Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Petrovs oficiāli beidz karjeru

Petrovs oficiāli beidz karjeru
Stilijans Petrovs
Foto: AFP/Scanpix

Bulgārijas pussargs Stilijans Petrovs, kurš iepriekš bija Anglijas Premjerlīgas kluba "Aston Villa" kapteinis, oficiāli paziņojis par profesionālā futbolista karjeras beigšanu, lai turpinātu ārstēties no leikēmijas.

2012. gada martā Petrovs sūdzējās par spēka izsīkumu mačā pret Londonas "Arsenal". Pēc spēles futbolistam tika konstatēta sasirgšana ar akūto leikēmiju - ļaundabīgu asins slimību. Neraugoties uz prombūtni ārstēšanas nolūkos, arī pirms šīs sezonas "Aston Villa" kapteiņa pozīcijā tika atstāts Petrovs.

"Ar smagumu sirdī paziņoju, ka beidzu karjeru," kluba mājaslapā citēts Perovs. "Ar ģimenes, draugu un lielisku cilvēku atbalstu man būs vieglāk aiziet no vienīgās dzīves, ko līdz šim zināju. Vieglāku šo procesu padarīs tas, ka esmu gatavs pieņemt jaunus izaicinājumus." Petrovs plāno pievērsties labdarības darbam leikēmijas ārstēšanas nolūkos. "Kopš man tika diagnosticēta akūtā leikēmija esmu sapratis un novērtējis to, kā šī slimība ietekmē tik daudzus cilvēkus."

33 gadus vecais Petrovs karjeru sāka 1996. gadā Sofijas CSKA, bet trīs gadus vēlāk pussargu par diviem miljoniem sterliņu mārciņu iegādājās Glāzgovas "Celtic". Skotijā Petrovs uzkavējās septiņas sezonas, bet 2006. gada transfēru loga laikā "Aston Villa" par Bulgārijas izlases spēlētāju samaksāja 6,5 miljonus, iegūstot savā īpašumā.

"Par dzīvi, kas man bija futbolā, vienmēr būšu neiedomājami pateicīgs," sacīja 2003. gada labākais Bulgārijas futbolists Petrovs. "Arī par šo notikumu savā dzīvē esmu ļoti pateicīgs. Šī lieta aizskārusi cilvēku sirdis, un es vēlos to pavērst pozitīvā plāksnē. Šis būs manas dzīves lielākais izaicinājums."

Izmantotie resursi:
Aston Villa | Home


, 2013-05-09 12:34, pirms 11 gadiem
Man sākumā izlasījās kā Petrovičs beidz karjeru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-09 19:42, pirms 11 gadiem
raksts un tā autors ir no nākotnes..jopcik mizaa ralaa
fasans rakstīja: 21012. gada martā Petrovs sūdzējās par spēka izsīkumu mačā pret Londonas "Arsenal".
, 2013-05-09 20:23, pirms 11 gadiem
Spēku un veselību!
Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.
Fila Foudena svinības. Foto: Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
3

Mančestras "City" ātri izrēķinās ar Braitonu un tuvinās pirmajai vietai

Anglijas futbola Premjerlīgas pēdējā pārceltajā 29. kārtas spēlē Mančestras "City" izbraukumā sakāva (4:0) Braitonas komandu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.