Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

FIFA apstiprina: Pasaules kausā būs video atkārtojumi

FIFA apstiprina: Pasaules kausā būs video atkārtojumi
Foto: PA Wire/Scanpix

FIFA padome, kas sastāv no 37 dalībniekiem, Kolumbijas pilsētā Bogotā apstiprinājusi ierosinājumu 2018. gada Pasaules kausa izcīņā Krievijā izmantot tiesneša video asistentus.

"Mums jādzīvo līdzi laikam. Gribam tiesnešiem dot visus rīkus, lai viņi varētu pieņemt labākus lēmumus, un Pasaules kausā tiek pieņemti paši svarīgākie lēmumi," teica FIFA prezidents Džanni Infantīno. "Nav normāli, ka 2018. gadā ikviens savā dzīvojamajā istabā dažas sekundes pēc epizodes zina, ka tiesnesis ir pielaidis kļūdu, bet pats arbitrs to nezina."

Pirmoreiz video atkārtojumi tika izmēģināti Pasaules klubu kausā, kas norisinājās 2016. gada decembrī, un testēšana turpinājās arī pagājušajā vasarā, kad Krievijā notika Konfederāciju kauss. No nākamās sezonas atkārtojumi būs ikdiena Spānijas un Francijas čempionātos, kamēr Vācija un Itālija tos izmanto jau tagad. Savukārt Anglija negrasās ķerties pie jaunieveduma, bet Čempionu līga oficiāli paziņojusi, ka arī nākamajā sezonā tiesnešiem nebūs iespēja savus lēmumus izvērtēt vēlreiz.

"Sākumā biju noskaņots skeptiski, taču bez pamēģināšanas nav iespējams uzzināt, ko sistēma dod. Bez atkārtojuma tiesnesis svarīgu kļūdu var pieļaut reizi trīs spēlēs. Ar atkārtojumu skaitlis ir krietni sarucis – ņemot par pamatu mūsu veiktās pārbaudes, viena svarīga kļūda tiek pielaista reizi 19 spēlēs," teica Infantīno. Tiesa, futbola pasaulē par atkārtojumu nepieciešamību joprojām tiek lauzti šķēpi.

Tā gan nav vienīgā noteikumos veiktā izmaiņa. Pasaules kausā komandām, kuru spēle nonāks līdz pagarinājumam, būs atļauts veikt vienu papildus spēlētāju maiņu. Tāpat tehniskajai zonai būs tiesības komunicēt un saņemt datus no citām vietām, lai palīdzētu treneriem labāk pildīt pienākumus.

Izmantotie resursi:
FIFA Council decides on key steps for the...
VAR: Video assistant referees will be used at...


, 2018-03-17 11:23, pirms 6 gadiem
Beidzot.....un ja vēl atkārtotu Ronaldu līdaciņas,kad pretinieks atrodas no viņa 2metru attālumā....
, 2018-03-17 11:29, pirms 6 gadiem
Ļoti labi,tagad lielie simulanti,kuri pēc elpas pūtiena pakausī krīt kā nopļauti,vairs nevarēs cerēt uz 11m pendelēm
, 2018-03-17 11:34, pirms 6 gadiem
Un Itālijai piešķirtās pendeles...
, 2018-03-17 12:17, pirms 6 gadiem
Ronaldu šis par sliktu nāk, nevarēs vai vārtīties ap zālāju, lai cerētu ka būs pendele.
Galvenais lai šie video atkārtojumi nenojauc spēli, ja velkas ilgi skatoties atkārtojumu, tad tas tikai sakropļo spēli. Piemērām bundeslīgā cik esmu redzējis ļoti čakarējas viņi., it kā video tiesnesis ir, kurš nemaz izrādās nepilda savu funkciju, ja pēc tam galvenais skatās video monitorā epizodi. Tas ir galīgi garām.
Slēpts komentārs: RENO MARKS
Slēpts komentārs: RENO MARKS
, 2018-03-17 12:47, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Ronaldu šis par sliktu nāk, nevarēs vai vārtīties ap zālāju, lai cerētu ka būs pendele.
Galvenais lai šie video atkārtojumi nenojauc spēli, ja velkas ilgi skatoties atkārtojumu, tad tas tikai sakropļo spēli. Piemērām bundeslīgā cik esmu redzējis ļoti čakarējas viņi., it kā video tiesnesis ir, kurš nemaz izrādās nepilda savu funkciju, ja pēc tam galvenais skatās video monitorā epizodi. Tas ir galīgi garām.
Kāpēc par sliktu?Pret viņu jau kādu laiku ari tīrus 11m nedod,jo tiesnesis domā,ka viņs flopo
, 2018-03-17 12:57, pirms 6 gadiem
Aleluja, futbols beidzot lēnā tempā ieiet 21. gadsimtā!
, 2018-03-17 13:05, pirms 6 gadiem
Nu tad beidzot, kādreiz taču akmens laikmetam ir jānoslēdzās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kefirgalva
, 2018-03-17 14:12, pirms 6 gadiem
Beidzot
, 2018-03-17 14:39, pirms 6 gadiem
Kefirgalva rakstīja: Ak, cik žēl, futbols arī zaudēs savu skaistumu.
simulēšana un negodīga spēle ir skaistums? Labais vecīt.
, 2018-03-17 14:40, pirms 6 gadiem
RENO MARKS rakstīja: PK 2018 buus Anglijaa
Kas tev kaiš?
, 2018-03-17 14:41, pirms 6 gadiem
york89 rakstīja: Kas tev kaiš?
pret bortu atsities. Nekas traks, ar laiku pāries.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-17 16:30, pirms 6 gadiem
Jā un Vācija vairs nevarēs tik vienkārši nopirkt spēles tiesnešus!
https://www.youtube.com/watch?v=o5Q...

https://www.youtube.com/watch?v=6R2...
, 2018-03-17 16:49, pirms 6 gadiem
, 2018-03-17 23:07, pirms 6 gadiem
Kimberley rakstīja: simulēšana un negodīga spēle ir skaistums? Labais vecīt.
Jā, kad skatīsies spēles tev tā viss neliksies. Varēsi pēctam atvemt savus vārdus. FUTBOLS IR UN BŪS SKAISTS TIKAI BEZ JEBKĀDIEM VIDEO P*DARIEM UN VISĀDĀM PAUZĒM UN EXTRA TIESNEŠIEM!
, 2018-03-18 02:26, pirms 6 gadiem
Kefirgalva rakstīja: Jā, kad skatīsies spēles tev tā viss neliksies. Varēsi pēctam atvemt savus vārdus. FUTBOLS IR UN BŪS SKAISTS TIKAI BEZ JEBKĀDIEM VIDEO P*DARIEM UN VISĀDĀM PAUZĒM UN EXTRA TIESNEŠIEM!
Jā, un ieskaitīti vārti pēc 1m aizmugures, vai neesošas pendeles iedošana nemaz neizbojā spēles prieku? Tu esi dīvains, bez tam, drīzāk pauzes veido spēlētāju bezjēdzīgā vārtīšanās zālājā un simulēšana!
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.