Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Jau otro gadu Valmierā notiks "Frisbija dienas"

Jānis Pārums

Atklājot frisbija āra sezonu, jau otro gadu pēc kārtas tiek rīkotas "Frisbija dienas Valmierā" (FDV). Pasākums divu dienu garumā norisināsies Dīvaliņa pļavās 23.un 24.maijā. Šogad "Frisbija dienu" mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar jaunu un dinamisku komandas sporta veidu – frisbiju –, vienlaikus sekmējot aktīva dzīvesveida izplatību jauniešu vidū.

Līdzīgi kā pagājušo gadu, arī šogad frisbija āra sezona tiks atklāta Valmierā. Par FDV stāsta projekta vadītājs Ernests Gabrāns: "ViA Valmiera frisbija klubam ir patiess prieks, ka FDV jau otro gadu vienlaikus ir arī frisbija āra sezonas atklāšanas pasākums. Frisbijs nepilnu divu gadu laikā jau iekarojis popularitāti Valmieras jauniešu vidū, tomēr mēs neapstājamies pie sasniegtā un organizējot FDV un atklāto treniņu plānojam piesaistīt arvien vairāk jauniešu un spert soli pretī frisbija attīstībai ne tikai Valmierā, bet arī Latvijā."

FDV pirmajā dienā 23.maijā pulksten 12.00 ikviens Valmieras rajona skolēns tiek aicināts uz atklāto frisbija treniņu, kur interesenti varēs iegūt pirmās iemaņas frisbijā. Paredzēti arī konkursi, kur tiks izspēlēti frisbija diski jeb lidojošie šķīvīši. Pēc treniņa kopīgi ar pieredzējušajiem ViAValmiera frisbija kluba un Salaspils frisbija kluba spēlētājiem tiks noskaidrotas spēcīgākās skolēnu komandas.

Turnīrs norisināsies Mix divīzijā - apvienotās vīriešu un sieviešu komandās – kas padara turnīru atvērtāku un draudzīgāku. Frisbija spēlē liela nozīme tiek piešķirta ne tikai uzvarai, bet arī spēles garam – cīņas sparam, godīgai un korektai spēlei, kā arī komandas saliedētībai.

Nākamās frisbija sacensības notiks 20.un 21.jūnijā starptautiskais pludmales frisbija turnīrs "Jūrmalas bite".

Informāciju sagatavoja:
VFD projektu vadītājs, ViA "Valmiera" frisbija kluba pārstāvis Ernests Gabrāns