Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mančestras "United" bez Ibrahīmoviča cīņā par Eiropas līgas finālu

Mančestras "United" bez Ibrahīmoviča cīņā par Eiropas līgas finālu
Žuzē Morinju
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Kamēr Amsterdamas "Ajax", vakar ar 4:1 savā laukumā sagraudama Lionas "Olympique", jau ar vienu kāju ir UEFA Eiropas līgas finālā, otra ceļazīme tiks sadalīta starp Spānijas klubu "Celta" un Mančestras "United". Spēles sākums Bigo paredzēts plkst. 22:05 pēc Latvijas laika.

Abas komandas Eiropas līgu sāka grupu turnīra fāzē, un abas savā grupā ieņēma tikai otro vietu. Mančestras "United" izcīnīja 12 punktus un apsteidza Roterdamas "Feyenoord" un Luhanskas "Zorya", bet priekšā palaida Stambulas "Fenerbahce". Savukārt "Celta" tika pie deviņiem punktiem, atpaliekot no "Ajax" un aiz sevis atstājot Ljēžas "Standard" un Atēnu "Panathinaikos". Izslēgšanas spēlēs "United" pieveica "St.-Etienne" (3:0, 1:0), "Rostov" (1:1, 1:0) un "Anderlecht" (1:1, 2:1 pagarinājumā), savukārt "Celta" apspēlēja Doņeckas "Shakhtar" (0:1, 2:0 pagarinājumā), "Krasnodar" (2:1, 2:0) un "Genk" (3:2, 1:1).

Eiropas līgas uzvarētāja iegūs arī ceļazīmi uz nākamās sezonas Čempionu līgu. Ja "United" ar 65 punktiem 34 spēlēs Premjerlīgā ieņem piekto vietu un tikai par punktu atpaliek no Mančestras "City", saglabājot labas izredzes arī caur līgu iekļūt Čempionu līgā, tad "Celta" šādu izredžu vairs nav. Galisijas klubs ar 44 punktiem 34 mačos ir vien 11. pozīcijā, un līdz izkrišanas zonai tam ir tuvāk nekā līdz labāko četriniekam. "Celta" nav uzvarējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas un zaudējusi pēdējos trīs mačos – pret "Real Betis" (0:1), "Sevilla" (1:2) un Bilbao "Athletic" (0:3). Savukārt "United" nav zaudējusi 11 spēlēs pēc kārtas (6-5-0, vārti 16:5), tiesa, pēdējās divās cīnījās neizšķirti – 0:0 Mančestras derbijā un 1:1 pret "Swansea".

Mančestras grands tiek uzskatīts par Eiropas līgas favorītu, tomēr "United" izredzes ievērojami sašķobījušas traumas – sezona beigusies uzbrukuma līderim Zlatanam Ibrahīmovičam, savainoti arī Markoss Roho un Lūks Šo. Toties ierindā atgriezusies virkne spēlētāju, tomēr nav skaidrs, vai un cik daudz viņi varētu šovakar spēlēt. Turklāt nevar izslēgt, ka zem jautājuma zīmes esošie spēlētāji tiks pietaupīti svētdienas izbraukuma cīņai pret Londonas "Arsenal".

Savukārt "Celta" nebūs aizsarga Planasa un uzbrucēja Džuzepes Rosi, kurš neilgi pēc "hat-trick" iedzīvojās kārtējā smagajā savainojumā. Uzbrukuma līdera lomu joprojām pilda Jago Aspass, kurš Spānijas čempionātā guvis 17 vārtus un snaiperu tabulā atpaliek tikai no tādām zvaigznēm kā Lionels Mesi, Luiss Svaress un Krištianu Ronaldu. Pirms trim gadiem Aspass pārcēlās Angliju, kad viņu par vairāk nekā desmit miljoniem eiro nopirka "Liverpool", taču Premjerlīgā spānis sāka vien piecas spēles un vārtus tā arī neguva.

Mančestras "United", kas vēsturiski ļoti slikti spēlējusi Spānijā, Eirokausos izbraukumā pret spāņu klubiem uzvarot vien divos no pēdējiem 22 mačiem, vēl nekad nav triumfējusi Eiropas līgā vai UEFA kausā. "Nedomāju pārāk daudz par potenciālo sasniegumu," sacīja galvenais treneris Žuzē Morinju. "Zinu tikai to, ka "United" kā klubs šo trofeju vēl nekad nav ieguvis. Būtu lieliski noslēgt šo loku un sacīt, ka esam ieguvuši visas iespējamās trofejas. Ar tik lielām savainojumu problēmām tas mums būtu liels sasniegums."

Tikmēr "Celta" galvenais treneris Edvardo Beriso sacīja, ka negrasās šovakar sēdēt aizsardzībā: "Mančestras "United" ir viens no lielākajiem klubiem pasaulē, un vienīgais veids, kā to uzveikt, ir palikt uzticīgiem savai identitātei un spēlēt no visas sirds. Mums jābūt godīgiem pašiem pret sevi. Mani spēlētāji ir nobrieduši un progresējuši neticamā ātrumā, un viņi šovakar būs ļoti pārliecināti par saviem spēkiem. Šī ir spēle, kuru redzēt vēlas katrs "Celta" fans."

UEFA Eiropas līga, pusfināli

SpēleRez./LaiksVārtu guvēji
Ajax – Lyon4:1 (2:0)Traorē 25' 71' Dolbergs 34' Juness 49' – Valbuenā 66'
Celta – Manchester Utd04.05
Manchester – Utd – Celta11.05
Lyon – Ajax11.05

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-05-04 14:42, pirms 7 gadiem
Kartejais neizskrits Manchesterai ?
, 2017-05-04 14:56, pirms 7 gadiem
Nu, jā - vieglāk ir UEFA kauss un ceļazīme uz čempionlīgu kā dabūt 4.vietu EPL...
, 2017-05-04 15:07, pirms 7 gadiem
heiiii, Sūdpļeizda aka seterberj, tas Tu?
, 2017-05-04 15:44, pirms 7 gadiem
Par MU zāgji!!!
, 2017-05-04 18:01, pirms 7 gadiem
Vienu izbraukumā jāiesit noteikti! Varbūt pat divus, glory ManU!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.