Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Nīderlandes fani pārdod biļetes un dodas mājup

Nīderlandes fani pārdod biļetes un dodas mājup
Nīderlandes fani Harkovā ir lielā vairākumā

Šodien pēdējā iespēja aizķerties Eiropas čempionātā ir Nīderlandes izlasei. Tieši Nīderlandes fani Harkovā ir vispamanāmākie, jo to skaits pārsniedz 10 tūkstošus. Skaidrā vai iereibušā stāvoklī, bet tie ir vienkārši lieliski, kalpojot par paraugu citu valstu atbalstītājiem.

Turpinām mūsu lielisko blogu sēriju no Ukrainas. Šoreiz vairāk uzzināsiet par to, kā fano par savu komandu holandieši, kā arī Ukrainas līdzjutēji, kuri panākumu pār Zviedriju atzīmēja ar lielu blīkšķi. Bija sajūta, ka iegūts Pasaules Kauss.

"Dāmas un kungi, viss ir kartībā! Polijas izstāšanās no finālturnīra čempionāta gaitu neietekmē, jo Ukraina turpina cīņu par titulu. Harkovā uzmanības centrā gan ir Nīderlandes fani. Šeit holandiešu armijas skaits pārsniedz 10 tūkstošus - apmēram 12500. Viņi bija ļoti vīlušies pēc zaudējuma Vācijai, nosaucot to par bezjēdzīgu sniegumu. Daļa no viņiem pārdeva savas biļetes un devās uz mājām. Kopumā, jāsaka, ka ļoti mierīgi fani. Fanu zonā regulāri dominē tieši oranžā armija. Pirms pirmās spēles viņi pārpildīja fanu zonu, taču es biju patīkami šokēts. Biju domājis, ka viņi varētu būt diezgan agresīvi, taču nekā! Ļoti, ļoti labvēlīgi, pozitīvi, atsaucīgi cilvēki. Arī situācijās, kad alkohols patērēts lielā daudzumā. Fani nāk, bildējas ar vietējiem iedzīvotājiem. Ļoti atsaucīgi reaģē uz vietējā DJ liktajiem pasaules hītiem. Atstājot fanu zonu, pasakās apsargiem un brīvprātīgājiem.

Kā jau minēts iepriekš, daļēju fanu zonas menedžēšanu un kultūrprogrammas dienas laikā (kad savas spēles aizvada Nīderlande) uzņemas Nīderlandes Futbola federācija. Spēles dienā nīderlandieši tiek kārtīgi uzkurināti un izklaidēti ar no Holandes atbraukušo mākslinieku starpniecību. Pēc tā seko kopējs gājiens uz stadionu. Nīderlandes fani izceļas ar oriģināliem tērpiem un pretīmnākošu noskaņu, kas ir ļoti patīkami.

Kad tiek gūti vārti, uz skatuves tiek izšauts mini salūts. Ļoti priecē, ka fanu zonā padomāts par visām dalībkomandām. Pirms katras spēles vietējā mākslas akadēmija un sponsori nodrošina vairākus cilvēkus, kuri stilistiski ir apģērti tieši to valstu simbolos, kuras šajā dienā aizvada savas spēles. Patīk, ka tēli ir ar humoru. Protams, šie jaunieši ir viens no populārākajiem kopbilžu objektiem fanu zonā.

Vietējie mākslinieki iejutušies francūžu ādā

Pilsētā būtībā visam čempionātam tiek pievērsta maza uzmanība. Tieši parasto iedzīvotāju vidū. Kaut gan ir daļa aktīvāku pilsoņu, kuri cītīgi seko līdzi visām čempionāta spēlēm. Pie tam interesanti ir tas, ka arī sievietes gados aktīvi piedalās diskusijās, it īpaši veikalu pārdevējas! Ierastā pasaules prakse darbojas arī Harkovā - daudzi vietējie ir pametuši pilsētu čempionāta laikā.

Tagad redzam arī zviedrus

Kā jau minēju iepriekš, apsardzes darbinieki savā profesionalitātē ir zemā līmenī. Dari, ko gribi, nes, ko gribi. Protams, ja māki. Ar katru dienu ir jūtams progress, taču fajeri fanu zonā ik pa laikam parādās. Vēl jāpiebilst, ka apsargi ir ļoti rupji. Tikai VIP zonā strādā profesionāļi. Cits līmenis, cita attieksme - ļoti atsaucīgi, izpalīdzīgi, saprotoši. Un ar labu humora izjūtu.

Runājot par vietējiem faniem, nevaru nepieminēt, ka fanu zona ir pārpildīta, kad spēlē vietējā izlase. Ļoti aktīvi vietējie atbalsta savu komandu, dziedot visas spēles laikā. Kopsummā ap 50 tūkstošiem cilvēku ierodas fanu zonā Ukrainas maču laikā. Kad tika uzvarēta Zviedrija, visu nakti nerimās svinēšana. Mašīnās logi bija atvērti, jo stikls traucētu tiem daudzajiem faniem, kuri bija nokārušies ar valsts karogu. Protams, neiztika bez dziedāšanas. Radās sajūta, ka Ukraina iekļuvusi Pasaules Kausa finālā. Likās, ka ar 7:0 uzvarēta Brazīlija. Milzīgi svētki Harkovā! Fanu zonā "fajeri" tika dedzināti nepārtraukti, pie tam apsargi neko nedarīja, lai to novērstu.

Ukrainā sava izlase tiek mīlēta

Īpašas ovācijas izpelnījās vietējā kluba "Metalist" izcilais spēlētājs Marko Devičs, kad viņš devās laukumā uz maiņu. "Metalist" viņš gan vairs nespēlēs, tomēr līdzjutēji viņu joprojām ļoti mīl. Atbalsts bija vienkārši fantastisks, sajūtas bija kā stadionā. Patīkami, ka nebija novērojamas nekādas nekārtības, kaut gan bija arī cilvēki ar neofašistiskiem simboliem. Ukrainā viss notiek!"


, 2012-06-17 21:33, pirms 12 gadiem
jā, mums jau ar te pilns ar tiem saucamajiem "faniem", kuri pēc kādas neveiksmīgas spēles nolamā visus un "brauc mājās". varētu padomāt, ka tos var saukt par faniem.
, 2012-06-17 21:57, pirms 12 gadiem
velti,Nīderlande 1:0 vadībā
, 2012-06-17 22:13, pirms 12 gadiem
Guntars 19 rakstīja: velti,Nīderlande 1:0 vadībā
Ko tas maina? Šobrīd spēlē starp Vāciju un Dāniju ir 1:1, kas nozīmē to, ka tieši šīs abas izlases soļo tālāk. Portugāle un Nīderlande aiz strīpas, bet viss vēl var mainīties.
, 2012-06-17 22:16, pirms 12 gadiem
Guntars 19 rakstīja: velti,Nīderlande 1:0 vadībā
Lūk, Ronaldo panāk izlīdzinājumu spēlē. Pie šīs situācijas - Vācija un Portugāle soļo tālāk.
, 2012-06-17 22:57, pirms 12 gadiem
Turpinām mūsu lielisko blogu sēriju no Ukrainas. Šoreiz vairāk uzzināsiet par to, kā fano par savu komandu holandieši, kā arī Ukrainas līdzjutēji, kuri panākumu pār Zviedriju atzīmēja ar lielu blīkšķi. Bija sajūta, ka iegūts Pasaules Kauss.
lielisko : D
, 2012-06-18 01:37, pirms 12 gadiem
Labi ka pardeva biletes un aizbrauca.Sogad Niderlande izskatas bezzobaina uzbrukumos.
, 2012-06-18 02:54, pirms 12 gadiem
vahtanidis rakstīja: Labi ka pardeva biletes un aizbrauca.Sogad Niderlande izskatas bezzobaina uzbrukumos.
nevis uzbrukumos,bet gan aizsardzībā un balsta pussargu jomā,nesanāca īsts balans starp aizsardzību un uzbrukumu
, 2012-06-18 11:06, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: nevis uzbrukumos,bet gan aizsardzībā un balsta pussargu jomā,nesanāca īsts balans starp aizsardzību un uzbrukumu
Aizsardzība ļoti vāja, bet arī uzbrukums nebija tāds, kādu mēs to gaidījām. Tik daudz iespēju, bet realizācija švaka. Pārāk individuāla spēle no Robēna. Jāmaina treneris.
, 2012-06-18 14:58, pirms 12 gadiem
raivisss rakstīja: jā, mums jau ar te pilns ar tiem saucamajiem "faniem", kuri pēc kādas neveiksmīgas spēles nolamā visus un "brauc mājās". varētu padomāt, ka tos var saukt par faniem.
ko tu pļūtī! Ja būtu nedaudz painteresējies zinātu, ka Nīderladei šī spēle bija pēdējā, un kāda jēga NL faniem palikt un fanot par citu valsts komandu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.