Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rakels: "Par mani interesējas arī citi Ekstraklases klubi"

Rakels: "Par mani interesējas arī citi Ekstraklases klubi"
Deniss Rakels
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas U21 izlases uzbrucējs Deniss Rakels sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka nebēdā par to, ka šoreiz nav izsaukts uz pieaugušo izlasi un ka ir gatavs palīdzēt komandai gaidāmajās atlases cikla spēlēs. Tāpat Rakels neslēpa, ka par viņu ir interese no citiem klubiem un ka ziemā viņš varētu arī nonākt kādā citā vienībā.

"Neesmu apbēdināts par to, ka neesmu izsaukts. Marians Pahars sacīja, ka lielajā izlasē gaidāmas pārbaudes spēles, tāpēc man un arī Vitālijam Jagodinskim vajag palīdzēt U21 izlasei, kuras pēdējie rezultāti kvalifikācijas turnīrā nav pārāk spoži," teica Deniss Rakels. "To, ka šoreiz esmu U21 izlasē, nevis pieaugušo valstsvienībā, uztveru pilnīgi normāli."

Pēdējā laikā Rakels klubā ir sācis spēlēt krietni regulārāk, taču sezonas sākumā ne tikai netika pie vārda, bet bieži vien arī netika iekļauts komandas pieteikumā. "Konkurence par vietu sastāvā vienmēr ir liela, tāpēc tas nebija galvenais iemesls. Droši vien nebiju savā labākajā sportiskajā formā - ja būtu labā formā, tad jau netiktu turēts uz soliņa un tiktu vismaz pie dažām minūtēm laukumā."

Par spīti spēļu prakses trūkumam, Rakels vienalga tika saukts uz pieaugušo izlasi. "Izsaukums uz izlasi nebija pārsteigums, jo Pahars jau jūlijā pateica, ka augustā tikšu izsaukts. Pats sākums izlasē nebija viegls, jo komandā biju gandrīz pats jaunākais, bet pamazām iejutos un pēc tam viss bija kārtībā. Pahars labi zina mani, un mums ir ļoti labas attiecības. Man patīk izlases spēles stils - moderns, uzbrūkošs. Droši vien arī skatītājiem patīk skatāmais futbols," teica Rakels.

Vasarā Rakels atrādījās Anglijas "Championship" kluba "Brighton&Hove Albion" sistēmā, kurā ir arī Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko. "Šo iespēju izkārtoja Pahars. Taču citādi nevarētu teikt, ka man vasarā būtu bijusi ļoti liela vēlme pamest Ļubinas "Zaglebie"," sacīja Rakels, kuram līgums ar klubu ir spēkā līdz sezonas beigām. Rakels apstiprināja, ka, netiekot pie vārda sezonas sākumā, jau bija doma, ka ziemā varētu būt jāmeklē cita komanda, taču šādu iespēju neizslēdz joprojām: "Par mani ir visai liela interese, arī no citiem Polijas Ekstraklases klubiem. Tāpēc nevar izslēgt, ka ziemā parādīšos citā komandā."

2011.gada pirmajā pusē Rakels jau debitēja Ekstraklasē, tomēr nākamās divas sezonas īrē pavadīja Katovices GKS, kas spēlēja pēc spēka otrajā līgā. "Neteiktu, ka starp līgām ir jūtama līmeņa atšķirība. Tas drīzāk varētu attiekties uz ažiotāžu un to, kas notiek ap spēlēm - vēl vairāk skatītāju un daudz lielāka mediju uzmanība. Protams, ir arī komandas, kas ļoti atšķiras - piemēram, Varšavas "Legia" un citas," teica Rakels.

Šobrīd "Zaglebie" ar 13 punktiem 16 spēlēs Ekstraklasē ir priekšpēdējā vietā un septembra beigās komandā notika treneru maiņa. Rakels gan piebilda, ka sniegums nav tik slikts kā rezultāti un ka brīžiem vienkārši trūkstot veiksmes. "Zaglebie" uzdevums esot iekļūt labāko astotniekā, kas šobrīd ir astoņu punktu attālumā. Iepriekš Ekstraklasē jau spēlēja Artis Lazdiņš, bet šosezon līgā parādījušies arī citi Latvijas futbolisti - brāļi Višņakovi un Pāvels Šteinbors. "Ar Višņakoviem bieži sazināmies, arī ar Šteinboru sarakstījāmies. "Liepājas metalurgā" kopā kļuvām par Latvijas čempioniem, un nedaudz palīdzu viņam sadzīves jautājumos."


, 2013-11-12 17:52, pirms 10 gadiem
atceros kaa vins veel Liepaaja kapaja bija jaunais talansts,taa pat ka Lukjanovs no skonto laikiem,beigaas ciks vien sanaca.
, 2013-11-12 18:07, pirms 10 gadiem
Abi ar Karašausku agrāk bija lielie talanti, nākotnes cerības un abi vienlaicīgi laikam nogāja no ceļa. Bet vēl ir laiks, Verpakovskis atvērās 24 gados, vēl pāris gadi ir lai savāktos.
, 2013-11-12 18:17, pirms 10 gadiem
biedza22 rakstīja: atceros kaa vins veel Liepaaja kapaja bija jaunais talansts,taa pat ka Lukjanovs no skonto laikiem,beigaas ciks vien sanaca.
nav ne pirmais un ne pēdējais.Tas pats Blanks..tik agri sāka spēlēt Skonto un izlasē,gan traumas,gan citas lietas un čiks vien bij.
, 2013-11-12 19:43, pirms 10 gadiem
Rakelu grib extraklases klubs Urjupinskas "Šlang".
, 2013-11-12 21:01, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: Abi ar Karašausku agrāk bija lielie talanti, nākotnes cerības un abi vienlaicīgi laikam nogāja no ceļa. Bet vēl ir laiks, Verpakovskis atvērās 24 gados, vēl pāris gadi ir lai savāktos.
ja vien tu zinātu kā Rakels vienbrīd dzēra un tusēja pa Vecrīgu. Vājprātā! Vienbrīd čalim tā bija sakāpis galvā,pats jutās kā planētas labākais futbolists. Vecrīgā dzēra līdz rītam, blatoja,meklēja kašķi, bet pats bija tāds siers,ka vienmēr sameklējot kašķi sauca savus lielākos draugus palīgā,lai tie iet kauties! Arī ar Karašausku kopā tusēja pēc labākajiem "tagad vai nekad" baša izlases čaļu paraugiem.
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-12 23:09, pirms 10 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: ja vien tu zinātu kā Rakels vienbrīd dzēra un tusēja pa Vecrīgu. Vājprātā! Vienbrīd čalim tā bija sakāpis galvā,pats jutās kā planētas labākais futbolists. Vecrīgā dzēra līdz rītam, blatoja,meklēja kašķi, bet pats bija tāds siers,ka vienmēr sameklējot kašķi sauca savus lielākos draugus palīgā,lai tie iet kauties! Arī ar Karašausku kopā tusēja pēc labākajiem "tagad vai nekad" baša izlases čaļu paraugiem.
Tusē visi. Kad hokejisti atlaiž un pēc tam tam lec ūdenī, tad neviens nebļauj.
, 2013-11-12 23:24, pirms 10 gadiem
anjo rakstīja: Tusē visi. Kad hokejisti atlaiž un pēc tam tam lec ūdenī, tad neviens nebļauj.
Vispār domāju, ka "atlaist" drīkst tikai tie, kam ir mega talants, jo viņiem viss padodas vieglāk. Pārējim ir jārukā kā kārtīgiem nūģīšiem (protams ja grib kautko sasniegt). Tākā, piemēram, Balotelli. Uzvedas kā dunduks, bet tāpat bombī. Viņš var atļauties. Arī Ozoliņš varēja atļauties. Visiem pārējiem ir jābūt pareiziem kā Irbe, ja negirb palikt mūžīgi perspektīvie
, 2013-11-13 00:53, pirms 10 gadiem
Ja turpinās tikt pie spēles laika Zaglebie, kas ir diezgan iespējams, jo citi uzbrucēji līdz šim nav spēlējuši diez ko spīdoši, varbūt, ka nav vērts nekur prom skriet. Ja jāturpina sildīt beņķis, tad, protams, labāk komandu nomainīt. Pareizi Pahars darīja, ka šoreiz deva Rakelu Kazakeviča rīcībā, būs ar Karašausku atkal labs duets. Arī Jagodinskim labāk spēlēt U-21, kamēr vēl gadi ļauj nekā sēdēt lielajā izlasē uz beņķa bez reālām cerībām vismaz šobrīd tikt laukumā. Arī Šabalu varēja U-21 šoreiz piespēlēt, jo tiem svarīgi mači priekšā. Uzgrieztu pret īriem un angļiem ar Verpakovski un Višņakovu priekšgalā, Turkovs uz maiņu.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
38

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.