Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.

Pēc neizšķirta 1:1 Marseļā, pirmo pieteikumu uz iekļūšanu Eiropas līgas finālā atbildes spēlē veica "Atalanta" uzbrucējs Ademola Lukmens, kurš no soda laukuma līnijas izdarīja sitienu vārtsargam nepatīkamā trajektorijā. Nigērijas izlases uzbrucēja raidītā bumba iespurdza vārtu apakšējā stūrī, izvirzot Itālijas komandu ne tikai spēles, bet arī sērijas vadībā.

Otrā puslaika ievaddaļā Mateo Rudžēri lieliskā manierē izspēlēja sieniņu ar pirmo vārtu autoru Lukmenu. Pats Rudžēri nonāca sitiena pozīcija un trieca bumbu vārtu labajā augšējā stūrī, ar 2:0 ieliekot stingrus pamatus "Atalanta" panākumam.

Ķirsīti uzvaras kūciņai uzlika Els Bilals Turē, kurš spēles pēdējā uzbrukumā aizmuka pa kreiso flangu un raidīja bumbu "Marseille" vārtos, nokārtojot 3:0 atbildes spēlē un 4:1 divu maču summā. Līdz ar to "Atalanta" nokārtoja došanos uz finālspēli Dublinā, kur Džanpjero Gasperīni trenētā Bergamo komanda centīsies Itālijai atvest pirmo Eiropas līgas titulu kopš 1999. gada, kad turnīrā uzvarēja "Parma".

Bundeslīgas jaunā čempione Leverkūzenes "Bayer" bez uztraukuma soļoja pretī Eiropas līgas finālam līdz pirmā puslaika noslēdzošajām minūtēm, kad Džonatans Tahs savā soda laukumā nogāza irānieti Sardau Azmūnu. Leverkūzenes komandas aizsargs tika sodīts ar dzelteno plāksteri, bet "Roma" pussargs Leandro Paredess aukstasinīgi raidīja pendeli vārtu vidū, divu spēļu summā sadeldējot vāciešu pārsvaru līdz vieniem vārtiem.

Vācieši stindzinošu ūdens šalti sejā saņēma 65. minūtē, kad savā soda laukumā pilnīgi nevietā roku bumbai pretī pastiepa čehu uzbrucējs Adams Hložeks. Neapšaubāma spēle ar roku, kas lika spēles arbitram otro reizi nozīmēt uz "Bayer" vārtiem 11 metru soda sitienu. Šoreiz Paredess sita kreisajā apakšējā stūrī, panākot 2:0 un neitralizējot Vācijas čempionu uzvaru Romā. Divu spēļu summā līdzsvars.

Nepilnas desmit minūtes līdz pamatlaika beigām veiksme uzsmaidīja arī "Bayer" vienībai. Pie vāciešu izpildītā stūra sitiena bumba izlidoja cauri "Roma" vārtsarga Mile Svilara rikām un atsitās pret aizsarga Džanlukas Mančīni augumu. Itālim nebija laika noreaģēt, ļaujot bumbai iespurgt romiešu vārtos. Ar spēles rezultātu 1:2 "Bayer" atguva vadību divu spēļu summā - 3:2.

Tāpat kā "Atalanta" arī "Bayer" pielika punktu atbildes spēlei ar vārtu guvumu kompensācijas laika izskaņā. "Roma" nogulēja Josipa Stanišiča izrāvienu pa labo malu. Horvāts caur flangu devās iekšā soda laukuma vidū un ar spēcīgu sitienu panāca 2:2, kas ar 4:2 divu maču summā deva Bundeslīgas čempioniem biļeti uz Dublinu, kur Leverkūzene lūkos pievienot otro triumfu Eiropas līgā savam 1988. gadā izcīnītajam titulam.

UEFA Eiropas līga, pusfināla atbildes spēles

SpēleRezultātsVārtu guvējiSērijā
Bayer Leverkusen (Vācija) – Roma (Itālija)2:2 (0:1)Stanišičs 90'+7 - Paredess 43' (11m) 66' (11m) Mančīni 82' (s.v.)4:2
Atalanta (Itālija) – Marseille (Francija)3:0 (1:0)Lukmens 30' Rudžēri 52' Turē 90'+54:1

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/


, 2024-05-10 00:13, pirms 2 nedēļām
Plusā Olympiacos izliek Aston Villa bez variantiem Konferences līgā... jeb kāpēc Premjerlīga šogad tā kā pakaļā spēlē
, 2024-05-10 00:19, pirms 2 nedēļām
Neverlusen! Vamos
, 2024-05-10 00:24, pirms 2 nedēļām
Skatījos Bayer, Alonso gribēja šo spēli novadīt ar rezervistiem....pie 0:2 nācās laist laukumā līderus un atkal izspruka no zāģa 2:2....fantastika!...tikai jādomā, ka ja būtu Vircs un co jau pamatā, tad līdz 0:2 nenonāktu...jau pirmajā puslaikā sabērtu trīs
, 2024-05-10 00:37, pirms 2 nedēļām
manu komentāru izdzēsa, jo tur bija rupjības, bet nu jā, šoks bija diezgan,atkal izlīst no zāģa kompensācijas laika pašā galotnē... tā kome, tur ir kaut kas...
, 2024-05-10 05:50, pirms nedēļas
dakots rakstīja: Skatījos Bayer, Alonso gribēja šo spēli novadīt ar rezervistiem....pie 0:2 nācās laist laukumā līderus un atkal izspruka no zāģa 2:2....fantastika!...tikai jādomā, ka ja būtu Vircs un co jau pamatā, tad līdz 0:2 nenonāktu...jau pirmajā puslaikā sabērtu trīs
Kāda fantastika nu aizvadīs piemēram viņu perfektu sezonu , vispār bez zāģiem.. KO tas dos.nākam sezon šādas haļavas vairs nebūs...
, 2024-05-10 08:02, pirms nedēļas
tas kas notiek šosezon ar bayer, zinātnieki pētīs vēl gadiem, tā kā datorspēlē - spēle ar čītiem
, 2024-05-10 08:05, pirms nedēļas
dakots rakstīja: Skatījos Bayer, Alonso gribēja šo spēli novadīt ar rezervistiem....pie 0:2 nācās laist laukumā līderus un atkal izspruka no zāģa 2:2....fantastika!...tikai jādomā, ka ja būtu Vircs un co jau pamatā, tad līdz 0:2 nenonāktu...jau pirmajā puslaikā sabērtu trīs
Romai jau arī visi labākie nevarēja spēlēt, Divala palika malā uzreiz, Spinacolas vietā bija jālaiž Zeļevskis, kas bija ļoti vājš vakar.
, 2024-05-10 10:41, pirms nedēļas
zaxx rakstīja: Kāda fantastika nu aizvadīs piemēram viņu perfektu sezonu , vispār bez zāģiem.. KO tas dos.nākam sezon šādas haļavas vairs nebūs...
tur jau tā fantastika, ka tas ir šobrīd...un pēc tam vairs nebūs nekad...tas kā Gēte Faustā - cik fantastisks šis brīdis! (manā brīvā izteiksmē)...nu, kā pagājušo gadu "Napoli", kuri gan pašā finišā nolūza un ČL nepaņēma...te tiešām interesanti - vai izturēs un paņems 3 kausus!
, 2024-05-10 10:46, pirms nedēļas
kasagrande rakstīja: Romai jau arī visi labākie nevarēja spēlēt, Divala palika malā uzreiz, Spinacolas vietā bija jālaiž Zeļevskis, kas bija ļoti vājš vakar.
Doma bija, ka labākos nelaida laukumā nevis ka ir traumētie...nu Bayer bez Virca šobrīd nav tas...interesanti, ka Go3 komentētājs Marks kaut ko runāja par Virca kā Zelta bumbas pretendentu...nu, manuprāt, par maz vēl izreklamēts....varbūt kaut kāda vienošanās Alonso ar vācu izlasi, lai saglabātu viņu līdz EURO2024 veselu...un ja fričiem izdosies izšaut, tad būs jauna megazvaigzne
, 2024-05-10 13:42, pirms nedēļas
dakots rakstīja: tur jau tā fantastika, ka tas ir šobrīd...un pēc tam vairs nebūs nekad...tas kā Gēte Faustā - cik fantastisks šis brīdis! (manā brīvā izteiksmē)...nu, kā pagājušo gadu "Napoli", kuri gan pašā finišā nolūza un ČL nepaņēma...te tiešām interesanti - vai izturēs un paņems 3 kausus!
Tak neklausos to ZAXX, viņš 80% iekomentē pilnīgāko sū*u ar tādu pašparliecinātību, it kā viņam būtu taisnība un viņš būtu pasaules naba!
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.