēt kurš šis čempis ir? 1.;18.; 76.?....
Jeb ka Kreipāns ar Andersonu mīl teikt - to jau visi zin un pazīst...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-22 23:04, pirms 12 gadiem
Speciālizlaidums (tieši par Virslīgu): Varenās Kopas ''Futbola Apskata''...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-23 00:13, pirms 12 gadiem
===Vienu no līderiem Dani izdevās pārdot Krievijas Premjerlīgas vienībai Naļčikas „Spartak”,===
a kas ar viņu tālāk notika...tur viņa nav....
ai nu galvenais jau ir pārdot!
, 2012-03-23 00:56, pirms 12 gadiem
Ļoti labs raksts. Sezona būs interesanta, jo daudz jaunu seju komandās, daudz leģionāru, kas varētu pārsteigt. Tādas valstis kā Gana, Itālija, Kolumnija, Panama, piekritīsiet, nav tās izplatītākās spēlētāju pievedējas Latvijas čempionātam. Ventspils un Daugavas sastāvi gandrīz līdzvērtīgi, bet Liepājai par labu varētu strādāt sastāva saspēlētība un nemainība. Skonto ir jauns sastāvs ar potenciālu. Redzēsim, ko Pahars spēs paveikt ar šo komandas modeli. Interesanti sastāvi arī Spartakam, Jelgavai un Gulbenei.

Atklāti sakot, nezinu, ko gaidīt no Daugavas un Mettas. Cerams, ka nebūs peramie zēni.

Par interesantu sezonu!
, 2012-03-23 00:57, pirms 12 gadiem
erred rakstīja: ===Vienu no līderiem Dani izdevās pārdot Krievijas Premjerlīgas vienībai Naļčikas „Spartak”,===
a kas ar viņu tālāk notika...tur viņa nav....
ai nu galvenais jau ir pārdot!
Viņš ir dublieros.
, 2012-03-23 02:49, pirms 12 gadiem
erred rakstīja: ===Vienu no līderiem Dani izdevās pārdot Krievijas Premjerlīgas vienībai Naļčikas „Spartak”,===
a kas ar viņu tālāk notika...tur viņa nav....
ai nu galvenais jau ir pārdot!
viņu ir izīrēja Spartak-Naļčik, pie tam jau 1 spēli Premjerlīgā viņš ir aizvadījis
, 2012-03-23 08:38, pirms 12 gadiem
ļoti gaidīju sezonu un izskatās būs laba sezona ar daudz pārsteigumiem)
, 2012-03-23 10:35, pirms 12 gadiem
Kā būs ar tiesāšanu ? Pagājušo gadu LFF pieņēma kaut kādu smieklīgu ''ētikas kodeksu'', kuru tāpat neviens - ne tiesneši, ne treneri , ne spēlētāji neievēroja. Lamu vārdi , apvainojumi , draudi bija dzirdami vismaz 75% no manis apmeklētajām spēlēm. Kāda jēga pieņemt kaut kādus kodeksus, ja skaidri zināms- tiesneši tāpat būs ''kurli''- lamāt, draudēt un apsaukāt pretiniekus drīkst nesodīti. Ja pagājušo sezonu tiesneši netika galā ar apvainojumiem latviski un krieviski, tad šogad nez vai klusējot spēlēs arī japāņi un kolumbieši . Jāmācās valodas !
, 2012-03-23 10:50, pirms 12 gadiem
šogad laikam jājūt līdzi Metta/Lu. Pat neņemot vēra leģionārus, vislatviskākā komanda.

Stc, kur ir palicis mūžīgais virslīgas klubs JFK Olimps? Esmu kko palaidis garām?
, 2012-03-23 11:03, pirms 12 gadiem
droppy84 rakstīja: šogad laikam jājūt līdzi Metta/Lu. Pat neņemot vēra leģionārus, vislatviskākā komanda.

Stc, kur ir palicis mūžīgais virslīgas klubs JFK Olimps? Esmu kko palaidis garām?
Olimps beidzot izlidoja
, 2012-03-23 11:03, pirms 12 gadiem
Aivars Vanags rakstīja: Kā būs ar tiesāšanu ? Pagājušo gadu LFF pieņēma kaut kādu smieklīgu ''ētikas kodeksu'', kuru tāpat neviens - ne tiesneši, ne treneri , ne spēlētāji neievēroja. Lamu vārdi , apvainojumi , draudi bija dzirdami vismaz 75% no manis apmeklētajām spēlēm. Kāda jēga pieņemt kaut kādus kodeksus, ja skaidri zināms- tiesneši tāpat būs ''kurli''- lamāt, draudēt un apsaukāt pretiniekus drīkst nesodīti. Ja pagājušo sezonu tiesneši netika galā ar apvainojumiem latviski un krieviski, tad šogad nez vai klusējot spēlēs arī japāņi un kolumbieši . Jāmācās valodas !
Jā, būs interesanti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.