Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kiprieši Maltā grauj ar 8:0, igauņi neuzvar Luksemburgā, Islandei lielā diena

Kiprieši Maltā grauj ar 8:0, igauņi neuzvar Luksemburgā, Islandei lielā diena
Epizode no spēles starp "Tauras" un "Den Haag"
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītas pirmās UEFA Eiropas līgas atlases cikla otrās kārtas spēles. Latvijas leģionāru Dmitrija Borisova un Vitālija Rečicka pārstāvētais "Tauras" savā laukumā uzņēma Nīderlandes ADO "Den Haag". Lietuvas klubs otrā puslaika sākumā izvirzījās vadībā un nokļuva vairākumā, taču spēles beigu daļā veiksmīgāki tomēr bija viesi, kas ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet pēdējās sekundēs arī izrāva laimīgu uzvaru – 3:2. Rečickis savainojuma dēļ nespēlēja, bet Borisovs laukumā pavadīja visu maču. Par lielākajiem pārsteigumiem parūpējās Islandes klubi, kas sagrāva Slovākijas "Žilina", kā arī nospēlēja neizšķirti ar Portugāles "Nacional".

"Tauras" izlaiž no rokām uzvaru pret nīderlandiešiem

Pirmie būtiskie notikumi Lietuvā norisinājās jau pirms spēles sākuma. Lietuvā ieradās paprāvs pulks "Den Haag" līdzjutēju, kuriem pievienojās arī vairāki simti Varšavas "Legia" fanu, kuriem ar holandiešiem ir draudzīgas attiecības. Kopumā par agresīvu uzvedību un atrašanos reibuma stāvoklī tika aizturēti vairāk nekā 50 viesu komandas fanu. Jau ar pirmajām sekundēm "Den Haag" piederēja liels pārsvars gan laukumā, gan tribīnēs. Holandieši izveidoja vairākus vārtu gūšanas momentus, vienreiz nokļuva arī aci pret aci ar "Tauras" vārtsargu, tomēr Oleksandrs Borisenko savus pienākumus pildīja teicami.

Pirmā puslaika beigu daļā spēle izlīdzinājās, un pēc paviršas aizsarga piespēles teju arī guva vārtus. Tomēr 56.minūtē mājinieki (spēle gan notika Kauņā, nevis "Tauras" ierastajā mājvietā) izvirzījās vadībā, turklāt holandieši saņēma dubulto sodu - pendele un noraidījums. Taču arī mazākumā viesiem piederēja liels pārsvars, un jau pavisam drīz varēja izlīdzināt rezultātu – divreiz glāba Borisenko. 71.minūtē holandiešiem beidzot uzsmaidīja veiksme, un Lekss Immers pielaboja vārtos spēcīgu partnera piespēli – 1:1!

"Den Haag" prieki gan bija īsi. Drīz pēc spēles atsākšanās holandietis Redžilio Zēdorfs ar lielisku sitienu no distances ieraidīja bumbu augšējā vārtu stūrī – 2:1! Pēc deviņām minūtēm pie 11m soda sitiena jau tika viesi. Lai arī tiešu draudu vārtiem nebija, Vigantis Zubavičus, kurš pirmajā vārtu guvumā nespēja kavēt Immeru, nogāza savu pretspēlētāju, un Immers panāca 2:2. Pēc vārtu guvuma jau aktivizējās lietuvieši, taču vārtu gūšanas iespēju nebija.

Šķita, ka spēle noslēgsies ar neizšķirtu. Kompensācijas laika ceturtās minūtes beigās bumba pēc neveiksmīgas standartsituācijas atkal nonāca pie "Den Haag" vārtsarga, taču holandiešiem izdevās izveidot pēdējo uzbrukumu. Viesi atrada spraugu "Tauras" aizsardzības labajā flangā, un pēc piespēles gar vārtiem Toms Sirevičus neveiksmīgi ieraidīja bumbu savos vārtos. Tiesa, ja aizsargs nepārtvertu piespēli, uzbrukums, visticamāk, tāpat noslēgtos ar precīzu sitienu. Pēc izspēles no centra skanēja beigu svilpe, un "Den Haag" izdevās mazākumā izraut laimīgu uzvaru. Dmitrijs Borisovs, kurš šovakar bija vienīgais spēlējošais Latvijas leģionārs, darbojās aizsardzības labajā malā un laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Leišiem un igauņiem bālas sekmes

Tikmēr citi Baltijas klubi cīnījušies neizšķirti. Lietuvas "Sūduva" savā laukuma uzņēma Zviedrijas "Elfsborg". Ilgi uz rezultāta tablo dega divas nulles, bet 78.minūtē viesiem beidzot izdevās gūt vārtus. Ja "Tauras" mača beigu daļā izsēja visu sūri, grūti pelnīto, tad "Sūduva" četras minūtes pirms beigām izglābās un izcīnīja vismaz neizšķirtu – 1:1. Savukārt Igaunijas "Levadia" izbraukumā nespēja pieveikt Luksemburgas "Differdange" – 0:0.

Pārsteigumu netrūkst

Fiksēti arī vairāki pārsteidzoši iznākumi. Piemēram, Azerbaidžānas "Qarabaq" Fēru salās ieradās izteiktas favorītes statusā un jau 11.minūtē izvirzījās vadībā. Tomēr salinieki izglābās mača pēdējā minūtē – 1:1. Tuvu lielam pārsteigumam bija Sanmarīno "Juvenes/Dogana", kas mājās uzņēma Maķedonijas "Rabotnički". Aptuveni 15 minūtes pirms beigām Sanmarīno klubs palika mazākumā, un 86.minūtē "Rabotnički" izrāva uzvaru – 1:0.

Jāatzīmē, ka pazīstamais Anglijas "Fulham" viesojās Ziemeļīrijā un, par spīti tam, ka pirmā guva vārtus, mazāk nekā 20 minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 1:1. Tomēr tad 75.minūtē Bobijs Zamora panāca 2:1, bet vēl pēc divām minūtēm londonieši realizēja pendeli. Savukārt vakara pārliecinošāku uzvaru guva Kipras AEK, kas izbraukumā ar 8:0 pazemoja Maltas "Floriana". Tā ir graujošākā uzvara izbraukumā Eirokausos kopš 2007.gada jūlija, kad Norvēģijas "Brann" ar tādu pat rezultātu devās prom no Velsas.

Par lielāko pārsteigumu parūpējās Islandes klubs "KR", kas savā laukumā ar 3:0 sagrāva nu jau bijušo Artūra Zjuzina Slovākijas klubu "Žilina". Kaut ko tādu neviens nebija gaidījis... Vērts piebilst, ka slovāki spēli pabeidza desmit vīru sastāvā. Lielo islandiešu dienu noslēdza cita valsts kluba "FH" neizšķirts savu skatītāju priekšā pret portugāļu "Nacional" - 1:1. Edgara Portnoja pārstāvētais Rumānijas klubs "Gaz Metan" viesos ar 0:1 piekāpās "KuPs", bet Edža netika pieteikts spēlei. Daugavpils "Daugavas" pārdarītāja "Tromso" pirmo maču ar ungāru "Paks" viesos noslēdza cerīgi - 1:1.

Smagi turpina klāties poļu klubiem ("Jagiellonia", piemēram, nepārvarēja Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtu). „Slask” Vroclavā Skotijas ceturto spēcīgāko komandu „Dundee” sagaidīja ar milzīgu fanu atbalstu. Pirmajā puslaikā tieši mājinieki vairāk kontrolēja bumbu, kā arī vairāk uzbruka, taču ielauzties soda laukumā viņiem izdevās reti, toties tālsitieni bija ļoti bīstami. Pašās puslaika beigās Diass ar neliela rikošeta palīdzību bija ļoti tuvu vārtu guvumam, taču viesu vārtsargs ar pirkstu galiņiem bumbu atvairīja. Uz to „Dundee” atbildēja ar nerealizētu izgājienu viens pret vienu (vārtsargs) vienā no pretuzbrukumiem. Kopumā pirmais puslaiks bija visnotaļ skatāms, taču trūka vārtu guvumu. Arī otrā puslaika ievadā poļi izveidoja divus pusmomentus (atkal labi darbojās vārtsargs), bet vienīgie vārti tika gūti 75. minūtē, kad precīzs bija divas minūtes iepriekš laukumā uznākušais Voskamps - minimāla "Slask" uzvara ar 1:0.

SpēleRezSpēleRez
Shakhtyor (Kazahstāna) – St.-Patricks (Īrija)2:1Olimpi (Gruzija) – Irtysh (Kazahstāna)1:1
Śląsk (Polija) – Dundee Utd (Skotija)1:0Rad (Serbija) – Olympiakos Volou (Grieķija)0:1
KuPS (Somija) – Gaz Metan (Rumānija)1:0Flamurtari (Albānija) – Jablonec (Čehija)0:2
Iskra-Stal (Moldova) – Varaždin (Horvātija)1:1Tauras (Lietuva) – ADO Den Haag (Nīderlande)2:3
Rudar (Melnkalne) – Austria (Austrija)0:3TPS (Somija) – Westerlo (Beļģija)0:1
Sant Julia (Andora) – Bnei Yehuda (Izraēla)0:2Minsk (Baltkrievija) – Gaziantepspor (Turcija)1:1
Örebro (Zviedrija) – Sarajevo (Bosn. un Herc.)0:0Vålerenga (Norvēģija) – Mika (Armēnija)1:0
Ferencváros (Ungārija) – Aalesund (Norvēģija)2:1Häcken (Zviedrija) – Honka (Somija)1:0
Anorthosis (Kipra) – Gagra (Gruzija)3:0Floriana (Malta) – AEK (Kipra)0:8
Maccabi Tel Aviv (Izraēla) – Khazar (Azerbaidžāna)3:1Llanelli (Velsa) – Dinamo Tbilisi (Gruzija)2:1
Sūduva (Lietuva) – Elfsborg (Zviedrija)1:1Olimpija (Slovēnija) – Bohemians (Īrija)2:0
Differdange (Luksemburga) – Levadia (Igaunija)0:0Tirana (Albānija) – Spartak (Slovākija)0:0
TNS (Velsa) – Midtylland (Dānija)1:3Vaduz (Lihtenšteina) – Vojvodina (Serbija)0:2
EB (Fēru salas) – Qarabağ (Azerbaidžāna)1:1Paks (Ungārija) – Tromsø (Norvēģija)1:1
Kecskemét (Ungārija) – Aktobe (Kazahstāna)1:1Željezničar (Bosn. un Herc.) – Sheriff (Moldova)1:0
Juvenes/Dogana (Sanmarīno) – Rabotnički (Maķedonija)0:1Vllaznia (Albānija) – Thun (Šveice)0:0
Metalurg (Maķedonija) – Lokomotiv (Bulgārija)0:0Glentoran (Ziemeļīrija) – Vorskla (Ukraina)0;2
Crusaders (Ziemeļīrija) – Fulham (Anglija)1:3Domžale (Slovēnija) – Split (Horvātija)1:2
KR (Islande) - Žilina (Slovākija)3:0FH (Islande) - Nacional (Portugāle)1:1

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-15 00:17, pirms 13 gadiem
armeniem arii labs nosaukums: MIKA (relax)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-15 00:52, pirms 13 gadiem
uz kuru pāri iet Ventspils?
, 2011-07-15 00:55, pirms 13 gadiem
ok, izrādas rīt izloze.
, 2011-07-15 01:55, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: Un Bulikins neiesita? :O
Vinsh jau shkjiet, ka taisaas uz Krieviju atpakalj, nebija speelei pat pieteikts
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.