Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Jauniešu frisbija izlases cīnīsies par devīto vietu pasaules čempionātā

Jauniešu frisbija izlases cīnīsies par devīto vietu pasaules čempionātā
Latvijas U19 vīriešu frisbija izlase
Publicitātes foto

Ceturtdien, 24.jūlijā, Latvijas U19 izlases turpināja cīņas pasaules junioru frisbija čempionātā. Tika aizvadīta neierasta diena, jo dienas pirmo daļu tika atceltas spēles uz nenoteiktu laiku. Tas viss, pateicoties negaisiem iepriekšējās naktīs, kā dēļ spēļu laukumi bija izmirkuši un pilni peļķēm. Dienas otrajā pusē tika mainīts spēļu grafiks, bet jau paredzēti mūsu meiteņu izlase aizvadīja pēdējo citas apakšgrupas spēli pret Krievijas izlasi, kā arī puiši turpināja iepriekšējā dienā pārtraukto spēli pret Taivānas spēlētājiem.

Latvijas U19 sieviešu izlase vakar piekāpās Krievijas izlasei ar rezultātu 9:16. Mūsu meitenēm šajā spēlē bija ļoti grūti rādīt labu sniegumu, jo pretinieces esot bijušas agresīvas, veidojot ķermeņa kontaktu, kā arī veicot daudzus citus noteikumu pārkāpumus. Kā atzina spēlētājas, vairāk kā stundu ilgā spēle viņas nogurdināja gan fiziski, gan emocionāli un nācās atzīt Krievijas pārstāvju pārākumu. Šodien meitenes turpina cīņu izslēgšanas spēlēs un cīnīsies par 9.-12.vietu sacensībās. Pirmā spēle tiks aizvadīta pret Francijas izlasi, bet otrā, atkarībā no pirmās spēles rezultāta, pret Lielbritāniju vai Somiju.

Latvijas U19 vīriešu izlase vakar turpināja iepriekšējā dienā pārtraukto sīvo spēli pret Taivānas izlasi, kurai pārtraukšanas brīdī rezultāts bija 9:4 mūsējiem par labu. Pārtraukums dienas garumā nebija mazinājis puišu vēlmi uzvarēt spēli un tika svinēta uzvara ar rezultātu 17:9. Šodien puiši turpina cīņu par 9.-16.vietu. Pirmā spēle tiks aizvadīta pret Lielbritānijas izlasi, bet otrās spēles pretinieki, atkarībā no pirmās spēles rezultāta, būs Japānas vai Čehijas izlases.

Starts šāda mēroga sacensībās nebūtu iespējams bez Latvijas Frisbija federācijas regulāro un jauno sadarbības partneru palīdzības. Liels paldies Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijai, Olimpiskajam centram "Ventspils”, kā arī Latvijas frisbija pīlāru pašvaldībām – Rīgas domei, Salaspils novada domei, Ogres novada domei un Ventspils pilsētas domei.

Informāciju sagatavoja:
Irbe Tene
Latvijas Frisbija federācijas valdes locekle