Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Frisbija čempionāta regulārais turnīrs tuvojas noslēgumam

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Frisbija čempionāta regulārais turnīrs tuvojas noslēgumam
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Pagājušās nedēļas nogalē Valmieras novada Kocēnu sporta namā tika aizvadītas Latvijas Frisbija čempionāta telpās septiņas open (vīriešu) divīzijas un trīs sieviešu divīzijas spēles. Čempionāta regulārā turnīra spēles ir pietuvojušās noslēguma un, lai arī nākamās nedēļas laikā tiks izspēlēti vēl pēdējie divi mači, pēdējās komandas, kuras iekļuvušas play-off astotniekā un cīnīsies par godalgotajām vietām, jau ir noskaidrotas.

Svarīga un atbildīga spēle sieviešu divīzijā bija komandām "Salaspils FK" un "Oriflame-KCN Rīga". Apļa spēlēs abas komandas ar piecām uzvarētām un vienu zaudētu spēli bija savākušas vienādu punktu skaitu. Savstarpējo spēli abas komandas uzsāk vienlīdzīgi, tomēr "Oriflame-KCN Rīga" visu laiku turējās vienu - divus punktus aiz "Salaspils FK". Pirmā puslaika beigās rīdziniecēm izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas un aiziet pārtraukumā jau ar viena punkta pārsvaru 7:6.

Otrā puslaika sākumā "Oriflame-KCN Rīga" spēlētājas pieļāva vairākas kļūdas, pēc kurām "Salaspils FK" meitenes guva četrus punktus pēc kārtas un rezultāts jau ir 10:7. Otrā puslaika beigās kļūdīties sāka "Salaspils FK" un uz katru vienu Salaspils komandas punktu "Oriflame-KCN Rīga" izdevās gūt divus, panākot rezultātu 10:12. Rīgas komanda guva vēl vienu punktu, kuru izspēlējot, beidzās spēles laiks (11:12). Tika noteikts, ka spēle ir līdz 13 punktiem. Veiksmīgi nospēlējot aizsardzībā, Rīgas komanda izlīdzināja rezultātu 12:12. Pēdējā punkta izspēlē uzbrukumā bija Salaspils komanda un, lai arī "Oriflame-KCN Rīga" aizsardzībā spēlē pārliecinoši, šoreiz veiksme bija Salaspils meiteņu pusē, kuras uzvarēja ar 13:12.

Open divīzijā spraiga un interesanta spēle ar vislielāko līdzjutēju atbalstu izvērtās starp mājinieku komandu "ViA Valmiera" un "RTU" (Rīga). "RTU" komandai uzvara nozīmēja drošu iekļūšanu labāko astotniekā. Pirmo puslaiku laukumā dominēja mājinieki, spēlējot ātru un pārliecinošu spēli - 7:3. Tomēr pēc puslaika pārtraukuma rīdzinieki lauza spēles gaitu un sāka gūt punktu pēc punkta. Kamēr mājinieki, pēc ātrā pirmā puslaika paguruši, spēja gūt vien divus punktus, "RTU" komanda pretinieku laukumā disku noķēra sešas reizes, panākot izlīdzinājumu - 9:9. Uzņemto tempu punktu gūšanā rīdzinieki veiksmīgi saglabāja, kamēr mājinieki guva vēl tikai vienu punktu. "RTU" svinēja uzvaru ar 13:10.

Latvijas Frisbija čempionāta telpās 2009./2010. gada sezonas 20. marta spēļu rezultāti:

Open (vīriešu) divīzija

ViA ValmieraGaisma (Rīga)8:13
Gaisma (Rīga)SSE Rīga13:9
ViA ValmieraIce Breakers (Lielvārde)13:6
RTU (Rīga)Gaisma (Rīga)13:4
ViA ValmieraSSE Rīga13:5
Ice Breakers (Lielvārde)SSE Rīga5:11
ViA ValmieraRTU (Rīga)10:13

Sieviešu divīzija

ViA ValmieraKCN Rīga2:13
Salaspils FKKCN Rīga13:12
Salaspils FKViA Valmiera13:4

Pēdējās Latvijas Frisbija čempionāta telpās regulārā apļa spēles tiks izspēlētas šonedēļ – 23. martā. Ogres sporta hallē tiksies open divīzijas komandas Dzīvo labi un Gaisma, kā arī 27. martā Ventspils Pārventas hallē spēkosies sieviešu divīzijas komandas Ventspils un DejaVu (Salaspils).

Latvijas Frisbija čempionātu telpās organizē Latvijas Frisbija federācija. Vairāk informācijas par čempionātu un spēļu kalendārs pieejams frisbee.lv

Informāciju sagatavoja:
Daiga Oļhovka

     [+] [-]

, 2010-03-23 21:49, pirms 14 gadiem
Fināli atkal solās būt gana spraigi un pārsteigumiem bagāti!

     [+] [-]

, 2010-03-31 17:06, pirms 14 gadiem
Regulārais čempionāts telpās ir beidzies!
Izslēgšanas spēles un fināli 10.-11.aprīlī Ogrē.
Informācija frisbee.lv