Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Freimanis: "Nevajag sodīt futbolistus, jo darījām visu, ko varējām"

Freimanis: "Nevajag sodīt futbolistus, jo darījām visu, ko varējām"
Gints Freimanis
Foto: Austris Auziņš, www.jelgavasvestnesis.lv

"Jelgavas" kapteinis Gints Freimanis pēc zaudējuma Jeruzalemes "Beitar" (0:3) un izstāšanās no UEFA Eiropas līgas sarunā ar latviešu žurnālistiem komentēja spēli un aizvadīto Eirokausu kampaņu.

- Tavā sejā lasāms liels nogurums. Kas ir pirmais, kas nāk prātā pēc spēles?
- Žēl, ka ielaidām tos ātros vārtus. Tie ļoti spiež uz sirdi. Ja būtu noturējuši tās pirmās 15-20 minūtes, tad domāju, ka būtu bijis pavisam citādi. Tā notiek. Šodien darījām visu, ko varējām. Vienmēr gribas vairāk, bet mēs esam tur, kur esam.

- Vai šo spēli var raksturot kā bezcerīgu?
- (Domā) Nezinu…No malas, protams, ir labāk redzams, vai tā bija bezcerīga vai kā. Daudziem futbolistiem šāda spēle bija pirmoreiz. Ir jāmāk tikt galā ar visu to pūli – paši redzējāt, kas tur darījās. Kā jau teicu pirms tam, ir jāmāk no tā izvilkt enerģiju sev, nevis pazaudēt koncentrēšanos, kaut kur aizskatīties. Domāju, ka tas arī izšķīra. Uzskatu, ka mums uzbrukumā nav sliktu spēlētāju.

- Jau teici par ātrajiem vārtiem, kuros epicentrā biji tieši tu. Tavuprāt, tur bija pendele?
- Tagad tā nevaru pateikt. Man liekas, ka nebija, jo viņš tāpat bumbu nebūtu dabūjis – to savāca Kaspars [Ikstens]. Par tādām [epizodēm], manuprāt, pendeles nedod.

- Bet kontakts bija?
- Varbūt viņš pats kaut kā uzkrita uz kājas, varbūt. Nezinu – jāskatās video. Bet bija pārāk daudz cilvēku, viņš kaut kā negaidīti izmeta cauri, un es vairs nepaspēju. Varbūt vajadzēja būt nedaudz tuvāk – pēc kara visi gudri.

- Kāds bija spēles plāns – tieši uzbrukuma darbībās? Kas nenostrādāja?
- Nenostrādāja tas, ka mēs mēģinājām vidū taisīt kaut kādas saspēles. Par to arī bija strikti pateikts, ka nevajag darīt. Tur viņi tās bumbas uzreiz savāca. Vajadzēja vairāk spēlēt caur malām, mainīt malas. Un, mainot malas un ātrāk iemetot malās, mums arī kaut kas mazliet izveidojās. Centrā taisījām bumbas atņemšanu un uzreiz mēģinājām spēlēt ar mazām piespēlēm, taču, viss, viņi uzreiz bumbu atņēma. Tāds arī bija plāns – nespēlēt centrā vispār. Kā saka, tā bija dead [mirusī] zona – tajā nespēlēt.

- Vai šī spēle nesabojās kopējo labo iespaidu par Eiropas līgas sezonu?
- Domāju, ka nē. Nebija tā, ka izgājām un padevāmies. Katrs darīja, ko varēja. Nezinu, vai jāsoda futbolisti. Zinu, ka daudzi droši vien sāks kaut ko teikt, ka, rekur, amatieri, "Jelgava" u.t.t., bet mēs vismaz cenšamies spēlēt futbolu. Domāju, ka jāper ir tie, kuri mums ir mācījuši spēlēt futbolu, nevis mūs, jo es to esmu darījis no vislabākās sirdsapziņas. To, ka varbūt nevaru iedot piespēli, prasiet no pagātnes cilvēkiem. Nevis no manis.

- Tev ar "Jelgavu" šī bija trešā Eirokausu sezona. Vai "Beitar" arī bija stiprākā komanda, pret kuru spēlēts? Vai tomēr "Rosenborg"?
- Arī tas pats "Slovan", uzskatu, bija spēcīgāks. Un "Rosenborg", protams, no visām šīm bija spēcīgākā.

- Pareizi sapratu, ka "Slovan", tavuprāt, bija spēcīgāks nekā "Beitar"?
- Domāju, ka jā. Vienīgi, "Beitar" bija organizētāka komanda. Katram no viņiem bija savs uzdevums, un viņi to arī izpildīja.

- Kā bija spēlēt šādā atmosfērā?
- Man patīk. Lūk, no tās es vienkārši katru sekundi laukumā ķeru kaifu. Un mani tā iedvesmo.


, 2016-08-05 07:15, pirms 8 gadiem
Skaidrs ,ka darījāt ko varējāt,bet apgalvojums,ka vārtsargs būtu pirmais pie bumbas,nevis pretinieka uzbrucējs nekam neder,jo ja ir pārkāpums soda laukumā, un video no visiem rādītiem atkārtojumiem to apliecināja,tad ir vienpadsmitmetru soda sitiens.Tas pat nav apspriežams.Nekas,gan jau noskatīsies spēles video,domās pavisam savādāk un ne tikai par to neveiksmīgo epizodi spēles sākumā.
, 2016-08-05 08:18, pirms 8 gadiem
Nav jau obligāti jāper tikai tie. kuri mācīja spēlēt. Varbūt vaina pašā: par maz individuālā darba, par maz talanta....Ne jau visi spēj lidot kosmosā.....
, 2016-08-05 09:22, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Nav jau obligāti jāper tikai tie. kuri mācīja spēlēt. Varbūt vaina pašā: par maz individuālā darba, par maz talanta....Ne jau visi spēj lidot kosmosā.....
Galīgi aplam, kungi. Cilvēks runā pēc spēles uz emocijām, atdevis visu. Pie Latvijas futbola sistēmas un ātrumiem nav daudz labāku spēlētāju, pašlaik izlasē savā pozīcijā Gints ir otrais. Ja sistēma, metodika un "apmācība" būtu augstākā līmenī, augstāk būtu arī Latvijas futbols un izlase. Tagad ir ar ko salīdzināt, no kā mācīties un visu uzlabot. Ņemam to labāko no Islandes un Izraēlas. Jā, un kā Ventspilī un Jelgavā var nebūt laukuma apgaismojuma? Atmest ar roku un netiekties turpmāk uz Eirokausiem? Tiecamies uz to, ka katrā no minētajām pilsētām ir 3. kategorijas stadions, lai valsts čempionāts nav jāaizvada skolas laukumā tikai uz sintētikas, kā Mettai. Metta jau pierādījusi, ka sākoties dabīgā laukuma sezonai, viņi vairs nevar turēt līdzi. Nedrīkst pieļaut arī tādu nacionālā stadiona smirdīgi sintētisko projektu. Problēmu, mācību, darāmā daudz. Iesēdusies vecajo padome stūrē galīgi garām. Domājam, darām.
, 2016-08-05 09:58, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Gintam, vakar bija viens no tiem, kas tiešām ar visu sirdi kapājās līdz galam!!!
Lai gan vakardienas spēle bija neliela vilšanās tieši izpildījuma ziņā, tomēr paldies par lielisko Eirokausu sezonu Jelgavai!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-05 12:12, pirms 8 gadiem
Pendele bija šaubīga, jo divcīņas tuvplānu nemaz neparādīja. Vispār vakar sanāca tāds Slovan spēles spoguļattēls, jo arī tajā viss sākās ar šaubīgu pendeli, tikai mums par labu. Vienalga- liels paldies Jelgavai! Iegūtā pieredze nekur nepazudīs un futbolistiem gribēsies kko līdzīgu atkārtot arī nākamgad. Lai veicas!
, 2016-08-05 14:09, pirms 8 gadiem
VILIBALD! Vaina vispirms jāmeklē sevī, nevis vainīga sistēma, apgaismojums,metodika,stadioni u.t.t. Grīva uzvarēja olimpiādi pēc treniņiem šķūnī. Laiks Tev saprast krievu klasiķa Gorkija teicienu: raždjonij piķ, ebatj ņe možet....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-05 18:58, pirms 8 gadiem
kada ir talantu atlase valsti ?? ne tuvu ne visi raujas spelet fuzi .. kadas ir atlases iespejas ..laukos viens sikais 10 gadigs ta spele fuzi , pipec .. prieks skatities .. tikai piespeles isti nedod .. Bet kads agents vinu pamanis ?? Skuju!!! Jo vini nebrauc un neskatas ka kurs spele pagalmos .. un ne katra skola ir iespeja treneties fuzi kaut elementara limeni.. NAV SPECIGAS SISTEMAS, NAV KONKURENCES, NAV SPECILASITU .. IR TIKAI LFF UN DIKTATORS! Ja neesi pilseta, tad ir auzas , bet istie dimanti ne vienmer pasi atradis iespeju tikt lidz juvelierim.
, 2016-08-06 00:09, pirms 8 gadiem
Taisnība, bet to pašu jau gan var teikt par gandrīz jebkuru sporta veidu gandrīz jebkurā valstī: laukos līdz augstam līmenim neuztrenēsies, ja gribi sportā profesionalizēties, jāpārceļas uz pilsētu vai katru dienu jābrauc uz pilsētu trenēties (varbūt izņemot dažus ļoti specifiskus sporta veidus, piem., soļošanu).
, 2016-08-07 22:37, pirms 8 gadiem
PROTAMS ATBILDIBU NOVELT IR VIEGLĀK UZKADU CITU UN PASAM SIET KA PAT VAINIGS NESMU...TAD JAU VAR SIST GARAM TUKSIEM VARTIEM UN TEIKT KA MAN NEIEMACIJA TRAPIT VARTIS NESMU VAINIGS

ERTA POZICIJA
Lionas "Olympique" futbolistes pēc iekļūšanas UEFA Čempionu līgas finālā. Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

Lionas "Olympique" sasniegusi pusi no Sieviešu Čempionu līgas fināliem

UEFA Sieviešu Čempionu līgā astoņas reizes triumfējusī Lionas "Olympique" sasniegusi 11 no turnīra 22 fināliem, šodien pusfiāla otrajā kaujā pieveicot (2:1) Parīzes "Saint-Germain".
"Barcelona" futbolistes pēc uzvaras UEFA Čempionu līgas pusfinālā. Foto: Barça Femení

"Barcelona" dāmas saimnieko "Stamford Bridge" stadionā un sasniedz ČL finālu

UEFA Čempionu līgas finālā ceturto gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējo sešu sezonu laikā spēlēs "Barcelona" sieviešu komanda, kura pusfināla otrajā kaujā izbraukumā pārspēja (2:0) Londonas "Chelsea".
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".